123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa maanantaina 11.7. klo 18:30 OmaSp Stadionilla Ykkösen ottelussa Mikkelin Palloilijat. Portit ja palvelut, sekä Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 17:30. Ottelun ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Lippuja saa myös portilta. Alle 15-vuotiaat ja opiskelijat pääsevät Akatemian peleihin ilmaiseksi. 

Tässä ottelussa otteluisäntänä toimii yli yhdeksänkymmenen tuhannen someseuraajan tubetähti Niilo22. Ennen ottelua noin klo 17:45-18:15, Niilo22 on stadiontirehtööri Arttu Seppälän haastateltavana OmaSp Stadionin pääkatsomon edessä, ja ottelun jälkeen, noin kymmenen minuuttia ottelun päättymisestä, Niilo22 on tavattavissa Carlsberg Sports Barin terassilla meet & greet-tapahtumassa, jossa hänen faninsa saavat pyydellä yhteiskuvia ja nimmareita. Kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun yksityishenkilö toimii otteluisäntänä. 

SJK Akatemian hyvä kauden alku on nyt kääntynyt parissa perättäisessä viime pelissä kärsittyyn tappioon, ja joukkue tarvitsee voiton, jotta heikko kierre jää väliaikaiseksi. 

Tämä on meille tärkeä ottelu. Tärkeä itseluottamuksen kannalta. Pelaamme taas kotona, pettymykseen päättyneen PK-35 vieraspelin jälkeen. Meidän täytyy tarkastella tekemistämme, ja tehdä kenties hieman muutoksia. Tiedämme, että MP on fyysisesti vahva joukkue, ja se on myös kokenut ryhmä. Heillä on vireessä oleva Topi Keskinen hyökkäyksessä, joka pystyy hyvänä päivänä satuttaa mitä tahansa joukkuetta tässä sarjassa, sekä kenties Veikkausliigassa. Siten meidän pitää jälleen valmistautua otteluun hyvin, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Olemmekin tehneet näin, ja olemme saaneet yhden ekstrapäivän valmistumiseen. Olemme palauttaneet itseluottamusta, tehneet pieniä muutoksia peliimme, joilla uskomme voivamme palata takaisin siihen iskuun, missä olimme kauden alussa. Eli on tärkeää näyttää, että olemme hyvä joukkue, joka pärjää tällä sarjatasolla. Kuten teimme kauden alussa. Se on meidän tehtävämme maanantaina, ja siihen pyrimme, Page jatkaa. 

Hyökkääjä Samson Ebuka siirtyi täksi kaudeksi MP:sta SJK Akatemian paitaan.

 

Osa Akatemian pelaajista on viime aikoina pelannut minuutteja SJK:n edustusjoukkueen kanssa, ja kun edustusjoukkue on europelikiireiden vuoksi otteluruuhkassa, on monia pelaajia mukana myös jatkossa. Tämä antaa kuitenkin aina paikan uusille pelaajille nousta esiin ja loistaa. Siten akatemiatoiminta tuottaa jatkossakin uusia pelaajia edustusjoukkueelle tulevaisuudessa. 

Meiltä puuttuu SJK:n europelien vuoksi maalivahti Tuomas Pöyhönen, puolustaja Tuomas Koivisto ja keskikentän Valentín Gasc, jotka ovat listattuina SJK:n europelirosteriin. Siten he eivät ole meidän käytettävissämme sinä aikana, kun SJK pelaa europelejä. Heidän lisäkseen jo aiemmin edustukseen noussut Kingsley Ofori on neljäs pelaaja, joka on Akatemiasta mukana edustuksessa, kertoo Page. 

Mielestäni se vain kertoo, miten hienosti he ovat pelanneet tällä kaudella meidän kanssamme, ja nyt ovat mukana edustuksessa. Voimme olla heistä ylpeitä, Page päättää. 

Maanantaina vastaan tuleva MP kohdattiin jo kauden alussa Mikkelissä. Tuolloin pelattiin pienessä hallissa, ja peli päättyi 1-1 tulokseen. Joukkueet kohtasivat myös Ykkösen Cupissa talvella, ja silloinkin pelattiin hallissa, eli Seinäjoen Wallsport Areenalla. Tuolloin SJK Akatemia oli vahvempi 3-1 luvuin. Nyt kolmannesta kohtaamisesta tulee mielenkiintoinen, sillä MP on vain kolmen pisteen päässä SJK Akatemian takana yhdeksäntenä, ja sillä on peli vähemmän pelattuna. Myös MP on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. 

Juha Pasojan valmentaman MP:n paras maalintekijä on ollut Topi Keskinen, joka on osunut viisi kertaa. Maalitykiksi kaavailtu Kevin Beugre on kaksi maalia perässä kolmella osumalla ja saman verran on tehnyt Juuso Liukkonen. 

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – MP OmaSp Stadionilla maanantaina 11.7. klo 18:30. Portit ja palvelut aukeaa tuntia ennen ottelua. Ottelu näkyy lisäksi Ruutu Urheilu-palvelusta. Ottelun isäntänä toimii tubetähti Niilo22, jota haastatellaan noin puolituntia ennen ottelua ja hän on tavattavissa meet & greet tapahtumassa vielä ottelun jälkeen OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Liput otteluun SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. Alle 15-vuotiaat ja opiskelijat pääsevät ilmaiseksi. 

Heinäkuussa SJK Akatemia urakoi otteluita kovalla tahdilla, sillä jo seuraavana perjantaina 15.7. se matkustaa sarjaa johtavan TPS:n vieraaksi Turkuun. Siitä seuraavan viikon keskiviikkona 20.7. se kohtaa Jaron Pietarsaaressa ja seuraava kotiottelu on maanantaina 25.7. klo 18:30 pelattava Pohjanmaan derby SJK Akatemia – KPV. Liput otteluihin myy Lippu.fi tai SJK Store. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.