123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa Tammisaareen EIF:n vieraaksi lauantaina 17.10. Ottelu alkaa klo 14:00 ja se näkyy suorana Elisa Viihde Sport -kanavalta. Seinäjoella sitä voi katsoa myös Vekseli Plazassa.

SJK Akatemian piti alunperin kohdata FF Jaro kotiottelussa viime viikonloppuna, mutta koska Vaasan sairaanhoitopiirin ylilääkäri määräsi koko FF Jaron joukkueen karanteeniin korona-altistumisen vuoksi, tuli joukkueelle ylimääräinen tauko peleistä. Edellinen ottelu oli 4. lokakuuta pelattu MP – SJK Akatemia. Tuo ottelu päättyi SJK Akatemian niukkaan 2-1 tappioon.

Toistaiseksi SJK Akatemia ei ole ottanut vieraspisteitä, mutta niitä tarvitaan viimeistään nyt, jos SJK Akatemia haluaa pitää pieneksi käymässä olevat haaveet säilymisestä elossa. SJK Akatemian ero säilymisviivan yläpuolella olevaan Gnistaniin on 10 pistettä, mutta pelejä on yksi vähemmän pelattuna, joten ero voisi rästipelin voittamalla kutistua 7 pisteeseen. Pelejä SJK Akatemialla on jäljellä neljä, kun muilla niitä on kolme. Niin kauan kuin on pienikin sauma säilymiseen, siihen pyritään tarttumaan kaikin voimin.

Lauantaina vastaan tuleva EIF on ollut aika vahva koko kauden ajan. He ovat pelanneet hyviä otteluita ja ollut vaikea vastustaja monille joukkueille tässä sarjassa. Me kohtasimme heidät kauden avauksessa ja silloin he olivat hieman meitä edellä, ollakseni ihan rehellinen. Mutta nyt me olemme kehittyneet siitä. Olemme saaneet enemmän pallohallintaa peleissämme ja pelanneet kokonaisuutena paremmin kuin kauden alussa, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Olemme myös siinä vaiheessa kautta, että nämä pelit ovat todella tärkeitä meille joukkueena, mutta tietenkin myös jokaiselle pelaajalle. Neljä peliä aikaa näyttää osaamistaan. Jalkapallopiireissä on sanonta; että olet vain niin hyvä kuin viimeisin pelisi ja seuraava peli on aina urasi tärkein.

Siksi meidän pitää mennä Tammisaareen positiivisella asenteella, juuri kuten olemme viime otteluissamme olleet. Meidän tulee uskoa siihen, että voimme ottaa tulokset mitä tarvitsemme. Meillä on pienet mahdollisuudet säilymiseen, mutta me pidämme niistä kiinni. Neljä tärkeää matsia, kovaa matsia, mutta me teemme niissä kaikkemme, jotta pysyisimme sarjassa, päättää Dunne.

Osa SJK Akatemian pelaajista on aloittanut armeijan juuri tänä syksynä ja tämä saattaa hieman vaikuttaa joukkueen valmistautumiseen. Armeijassa olevat åelaajat pääsevät kyllä mukaan otteluun, mutta liittyvät mukaan vasta perjantaina valmistaviin harjoituksiin. Muuten joukkue on valmistautunut ja levännyt hyvin. Pelikieltoja tai isompia loukkaantumisia ei ole rasitteena. Jeremiah Streng on ollut Ykkösessä kovassa iskussa ja hän on tehnyt 8 maalia. Sillä maalimäärällä hän jakaa maalipörssin kuudennen sijan.

Osa SJK Akatemian pelaajista pelasi viime viikonloppuna A-nuorten SM-sarjan päätöskierroksella SJK U20-joukkueen mukana. A-nuoret säilyttivät sarjapaikan ja pelaavat ensi talvena jälleen A-nuorten SM-karsintaa. B-nuorten SM-sarja päättyy puolestaan tänä lauantaina, kun SJK U17 isännöi OmaSp Stadionilla TPS U17-ryhmää. Ottelu alkaa klo 13:00 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. Peli näkyy myös suorana livestreamina tästä linkistä.

Seuraava Ykkösen kotiottelu on jo ensi viikon tiistaina 20.10. klo 18:30, kun SJK Akatemia isännöi rästiottelussa ja Pohjanmaan derbyssä sarjanousua havittelevaa FF Jaroa. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Ykkönen päättyy lauantaina 31.10.

EIF:llä hyvä yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta

Lauantaina vastaan tuleva EIF on pelannut huikean kauden, ja se on sarjataulukossa neljäntenä, seitsemän pisteen päässä toisesta sijasta. Tosin EIF on pelannut kaksi ottelua enemmän, kuin toisena oleva FC KTP.

Hyvän kauden takuumiehenä on ollut eteläafrikkalainen hyökkääjä Darren Smith, joka on iskenyt 13 maalia sekä antanut 3 syöttöä, pelaamissaan 19:sta ottelussa. 24-vuotias Smith pelaa ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella ja saapui Tammisaareen tämän vuoden tammikuussa. Hänen maanmiehensä, Ayabulela Konqobe, on hänkin onnistunut maalinteossa 6 kertaa ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. EIF:n valmennuksesta vastaa espanjalaiskaksikko Guillem Santesmases ja Ruben Maya Perez.

Kokemusta joukkueessa edustaa entinen Veikkausliigapelaaja Xhevdet Gela. Gela on urallaan pelannut yli 200 Veikkausliigan ottelua, viimeksi viime kaudella Helsingin IFK:n paidassa ja sitä edellisellä kaudella FC Lahdessa.

Joukkueet kohtasivat toisensa Ykkösen kauden avauksessa OmaSp Stadionilla ja silloin EIF oli tyly vieras, hakien 3-0 voiton. Silloin SJK Akatemian kohtalon hetkenä oli ensimmäisen puoliajan loppu, kun EIF pääsi iskemään kahdesti vain minuutin sisään ennen taukoa, tuomarin antamalla lisäajalla.

Samassa kauden avausottelussa SJK Akatemian Samba Benga loukkaantui vakavasti ja hän on ollut siitä lähtien sivussa. Benga on myös entinen EIF-pelaaja, kuten SJK Akatemian maalivahti Mehdi El Moutacim, joka on EIF:n kasvatti. Myös SJK:n edustusjoukkueessa pelaava Robin Sid on EIF-kasvatteja ja Keaton Isaksson pelasi joukkueessa kaudella 2016.