123 456 7890

SJK Akatemia ja VPS kohtaavat perjantaina 24.7. klo 18:30 Vaasan Elisa Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sport-kanavalla ja Seinäjoella Vekseli Plazassa isolta ruudulta. Koronasta johtuvien poikkeusrajoitusten aikana, ei VPS päästä otteluun vieraskannattajaryhmiä. Peliin ei siten järjestetä myöskään Seinäjoelta ryhmäkuljetuksia. Paikalle matkustavat yksittäiset SJK-kannattajat pyydetään kuitenkin sijoittumaan Elisa Stadionin lohkoon A1 minne on oma sisäänkäynti ja oma lipunmyynti ennakkoon, tästä linkistä.

Perjantain Pohjanmaan derby on kauden ensimmäinen Ykkösessä ja peli nostaa siten normaalia suuremman kiinnostuksen myös Seinäjoella. Joukkueet kohtasivat toisensa viime talvena Ykkösen Cupissa ja SJK Akatemia onnistui todella nuorella joukkueella nöyryyttämään VPS:n kotiyleisönsä edessä. SJK Akatemia voitti ottelun silloin 1-0.

– En laittaisi paljoa painoa talven otteluille. Ne on talven pelit ja nyt pelataan pisteistä sarjassa. Mutta joka tapauksessa, erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Derby-matsit ovat aina sellaisia, että niissä pelataan kaupungin, värien ja seuran puolesta isolla tunteella, eikä voimasuhteilla ole niin suurta painoarvoa. Mutta jos ennalta mietitään, niin pääsemme pelaamaan joukkuetta vastaan, jonka pitäisi tässä derby-matsissa olla kotonaan ennakkosuosikki ja heillä siten ehkä hieman kovemmat paineet. Toki meilläkin on paineita, sillä mekin tarvitsemme pisteitä kipeästi, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Tämä on kuitenkin erinomainen tilaisuus meidän nuorille pelaajille, pelata Pohjanmaan derbyssä, ison yleisön edessä, lähes yhtä hienolla stadionilla kuin omamme. Lisäksi uskon, että pelissä on hyvä tunnelma, joka tuo oman elementtinsä peliin. Peli tulee olemaan varmasti hieman kiihkeämpi myös kentällä. Uskon, että pojat tulevat nauttimaan ottelusta ja molemmat joukkueet haluavat taatusti voittaa, Dunne jatkaa.

Ykkösessä VPS aloitti melko vahvasti, ottamalla tasapelin vieraspelissä EIF:lta, kotivoiton MyPa:sta ja pelaamalla vielä tasan MuSa:n kanssa kotonaan. Sitten tuli tappio AC Oulusta kärkiottelussa ja joukkue on nyt sarjassa kahdeksantena. Se ei ole kovin hyvin Veikkausliigassa vielä viime kaudella pelanneelta, ja kovin odotuksin kauteen lähteneeltä ryhmältä. Siten entisen SJK-pelaaja Christian Sundin valmentama joukkue lähtee kovissa paineissa perjantain derbyyn. Joukkueella on myös pieniä loukkaantumishuolia, kun kapteeni Sebastian Strandvall on peliin vielä kysymysmerkillä, mutta todennäköisesti mukana ainakin penkillä. Varmuudella sivussa on kotijoukkueelta Samba Sillah, Miika Niemi ja Benjamin Hiekkanen. Joukkue vahvistui hyökkäyspään osalta yhdysvaltalaisella Ian Garrettilla maanantaina, siirtoikkunan auetessa.

Paineita on myös SJK Akatemian leirissä, vaikka odotukset eivät kauteen suuria vaatinutkaan. Joukkue on viimeisenä, kaikki neljä ottelua hävinneenä ja ei yhtään maalia tehtynä. Kaikki tiesivät, että kaudesta tulee lähes junioreilla pelaavalle akatemiaryhmälle vaikea, mutta kauden alku on ollut kenties sitä vielä toiseen potenssiin. SJK Akatemian peli on kuitenkin ollut nousujohteista ja parantunut joka ottelulta, kun nuoret pelaajat ovat tottuneet sarjan kovaan tasoon.

Rehellisesti sanoen, olen vähän pettynyt, että emme saaneet mitään mukaan Oulusta ja viime ottelusta kotikentällä. Varsinkin jälkimmäisessä, hävitä kotikentällä kahdella rangaistuspotkulla, kun ensin olimme kenties parempia ottelussa, niin se ei ollut meiltä hyväksyttävää. Edelleen meidän täytyy parantaa nopeasti esitystämme ja pelata tasaisemmin koko ottelun ajan, Dunne sanoo.

Perjantaina saamme hyvän joukkueen matkaan ja meillä on vaihtoehtoja puolustukseen, vaikka Sami Sipola onkin pelikiellossa. Aapo Kuivila tai Onni Heinonen voi ottaa hänen paikkansa tai voimme tarvittaessa siirtää Joona Lautamajan laitaan. Katson vielä keskiviikkona SJK:n edustuksen ottelun ja sen jälkeen pohdimme yhdessä Jani Honkavaaran kanssa, jos saisimme sieltä jonkun pelaajan mukaamme. Jude Arthur ja Jyri Kiuru lähtivät joka tapauksessa meidän ryhmästämme Helsinkiin edustuksen kanssa, pohtii Dunne vielä lopuksi.

Jude Arthur myös pelasi SJK:n riveissä keskiviikkona HIFK:a vastaan, joten hän on siten varmuudella ulkona perjantain ottelusta. Jyri Kiuru on SJK Akatemian käytettävissä myös perjantaina. Viime ottelusta sivussa ollut Jeremiah Streng saattaa olla taas käytettävissä perjantaina ja mukana jatkaa edustuksesta mukaan tullut Joonas Lepistö. Lisäksi alkukauden edustuksen kanssa pelannut Matias Vainionpää on tarvittaessa SJK Akatemian käytettävissä. SJK tosin saattaa haluta nuoren lupauksensa mukaan viikonlopun toiseen vierasotteluun Kuopioon. Pelikiellossa on tästä ottelusta laitapuolustaja Sami Sipola, joka katseli toista keltaista viime ottelussa MuSaa vastaan.

SJK Akatemian riveissä Aatu Kujanpää pääsee todennäköisesti kohtaamaan viime kauden joukkueensa. Lisäksi VPS:n riveissä on SJK Akatemiaa vielä viime kaudella edustanut Ayyub Achenchab.

Pohjanmaan derby Ykkösessä, VPS – SJK Akatemia perjantaina 24.7. klo 18:30 Vaasan Elisa Stadionilla.