123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa lauantaina 4.7. klo 17:00 Ykkösen kärkijoukkueisiin kaavaillun FC KTP:n OmaSp Stadionilla. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Akatemian kausikortit käyvät normaalisti. Myös seurakorteilla pääsee otteluun. Peli näkyy myös suorana maksullisen Elisa Viihde Sport -kanavan kautta.

Koska kuukausi on vaihtunut heinäkuuksi, noudatetaan ottelussa nyt samoja Covid-19 epidemian vuoksi voimassa olevia poikkeusjärjestelyitä, kuin SJK:n edustusjoukkueen Veikkausliigan ottelussa. Maksimikapasiteetti OmaSp Stadionilla on rajoitettu 2750 katsojaan ja katsomot täytetään lohkoittain. Alustavasti tässä ottelussa katsomoista on kuitenkin auki vain Pääkatsomo, mutta katsomoita avataan lisää tarpeen mukaan. Katsomopaikat ovat numeroimattomat ja katsomoissa pyydetään noudattamaan turvavälejä. Muistutuksena, SJK:n edustusjoukkueen kausikortit eivät käy SJK Akatemian otteluissa. SJK:n seurakortilla pääsee sisään ilmaiseksi. Carlsberg Sports Bar palvelee koko ottelutapahtuman ajan ja lisäksi Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Median edustajilta edellytetään akkreditointi viimeistään perjantaina 3.7. klo 18:00 mennessä. Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

SJK Akatemian kauden aloitus EIF:a vastaan, ei sujunut toivotulla tavalla. EIF oli vahvempi joukkue ja voitti ottelun 3-0 luvuin. Osa SJK Akatemian esityksestä menee varmasti jännityksen piikkiin, sillä toisin kuin EIF:lla, SJK Akatemian pelaajista suurin osa teki ensi esiintymisensä näin korkealla tasolla. Lisäksi puolustaja Samba Bengan vakava loukkaantuminen vartin pelin jälkeen, järkytti varmasti joitain pelikavereita sekä sotki suunnitelmia puolustuspelin osalta.

Meidän pitää olla positiivisempia omasta pelistämme. Meillä oli hyvä suunnitelma peliin viimeksikin, eikä meidän tarvitse muuttaa sen suhteen mitään nytkään. Mutta meidän pitää olla itse aktiivisempia ja luottaa omaan tekemiseemme. Se on asia mitä olen teroittanut pelaajille, kertoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Olemme analysoineet edellistä ottelua ja meidän tulee ymmärtää, missä kohdissa meidän tulee olla parempia ilman palloa tai pallon kanssa, kuin viime viikolla. Tunnistaa paremmin ne hetket, joita voimme käyttää hyväksi. Uskon, että nyt kaikki ymmärtävät myös paremmin, mitä se tarkoittaa, kun pelaamme Ykkösessä. Tiedämme mitä se vaatii, ja nyt meidän täytyy nostaa oman tekemisemme tasoa.

Lauantaina vastaan tulee FC KTP, joka aloitti kauden KPV:n vieraana Kokkolassa ja pelasi siellä 1-1 tasapelin.

Saamme vastaan ennakolta kenties entistä kokeneemman ja siten kovemman joukkueen, joka sai hyvän tuloksen avauspelistään. Mutta he tulevat nyt meidän kotiimme. Meillä on kenties Suomen paras stadion täällä ja moni joukkue kuvittelee tulevansa tänne nauttimaan pelaamisesta täällä. Se meidän pitää muuttaa. Meidän pitää lähteä sillä asenteella kotipeliin, että tänne ei tule kukaan nauttimaan pelaamisesta. Tarvitsemme siis hieman enemmän röyhkeyttä ja aggressiivisuutta, Dunne sanoo.

Samalla meidän tulee olla kurinalaisempia. Pelit eivät ole mitään juhlakulkueita torvien soidessa taustalla, vaan meidän tulee olla valmiita tekemään töitä, pelata kurinalaisesti ja yhtenäisesti joukkueena sekä pitää se rakenne kasassa pelissämme. Kaikkien tulee tajuta, että tämä ei ole samanlaista kuin viime kaudella Kakkosessa, kun voitimme pelistä toiseen. Me tulemme voittamaan otteluita tässä sarjassa, mutta tulemme myös häviämään niitä. Meidän pitää olla positiivisia ja uskoa omaan tekemiseemme, painottaa Dunne.

Usko omaan tekemiseen on tärkeää erityisesti siksi, että olemme joukkue, joka haluaa kehittää pelaamistaan sekä pelaajia, ei vain ottaa tuloksia. Silloin kaikkein tärkeintä on opiksi ottaminen asioista, joita tapahtuu pelissä. Oppiminen vaatii pettymyksiä ja kehittyminen tapahtuu niistä nopeasti opiksi ottamalla. Sitä ei voi jäädä vellomaan tappioita, vaan muistaa, että tämä on jatkuva prosessi. Meidän pitää mennä pettymyksistä ohi ja tulla entistä paremmiksi, kohti sitä tasoa minkä itsellemme asetamme, muistuttaa Dunne vielä lopuksi.

