123 456 7890

SJK Akatemia aloittaa virallisesti Ykkösen kauden lauantaina 27.6. klo 15:00, kun se saa vastaansa OmaSp Stadionilla Ekenäs IF:n. Portit ja palvelut aukeavat stadionilla klo 14:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa tai SJK Shopista, joka on auki myös pelipäivänä klo 13-15. SJK Akatemian omat kausikortit saat niin ikään samoista paikoista vielä kesäkuun loppuun saakka. SJK:n Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kausikortit tai seurakortit eivät käy Ykkösen otteluihin. Kaikki Ykkösen pelit näkyvät suorina ja selostettuina lähetyksinä Elisa Viihde Sport-kanavan kautta. Voit tilata kanavan tästä linkistä.

Tällä hetkellä Suomessa on edelleen voimassa covid-19 epidemiaan kuuluvat yleisömäärärajoitukset ja otteluun saa ottaa vain noin 470 katsojaa. Käytössä on katsomoiden osalta vain Pääkatsomo ja liput peliin ovat numeroimattomia. Kun katsojamäärä tulee täyteen, ei sisään pääse enää edes ostetulla lipulla tai kausikortilla, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Portit ja palvelut aukeaa klo 14:00. Jo ostetuista lipuista palautetaan rahat takaisin, jos sisään ei pääse. Katsomoissa noudatetaan turvavälejä ja muita poikkeusaikaan kuuluvia rajoituksia. Median edustajilta pyydetään akkreditointia viimeistään lauantaina klo 12:00 mennessä. Kaikista ottelutapahtuman järjestelyistä, turvallisuusohjeista sekä muista käytännöistä, on tietoa tarkemmin tämän otteluennakon loppuosassa olevassa osiossa.

Tommy Dunnen valmentama SJK Akatemia nousi viime kauden päätteeksi Kakkosesta Ykköseen ja aloittaa nyt historiallisesti ensimmäisen kautensa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Viimeksi SJK:n joukkue on pelannut Ykkösessä kaudella 2013, kun SJK:n edustusjoukkue nousi kauden päätteeksi Veikkausliigaan.

Ykkönen on kivikova sarja ja olen teroittanut sitä kaikille pelaajilleni, että jokainen ottelu on meille lähtökohtaisesti kova haaste tässä sarjassa. Askel Kakkosesta Ykköseen on mielestäni paljon isompi harppaus kuin Ykkösestä Veikkausliigaan, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Joukkueet, joita tässä sarjassa pelaa, saavat kaikki parhaana päivänään kasaan ryhmän, jolla voisi pelata vaikka Veikkausliigaa. Kaikilla ei kenties ole vielä sinne vaadittavaa laajaa pelaajarinkiä, josta ammentaa, mutta avauskokoonpanoon he saavat ihan liigatasoisen ryhmän. Eli tulemme saamaan kovan pelin eteemme jokaisena viikkona tässä sarjassa.

Pelaajien kehittymisen kannalta, Ykkönen tulee olemaan fantastinen juttu meidän koko seuralle. Ykkösessä pelaamalla pelaajat ovat nopeammin valmiita haastamaan edustusjoukkueen pelaajia peliajasta Veikkausliigassa ja heidän taitonsa sekä kovuutensa ottaa taatusti harppauksia eteenpäin.

Joku voisi käyttää sitä tekosyynä, että olemme kasvattajajoukkue Veikkausliigajoukkueelle, ja joukkueen kokoonpano tulee elämään kauden aikana tästä syystä, mutta me emme ajattele siten. Me tiedämme mikä on meidän tavoitteemme ja mitä me haluamme seurana tehdä. Samalla kuitenkin tiedän, että kun saamme pidettyä suurimman osan joukkueesta yhdessä hieman pidemmän aikaa, me tulemme myös pärjäämään tässä sarjassa, Dunne vakuuttaa.

Suuri osa SJK Akatemian pelaajista on harjoitellut säännöllisesti SJK:n Veikkausliigajoukkueen mukana ja samalla SJK Akatemian harjoitukset ovat verrannolliset Veikkausliigajoukkueen kovaan harjoittelukulttuuriin. Vaatimustasoa on nostettu ja toiminta on entistä ammattimaisempaa. Se näkyy myös jo nyt pelaajien kehittymisenä.

Me aloitimme jo viime kaudella Kakkosessa harjoittelemaan entistä ammattimaisemmin ja se näkyi jo silloin pelaajien kehityksessä. Nyt se kehitys mitä olen nähnyt junioripelaajissa talven aikana, on ollut todella vahvaa. Se määrä pelaajia, mitä meiltä on päässyt mukaan edustusjoukkueeseen ja pärjännyt siellä, on aivan mahtava asia, kehuu Dunne.

