123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa keskiviikkona FF Jaron vieraaksi Pietarsaareen, Ykkösen Pohjanmaan derbyyn. Peli on samalla Pietarsaaressa perinteinen Jaakon-päivien ottelu ja se alkaa klo 18:30. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Pohjanmaan herruuden lisäksi pelissä on isot panokset pisteistä, kun kauteen nousua Veikkausliigan hakemaan lähtenyt Jaro on juuri nyt kuudentena, kolmen pisteen päässä SJK Akatemiasta. SJK Akatemia on yhdeksäntenä, mutta voitolla se nousisi takaisin kuuden parhaan joukkoon. Jaro puolestaan nousisi voitolla mukaan kärkikahinoihin. Jarolla ja SJK Akatemialla on peli vähemmän pelattuna kuin muilla kärkikuusikon joukkueilla.

Matkaamme Pietarsaareen viime viikonlopun vierasottelun jälkeen, jossa meillä oli kova taistelu ja hyvä esitys kärkijoukkue TPS:aa vastaan, vaikka hävisimme niukasti. Luin sen ottelun juttuja TPS:n kanavilta, ja nauratti, miten heidän päävalmentajansa Jonatan Johansson väitti, että meillä oli useita SJK:n edustusjoukkueen pelaajia mukana. Koomista, että jotkut eivät tee kotiläksyjään kunnolla, toteaa SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Tuommoiset kommentit kertovat toisaalta meille, miten kovan työn takana heille se voitto oli meitä vastaan. Meillä oli kuitenkin käytännössä matkassa A-juniori-ikäinen joukkue. Keski-ikä varmaan noin 19 ja puolen vuoden kohdilla. Silti pystyimme pitämään kovilla erittäin kokenutta ja laadukasta TPS:n ryhmää, Page jatkaa.

Se kertoo myös, että teimme jotain oikein pelissä. Ensimmäisellä puoliajalla pakotimme heidät yrittämään maaleja vain kaukolaukauksilla tai vapaapotkuilla. Puolustimme todella hyvin johtoamme ensimmäisen 45 minuutin aikana ja iskimme vastaan. Toisella jaksolla valuimme ehkä hieman liian alas, ja tämä on sitten jotain mihin meidän pitää kiinnittää huomiota keskiviikkona Jaroa vastaan. Meidän tulee olla aggressiivisempia ja nostaa prässiä ylemmäs. Samalla pitää löytyä enemmän pelirohkeutta hyökätessä, sekä uskaltaa pitää palloa. Näyttää sitä laatua mitä meillä on joukkueessa. 

Jaro on huippuvireessä juuri nyt. Heillä oli loistava edellinen ottelu PK-35:a vastaan, ja olemme katsoneet heidän otteluitaan viime ajoilta. Meidän pitää olla siten tarkkana heidän kanssaan, ja erityisesti pitää huolta, että emme aloita ottelua kuten edellinen kohtaaminen meni heidän kanssaan. Vain siten saamme mahdollisuuden näyttää omaa osaamistamme ottelussa. Viimeksikin, kun peli eteni, pääsimme käyttämään omia vahvuuksiamme. Siksi on erittäin tärkeää, että aloitamme ottelun hyvin. Olemme myös varmoja siitä, että he ovat vaarallisia kotonaan. Heillä on niin paljon laatua joukkueessaan ja he ovat saaneet pelaajia takaisin sairastuvalta, sanoo Page.

Mutta kun taistelemme sillä samalla asenteella, millä olemme taistelleet viime otteluissa ja pysymme yhtenäisinä, sekä näytämme sitä laatua ja rohkeutta pallon kanssa, niin olen varma, että tästä tulee taas viihdyttävä ottelu. 

Pelit tulevat myös tällä hetkellä niin kovalla tahdilla, ja sarjataulukossa keskikasti on niin lähellä toisiaan, että on tärkeää ottaa pisteitä päästäksemme ylempään loppusarjaan. Joitain meidän pelaajiamme on edustuksen mukana, mikä on mahtava asia, ja he tulevat varmasti käyttämään mahdollisuuksiaan siellä. Mutta menemme tähän otteluun kovalla asenteella, ja valmiina antamaan kaikkemme saadaksemme pisteet mukaamme, vakuuttaa Page lopuksi.

SJK Akatemia ja FF Jaro kohtasivat viimeksi Seinäjoella heinäkuun alussa Ykkösessä, ja Jaro sai shokkialun myötä 1-3 voiton. Keväällä joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Pietarsaaressa ja SJK Akatemia voitti 3-0. Ja talven Ykköscupissa taas Jaro oli kotonaan vahvempi 3-1.

Jimmy Warghin valmentama FF Jaro lähti kauteen kovin odotuksin, ja joukkueeseen on myös satsattu sen mukaisesti. Kauden alla Jaro hankki useita Veikkausliigakokemusta omaavia nimimiehiä, kuten SJK:ssa aikoinaan pelannut Emile-Paul Tendeng, Severi Kähkönen, Jacob Bushue ja Frankline Okoye.

SJK Akatemian pelaajista Adam Mekki ja Elias Machaal lähti lainasopimuksilla hakemaan peliaikaa Jaron reservijoukkueena toimivan JBK:n riveistä. JBK pelaa Kakkosessa. Molemmat ehtivät jo pelaamaan JBK:n paidassa pelin lauantaina.

Ykkösen Pohjanmaan derby FF Jaro – SJK Akatemia keskiviikkona 20.7. klo 18:30 Pietarsaaren Keskuskentällä. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran kotona ensi viikon maanantaina 25.7. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille tulee toiseen Pohjanmaan derbyyn vieraaksi Kokkolan KPV. Löydät kaikki tulevat Ykkösen ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.