123 456 7890

SJK Akatemia saattaa pelata kauden viimeisen ottelunsa lauantaina, kun se kohtaa Helsingin IFK:n OmaSp Stadionilla klo 16:00. Jos SJK Akatemia voittaa ottelun, jatkuvat pelit vielä nousukarsintaotteluissa. Myös tasapeli vie jatkopeleihin, jos samaan aikaan TPS häviää oman ottelunsa. Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00, ja ennakkoliput peliin Ticketmasterin kanavista. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Tämä mahdollisuus olla vielä mukana kauden jälkeen pudotuspeleissä, on jo itsessään uskomaton saavutus. Se on mielestäni merkki siitä päivittäisestä työstä mitä pelaajat ovat kauden aikana tehneet. Ja nämä pelit tässä ylemmässä loppusarjassa ovat myös osoittaneet sen, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Olemme nousseet kahden maalin tappiotilanteista tasapeliin muun muassa MP:n ja TPS:n vieraana, ja viime viikolla EIF:a vastaan meidän olisi pitänyt saada vähintään piste, mutta olimme epäonnekkaita. Ja esityksellämme Gnistania vastaan meidän ei olisi pitänyt hävitä sitä peliä. 
 
Kuitenkin pelkästään tämä mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, on mahtava. Nyt pääsemme lauantain peliin HIFK:a vastaan tilanteessa, jossa voitto tai jopa tasapeli voi viedä meidät sinne, Grieve jatkaa.

Voimme mennä otteluun hyvällä itseluottamuksella, ja kotikentällämme olemme olleet koko kauden erittäin hyviä. Vain kaksi tappiota kotona. Pelaajat ja kaikki meidän taustajoukkomme ovat erittäin innoissaan tulevasta pelistä, sillä tämä on iso hetki meille. Ja jos MP ja TPS pelaavat tasan, ja me otamme ison voiton, voisimme saada jopa mitalin, joten tämä on todella iso asia meille. 

Meillä on ollut jo nyt kokonaisuutena mahtava kausi, ja jos kautemme päättyy lauantaina, voimme olla tyytyväisiä siihen. Ja jos me vielä etenemme pudotuspeleihin, voimme olla todella ylpeitä tästä kaudesta, sanoo Grieve.

Eli, olemme erittäin innoissamme tästä ottelusta. Ja katsotaan, miten se menee, me kunnioitamme sen tulosta. Joka tapauksessa voimme olla ylpeitä tästä kaudesta, ja jos pääsemme vielä pudotuspeleihin, voimme olla todella kiitollisina kaikesta, päättää Grieve.

Stevie Grieve teki SJK Akatemian kanssa juuri jatkosopimuksen, ja hän jatkaa valmentajana myös kaudella 2024 uudessa YkkösLiigassa. SJK Akatemian Kolmosessa pelannut joukkue voitti myös nousun Kakkoseen kaudeksi 2024, ja myös tuo ryhmä on harjoitellut sekä pelannut yhdessä Ykkösessä pelaavan ryhmän kanssa, Stevie Grieven ja Arttu Aromaan alaisuudessa.

Stevie Grieve jatkaa SJK Akatemian valmentajana myös kaudella 2024.

Lauantain ottelu on Ykkösen ylemmän loppusarjan päätöskierros, mutta sen jälkeen vielä sijoille 2-4. sijoittuneet pelaavat nousukarsintojen ensimmäisen vaiheen pudotuspelimuodossa, että kuka pääsee kaksiosaiseen varsinaiseen Veikkausliigan nousukarsintaotteluun Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan. SJK Akatemia on ennen päätöskierrosta viidentenä, tasapisteissä paremman maalieron turvin neljäntenä olevan TPS:n kanssa, ja kahden pisteen päässä kolmantena olevasta MP:sta.

SJK Akatemian tavoite kauteen on ollut sarjapaikan varmistaminen uutena ensi kaudella alkavassa YkkösLiigassa, ja sen se on jo saavuttanut, päästyään mukaan ylempään loppusarjaan. Pelaajat itse ovat asettaneet tavoitteekseen päästä neljän parhaan joukkoon, ja siten mukaan pelaamaan nousukarsintapelejä. Nyt mahdollista on sijoittua voitolla ainakin neljänneksi, ja mahdollisella murskavoitolla jopa kolmanneksi, jos MP ja TPS pelaavat tasan oman keskinäisen ottelunsa. Se vaatisi kuitenkin vähintään 9 maalin voittoa. Voitto lauantaina vie SJK Akatemian kuitenkin varmuudella jatkopeleihin, ja tasapelillä jatkopelit toteutuvat vain siinä tapauksessa, että TPS häviää samaan aikaan oman ottelunsa MP:a vastaan. Tappiolla kausi päättyy. Jatkopeleissäkin on todennäköisesti tarjolla pääosin vierasotteluita.

Lauantain vastustaja HIFK on jo varmuudella kuudes, eikä se voi enää tulla SJK Akatemian ohi. Veikkausliigaan nousun ja Ykkösen mestaruuden on jo varmistanut EIF. Kakkoseksi pääsi Gnistan, joka odottelee vastustajaa tuleviin nousukarsintapeleihin.

SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve katselee lauantain ottelun katsomosta, ja peliä vetää kentän laidalla Arttu Aromaa. Grieven korttitili tuli varoituksen myötä täyteen edellisessä Gnistan ottelussa, ja se tietää yhden ottelun toimitsijakieltoa.

Pelaajien puolella pelikieltoja ei kuitenkaan ole, mutta SJK Akatemialta on ollut viime otteluista loukkaantumisten vuoksi poissa useampia pelaajia, ja ollut jo pidempäänkin. Ainakin Miro Turunen, Noa Lehtonen, Otto Huuhtanen, Joona Lahdenmäki, Tuukka Pahkala ja Topi Säilynoja ovat kärsineet loukkaantumisista. Babacar Fati puolestaan on jo lukkiutunut loppukaudeksi Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen mukaan, ja siellä on ollut mukana myös toppari Ibrahim Cissé, joka kuitenkin ikänsä puolesta voi pelata vielä myös Akatemiassa tarvittaessa.

SJK Akatemia on kuitenkin nostanut mukaan jo edellisiin peleihin entistä nuorempia lupauksia Kolmosessa pelanneesta joukkueesta ja SJK U17-joukkueesta. Näiden kausi on myös jo päättynyt, ja kaikki nuoremmat akatemialaiset ovat nyt Ykkösen joukkueen käytössä.

Ola Tessilimi on ollut kovassa vireessä, päästyään Ykkösen joukkueen mukaan.

Helsingin IFK:n kausi päättyy varmuudella lauantaina, kun se ei voi enää tulla pisteissä edes viidentenä olevan SJK Akatemian ohi. Joukkue kuitenkin on varmistanut paikan uudessa YkkösLiigassa pelaamalla jo hyvissä ajoin, kun se selviytyi viimeisenä joukkueena Ykkösen ylempään loppusarjaan. Seuran yllä on kuitenkin edelleen taloudellisia uhkakuvia tulevaisuuden suhteen, ja seura kerää parhaillaan osakeannilla varoja seuran jatkon puolesta. Kaikkien etu olisi, että perinteikäs seura jatkaa Suomen pääsarjoissa.

Pelaajapuolella, Suomen entinen maajoukkuetoppari ja -kapteeni Paulus Arajuuri on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa, ja Arajuuren juhlaottelua vietettiin jo Helsingissä IFK:n viimeisessä kotiottelussa viime viikonloppuna. Arajuuri lopetti komeasti maalilla. Todennäköisesti Arajuuri ei enää pelaa Seinäjoella, mutta jos hän pelaa, Seinäjoen kotiyleisö varmasti huomioi myös ”hymyilevän jättiläisen” uran päätöksen.

Joukkueessa pelaa entiset SJK-pelaajat Obed Malolo ja Aatu Kujanpää. Ja kauden paras maalintekijä on 12 maalia tehnyt Antti Ulmanen. Neljän maalin laitakiituri Mosawer Ahadi on pelikiellossa päätösottelussa, mutta viime aikoina liekeissä ollut kokenut brasilialaispelaaja Tiquinho on pelaaja, jonka kanssa saa olla tarkkana.

Kun SJK ja HIFK kohtasivat viimeksi Seinäjoella, ottelu päättyi 2-2 tulokseen, ja Helsingissä SJK Akatemia kävi hakemassa voiton 2-1 tuloksella.

Paikalle saapuva IFK Klacken sijoittuu kannattamaan omiaan OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne heillä on järjestetty omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Liput sinne tulee ostaa ennakkoon Ticketmasterin kautta, tästä linkistä. SJK Akatemian kotiotteluissa ei ole istumapaikkanumeroita tai katsomoita erikseen hinnoiteltuna.

Nähdäänkö Paulus Arajuuri vielä kerran kentällä Seinäjoella?

Ykkösen ylemmän loppusarjan päätöskierroksen ottelu SJK Akatemia – HIFK lauantaina 7.10. klo 16:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00 ja ennakkoliput myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelussa. 

Jos SJK Akatemia sijoittuu neljän parhaan joukkoon voittamalla päätösottelun, kausi jatkuu liigakarsintojen karsinnoissa, eli pudotuspeleissä paikasta varsinaiseen Veikkausliigakarsintaan.

Todennäköisintä on, että voittamalla HIFK:n lauantaina, SJK Akatemia olisi neljäs, ja silloin se matkustaisi ensin kolmanneksi sijoittuneen kotikentälle lauantaina 14.10. Jos SJK Akatemia ottaisi murskavoiton vähintään yhdeksällä maalilla IFK:sta, saisi se tuon 14.10. pelattavan ottelun kotikentälle. Tuon ottelun voittaja puolestaan kohtaa siten seuraavana lauantaina Ykkösessä toiseksi sijoittuneen Gnistanin vierasottelussa, ja siitä voittaja pääsee pelaamaan kaksiosaisessa Veikkausliigakarsinnassa Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan.

Tarkemmin ohjelmat karsintapeleihin selviävät, jos SJK Akatemia niihin pääsee, ja niistä tiedotetaan erikseen. Jos SJK Akatemia häviää lauantaina, kausi päättyy.