Joukkueen osalta tulee pieniä muutoksia varmuudella, kun Samba Benga loukkaantui edellisessä ottelussa ja on varmuudella sivussa pidempään. Lisäksi Aatu Kujanpää on ottelusta sivussa, pienemmän, treeneissä tulleen vamman vuoksi. SJK U20 ei pelaa tänä viikonloppuna, kuten ei myöskään SJK:n edustusjoukkue ja niiden ryhmistä voi tulla mukaan lisää pelaajia. Edustuksen osalta ainakin ne pelaajat, jotka eivät pelanneet Veikkausliigan kauden avauksessa, ovat periaatteessa käytettävissä lauantaina.

FC KTP haluaa tulevaisuudessa Veikkausliigaan

Perinteinen KTP on kokenut monia mullistuksia viimeisten vuosien aikana. Välillä oli kaksi eri seuraa, jotka molemmat kokivat oikeutensa seuran nimeen ja väreihin. Oli FC KooTeePee ja KTP, jotka lopulta yhdistyivät ja syntyi FC KTP. Nyt parin viime kauden aikana, FC KTP on tehnyt uutta tulemista Suomen jalkapallon huipulle.

Joukkueen valmentajana toimii entinen Viron maajoukkuehyökkääjä Argo Arbeiter, jolle Suomi tuli tutuksi jo pelaajaurallaan. Arbeiter edusti juuri KTP:ta vuosina 1998-2000 ja FF Jaroa kaudella 2000. FC KTP:ssa hän aloitti valmentajana viime vuoden tammikuussa ja ennen sitä hän on valmentanut muun muassa Viron poikamaajoukkueita sekä tallinnalaisseuroja Kalev ja FC Flora. Viime kaudella FC KTP oli hänen johdollaan taistelemassa paikasta Veikkausliigakarsintaan, yhdessä TPS:n ja Jaron kanssa. Sarjan voittanut FC Haka oli liian vahva takana tulevalle kolmikolle. TPS vei toisen sijan lopulta selvällä piste-erolla, ja FC KTP oli neljäs, vain pisteen erolla kolmanneksi sijoittuneeseen FF Jaroon.

Kotkalaisen riveissä OmaSp Stadionille tekee paluun viime kaudella SJK:ta edustanut Zakaria Beglarishvili, joka liittyi FC KTP:n riveihin viime syksynä. Lisäksi FC KTP:n valmennusryhmässä on Ossi Virta, joka toimi SJK:n valmennusryhmässä mestaruuskaudella 2015. Virta valmensi edustusjoukkueen lisäksi juuri SJK Akatemian edeltäjänä toiminutta Kerho 07:aa Kakkosessa. Joukkue kuitenkin putosi tuolla kaudella Kolmoseen.

Joukkueessa on paljon kokeneita, liigatasollakin meritoituneita pelaajia, kuten aiemmin VPS:ssa pelannut virolaispuolustaja Hindrek Ojamaa, nuori HJK-kasvatti Valtteri Vesiaho, AC Oulusta siirtynyt David Ramadingaye ja Ilveksen sekä TPS:n riveissä pelannut, Manchester Cityn kasvatti Thomas Agyiri.

Kauden avauksessa FC KTP vieraili sarjan suurimman ennakkosuosikin, KPV:n vieraana ja kausi alkoi 1-1 tasapelillä. KPV oli pelissä hienokseltaan niskanpäällä, mutta FC KTP sai pidettyä isännät poissa pahanteosta.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – FC KTP alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 4.7. klo 17:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 16:00. Ottelun livelähetys Elisa Viihde Sportilla alkaa klo 16:45.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Voit lukea Valtion ohjeistuksen tästä ja Palloliiton ohjeistuksen tästä.

Ottelutapahtumaan saa heinäkuussa ottaa ihmisiä enintään 2750 henkeä poikkeusjärjestelyin. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön. Käytössä on kuitenkin alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan.

Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat toistaiseksi vain heinäkuun kotiotteluita. SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin. Kausikorttimyynti päättyi kesäkuun lopussa.

Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 15-17 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Lipunhinnat

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta.
Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään.
Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle kaksi sisäänkäyntiä. Lisäksi joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Katsomoissa noudatetaan turvavälejä ja jokaisen katsojan välissä tulee olla yksi tyhjä penkki. Perheet sekä samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua vieretysten, mutta heidän ja seuraavan välissä tulee olla yksi tyhjä penkki molemmin puolin. Ohjeistukset koskevat kaikkia katsomonosia, myös VIP-katsomoa ja anniskelukatsomoita. Katsomossa olevat järjestyksenvalvojat ohjeistavat katsojia tarvittaessa. Korostamme, että jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Käynti Pääkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn, on normaalista pääportista, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. Porteilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat. Pääkatsomossa palvelee Carlsberg Sports Bar ottelun aikana ja anniskelukatsomo Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar sekä katsomoanniskelualue Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa. Ravintolatiloissa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia.

Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 16:00 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä. Carlsberg Sports Bar palvelee ihmisiä myös ottelun jälkeen, jos asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään perjantaina 3.7 klo 18:00 mennessä. Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen. Median sisäänkäynti on päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneen ovesta. Sieltä pääsee rappusia pitkin kolmanteen kerrokseen ja medihuoneena toimii poikkeuksellisesti Atria Loungen itäpääty. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 17:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinasta lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.