Tämä on se mikä meidän pitää ottaa akatemiajärjestelmämme suurimpana onnistumisena, että olemme pystyneet nuorten pelaajien avulla nostamaan tasoa niin edustusjoukkueessa kuin Ykköseen valmistautuvassa joukkueessa. On myös hienoa nähdä, että nämä nuoret pelaajat eivät vain halua pelata Ykkösessä tai Veikkausliigassa, vaan he haluavat myös menestyä molemmissa sarjoissa. Sitä me haluamme myös seurana ja joukkueena.

Meillä on tottakai vielä paljon työtä edessämme ja emme ole vielä kenties joukkueena valmiita haastamaan Ykkösen kärkijoukkueita, mutta tekemisen kulttuuri on meillä oikea. Uskon, että me tulemme kehittymään entisestään tämän kauden aikana, ja olemme taatusti kovempi joukkue kauden jälkeen kuin nyt sen aloittaessamme, päättää Dunne lopuksi.

Mehdi El Moutacim saa lauantaina vastaan tuttuja

SJK:n riveihin täksi kaudeksi, juuri lauantaina SJK Akatemialle vastaan tulevasta EIF:stä siirtynyt Mehdi El Moutacim, saa vastaansa joukon vanhoja pelikavereita ja ystäviä lapsuudesta. 19-vuotias maalivahti Mehdi, on edustanut tammisaarelaisseuraa koko tähän astisen pelaajauransa. Viime kaudella hän pelasi EIF:n maalissa kaikkiaan 26 Ykkösen ottelua ja EIF sijoittui sarjassa kuudenneksi. Sitä edellisellä kaudella Mehdi teki EIF:n kanssa Ykkösen debyyttinsä ja pelasi 5 ottelua. Nyt hän aloittaa siten jo kolmannen kautensa Ykkösessä ja samalla ensimmäisen uudessa kaupungissa, uudessa joukkueessa.

Talvella kun tulin tänne, oli aluksi vähän vaikeaa, kun olin ensimmäistä kertaa pois kotoa perheen luota. Onneksi meillä kuitenkin oli melkein joka päivä harjoitukset, niin se auttoi, kertoo Tammisaaressa syntynyt Mehdi El Moutacim.

Täytyy myös olla todella kiitollinen seuralle, miten he hoitivat koko tämän koronatilanteen, että pystyimme harjoittelemaan koko ajan yksin tai pienryhmissä. Uusimaan ja Helsingin rajat kuitenkin suljettiin silloin kokonaan, joten jos harjoitukset olisivat keskeytyneet, en olisi päässyt edes kotiin silloin. Olisin ollut täällä yksin ilman mitään tekemistä ja se olisi kyllä ollut hemmetin vaikeaa siinä vaiheessa.

Mutta pystyimme onneksi harjoittelemaan melkein joka päivä ja siten maistui jokainen päivä kovan harjoituksen jälkeen paremmalta. Se oli tosi tärkeä juttu mulle henkilökohtaisesti.

Muuten olen viihtynyt täällä todella hyvin. Hyvät joukkuekaverit ja kaupunki hieno varsinkin näin kesällä. Paljon myös harjoitellaan, kertoo Mehdi.

– Harjoitusten määrä ja kovuus oli silloin aluksi jopa ihan shokki koko mun kropalle. Mä melkein päivittäin keskityin siinä alussa vain siihen, että miten palaudun seuraavaan päivään ja seuraavaan treeniin. Mutta nyt on pikkuhiljaa tottunut ja onhan tämä aivan mahtavaa, kun joka päivä pääsee Luffen kanssa (Luis Fernando, maalivahtivalmentaja) treenaamaan maalivahtitekniikkaa ja kaikki muut tärkeät jutut. Sitä ei kuitenkaan saa Suomessa kaikissa paikoissa.

Olen aina kuitenkin uskonut, että enin kehitys tapahtuu peleissä. Tottakai tällä harjoituksella mun tekniikka on kehittynyt ja olen fyysisestikin kehittynyt, mutta kun kausi nyt viimein alkaa, niin toivon, että alkaa myös näkyä se kehitys ihan konkreettisesti peleissä.

Erittäin todennäköisesti Mehdi on heti mukana lauantaina sarja-avauksessa, kun vastaan tulee hänen kasvattajaseuransa ja viime kauden seura EIF.

Vanha koutsi ja vanhat kaverit siellä vastassa, niin tulee taatusti olemaan aika jännää. Mutta me pelataan jalkapalloa ja molemmat joukkueet sekä mä haluan voittaa, niin ei se pelikentällä tule näkymään, sanoo Mehdi.

Heillä on kuitenkin ihan erilainen joukkue nyt kasassa kuin viime vuonna kun olin vielä siellä, joten on vaikea sanoa millainen vastus saadaan. Mutta kyllä siitä tulee kova peli ja siellä on tosi taitavia pelaajia. Olen kuullut paljon positiivista heistä ja heillä on hyvä valmentaja.

Kyllä meidän pitää onnistua ja olla kaikki hyvin kunnossa, jos haluamme heti voittaa. Pitää kaikki osa-alueet olla kunnossa, Mehdi arvelee.

