123 456 7890

SJK Akatemia aloittaa oman kautensa lauantaina 5.2. klo 15:00, kun se matkustaa Ykkösen Cupissa KPV:n vieraaksi Kokkolaan. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana KPV:n omalla YouTube-kanavalla.

Lauantain ottelu on samalla ensimmäinen virallinen ottelu SJK Akatemialle tänä talvena, ja joukkue on valmistautunut siihen pelaamalla kaksi harjoitusottelua JJK:ta ja SJK:n edustujoukkuetta vastaan. Lisäksi useampia SJK Akatemian pelaajia on ollut edustusjoukkueen mukana harjoituksissa ja heidän pre-season otteluissaan.

Voimme olla varmoja, että lauantain vastustaja KPV on organisoitu ja kurinalainen joukkue Christian Sundin valmennuksessa. Siten se tulee olemaan hyvä testi meidän joukkueellemme. Samalla ottelu tarjoaa meille mahdollisuuden valmistaa joukkuetta ja peliämme Ykköseen, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Tulemme tekemään Ykkösen Cupissa paljon kokeiluja ja annamme peliaikaa mahdollisimman laajalle ryhmälle. Haluamme olla valmiita ja terävinä, ja että, jokainen tietää roolinsa joukkueessa, kun varsinainen Ykkösen kausi alkaa. Nämä cupin ottelut ovat hyviä ja kovia pelejä, ja tarvitsemme niitä kauteen valmistautumiseen, Page jatkaa.

SJK Akatemia saa peliin laajan pelaajaryhmän, kun mukaan tulee myös edustuksen kanssa harjoitelleita pelaajia sekä pelaajia SJK U17-joukkueesta. Aiempiin talviin poiketen, nuoria pelaajia voi käyttää Ykkösen Cupissa ja Liigacupissa, kun esimerkiksi viime talvena Suomen Cupissa pelaajien piti pelata vain siinä joukkueessa missä pelasivat talven ainoat minuutit. Tämä antaa mahdollisuuden monille nuorille kyvyille näyttää taitojaan ja saada enemmän peliaikaa. Palloliiton määrittelyn mukaan nuoreksi pelaajaksi lasketaan pelaaja, joka täyttää pelikauden aikana enintään 20 vuotta.

Entisen SJK-pelaajan ja -talenttivalmentajan Christian Sundin valmennuksessa oleva KPV on kokenut muutoksia viime kauden jälkeen, kun seuran toimintaa pyörittänyt yritys omistajineen jäi toiminnasta pois, ja nyt seura toimii yhdistyksenä KPV-junioreiden kanssa. Tämä on kenties hieman muuttanut Veikkausliigaa vielä kaudella 2020 pelanneen seuran resursseja, mutta perinteinen kokkolalaisseura löytänee taustalle tukijansa alueelta ja joukkue tulee vahvana kesän Ykkköseen. Joukkueen riveissä jatkaa ainakin kokeneet Sebastian Mannström ja Patrick Byskata sekä Kyle Curinga, Haris Chantzopoulos, Harri Heiermann ja maalivahti Sergey Lazarev. Riveihin on uutena liittynyt ainakin hollantilainen laitapuolustaja Marcello Beuker, joka pelasi viime kaudella HJK:n Klubi 04:n riveissä. KPV:n valmentajistossa on Sundin lisäksi myös toinen entinen SJK-pelaaja Aki Sipilä.

Ykkösen Cup pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta menee yksinkertaisen sarjan jälkeen jatkoon. Näiden lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta pääsee mukaan puolivälieriin. SJK Akatemian kanssa samassa lohkossa pelaa KPV, FF Jaro ja MP. Koko Ykkösen Cup pelataan ennen varsinaisen Ykkösen alkamista ja finaali pelataan 12.3. Finaalijoukkueille on luvassa rahapalkinnot; voittajalle 10 000€ ja toiseksi tulleelle 3000€.

Ykkösen otteluohjelmat saadaan selvlille torstaina 10.2. klo 14:00. Kausikortit Ykköseen ja Veikkausliigaan SJK Akatemian ja SJK:n peleihin myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15.