Mehdi on SJK Akatemian harvoja pelaajia, joilla ennestään on kokemusta Ykkösestä.

Meistä näkee, että ollaan silleen uusi joukkue, että ei ole hirveästi vielä kokemusta tältä tasolta. Mutta tosi taitavia pelaajia meillä on. Meillä on hyviä treenejä ja hyvät valmentajat. Koko meidän perusta on todella ammattimainen. Siksi uskon, että meillä on ilman muuta mahdollisuutemme myös Ykkösessä. Mutta siihen pitää saada hyvä flow-tila päälle. Jokainen peli tulee olemaan ihan taatusti kova. Ei ole yhtään väliä onko vastassa MuSa, MyPa tai KPV, niin jokainen peli tulee olemaan yhtä kova. Sen voin sanoa kokemuksella viime vuoden Ykkösestä.  

Jos mitään joukkuetta vastaan lähtee siellä sillä asenteella, että nyt tulee vähän helpompi peli, niin silloin peli menee taatusti heikosti, sanoo Mehdi.

Aika moni meidän pelaajista kuitenkin treenaa säännöllisesti Veikkausliigajoukkueen kanssa, ja tottakai siitä saa kovuutta ja sitä kautta ymmärtää miten fyysinen sarja miesten Ykkönen on. Ja kun teemme asiat ammattimaisesti, niin kyllä se tulee myös kentällä näkymään.

Joka tapauksessa olemme nuori joukkue ja en sanoisi, että tulee olemaan vaikea kausi, vaan siitä tulee haastava, päättää Mehdi lopuksi.

Ottelutapahtuman järjestelyt OmaSp Stadionilla

Ykkösen ottelu SJK – EIF alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 27.6. klo 15:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 14:00. Ottelun livelähetys Elisa Viihde Sportilla alkaa klo 14:45.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Korona-epidemian ollessa voimassa, määräykset ja ohjeet koskevat kaikkia kesäkuussa järjestettäviä tapahtumia. Voit lukea Valtion ohjeistuksen tästä ja Palloliiton ohjeistuksen tästä.

Ottelutapahtumaan saa ottaa ihmisiä enintään 500 henkeä poikkeusjärjestelyin. Lippuja myydään rajoitusten ollessa voimassa enintään 470 kappaletta ja loput kiintiöstä on tapahtuman välttämätöntä henkilökuntaa. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön. Käytössä on alustavasti vain Pääkatsomo ja Kannattajapääty avataan tarpeen mukaan. Kun katsojakiintiö on täynnä, ei sisään pääse enää edes kausikortilla tai ostetulla lipulla, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Jo ostetuista lipuista palautetaan rahat takaisin tässä tapauksessa.

Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat vain lauantain ottelua ja 1.7. alkaen yleisöä voidaan ottaa sisään enemmän, SJK:n Veikkausliigajoukkueen otteluiden tapaan. SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin, eikä seurakortit käy. SJK Akatemian kausikortit ovat myynnissä kesäkuun loppuun saakka Lippu.fi-kanavissa.

Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 13-15 välisenä aikana, mutta portilla lippuja ei enää myydä. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten. Kun katsojamäärä 470 tulee täyteen, ei sisään pääse enää edes ostetulla lipulla tai kausikortilla, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Portit ja palvelut aukeaa klo 14:00. Jo ostetuista lipuista palautetaan rahat takaisin, jos sisään ei pääse.

Lipunhinta SJK Shopista 15 € ja alennusryhmät 11 €

Ennakkolippu netistä maksaa 11€ + Lippu.fi toimitusmaksu. Alennusryhmät 8€ + Lippu.fi toimitusmaksu

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.

Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään.

Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle kaksi sisäänkäyntiä. Lisäksi joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.

Käytössä on vain Pääkatsomo sekä tarpeen mukaan Kannattajapääty. Katsomoissa on käytössä vain parittomat rivit ja jokaisen katsojan välissä tulee olla kaksi tyhjää penkkiä. Eli rivien väliin jää yksi tyhjä rivi ja samalla rivillä olevien väliin aina kaksi tyhjää penkkiä molemmin puolin. Perheet sekä samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua vieretysten, mutta heidän ja seuraavan välissä tulee olla kaksi penkkiä tyhjää. Ohjeistukset koskevat kaikkia katsomonosia, myös VIP-katsomoa ja anniskelukatsomoita. Katsomossa olevat järjestyksenvalvojat ohjeistavat katsojia tarvittaessa.

Käynti Pääkatsomoon, on normaalista pääportista, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. Porteilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat. Pääkatsomossa palvelee Carlsberg Sports Bar ottelun aikana ja anniskelukatsomo Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar sekä katsomoanniskelualue Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa. Ravintolatiloissa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia.

Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 14:00 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä. Carlsberg Sports Bar palvelee ihmisiä myös ottelun jälkeen, jos asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään pelipäivänä 27.6. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen. Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 14:15 alkaen. Mediahuone on Pääkatsomon alla, päärakennuksessa ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 14:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinasta lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.