123 456 7890

SJK Akatemia pelaa kauden 2022 ensimmäisen kotiottelun Ykkösessä keskiviikkona 11.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla, kun PK-35 saapuu vieraaksi. Ottelun piti alkaa klo 18:30, mutta sitä on aikaistettu puolella tunnilla. Atria Wilhelm ja SJK tarjoaa ottelussa 200:lle ensimmäiselle katsojalle ilmaisen makkaran. Ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa. Kaikkiin SJK Akatemian kotipeleihin pääsee sisään myös SJK-junioreiden Seurakausikorteilla ja kaikki alle 15-vuotiaat sekä opiskelijakortin omistajat ilmaiseksi. OmaSp Stadionilla on käytössä Pääkatsomon keltaiset penkit sekä palvelut toisen kerroksen Carlsberg Sports Barissa. Palvelut ja portit aukeavat tuntia ennen ottelua.

Ykkösessä kaksi ottelua pelannut SJK Akatemia on aloittanut kauden hienosti ilman tappioita, ja sen lisäksi se on edennyt kahdelta Suomen cupin kierrokselta voittajana jatkoon. Kun mukaan lasketaan Jaroa vastaan vieraissa pelattu harjoitusottelu, on SJK Akatemia pelannut ilman tappiota putkeen jo viisi ottelua. Myös PK-35 ja SJK Akatemia pelasivat aiemmin keväällä harjoitusottelun, ja tuolloin PK-35 voitti kotonaan 3-1 luvuin. Tuttu joukkue vastassa siis, mutta nyt pelataan myös pisteistä. Ykkösessä PK-35 on aloittanut kauden kahdella tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Viime lauantaina PK-35 hävisi kotonaan sarjanousija PEPO:lle 1-2 luvuin. SJK Akatemia puolestaan pelasi sunnuntaina tasapelin Mikkelin Palloilijoiden vieraana 1-1 tuloksella.

Sunnuntain MP-pelistä tuli lopulta hieno kisa kahden joukkueen välillä, jotka molemmat tekivät kaikkensa voittaakseen matsin. He olivat todella fyysinen joukkue ja pelasivat rakenteella, joka aiheutti meille hieman ongelmia ensimmäisellä puoliajalla. Mutta meidän pelaajamme vastasivat siihen hienosti, sopeutuivat nopeasti ja taistelivat mahtavasti joukkueen puolesta, kommentoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page sunnuntaina pelattua MP – SJK Akatemia ottelua.

Sitten toisella jaksolla meidän pelaajamme loivat muutamia erinomaisia maalipaikkoja, joista olisimme voineet iskeä voiton. Tietenkin hieman harmittaa, että emme näillä paikolla saaneet enempää mukaamme, kuin vain pisteen, mutta lopulta se oli aika oikeutettu tulos ottelusta. Se oli hyvä ottelu vieraskentällä, joukkuetta vastaan, joka tekee kurinalaisesti ja kovasti töitä ja molemmat joukkueet yrittivät todella voittaa pelin. Samalla se oli meille taas yksi askel eteenpäin ryhmänä, Page jatkaa.

Keskiviikkona sitten PK-35 vastassa. Se on hyvin dynaaminen joukkue ja jälleen kurinalainen. Yleensä kun puhutaan kurinalaisuudesta, sillä tarkoitetaan sitä mitä joukkue tekee yhdessä ilman palloa. Mutta sanoisin, että PK-35 on erittäin kurinalainen joukkue juuri pallon kanssa. He löytävät hyvin tiloja kentältä ja liikuttavat palloa hyvin. He ovat omimmillaan, kun heillä on pallo, arvioi Page keskiviikon vastustajaa.

Siksi uskon, että tästä tulee jälleen erinomainen ottelu. Sitä ei voi korostaa tarpeeksi, kuinka tästä kaudesta tulee erittäin tasainen ja jokainen ottelu on erittäin tasokas kamppailu.

On myös mahtava päästä pelaamaan viimein kotikentälle, uudelle pinnalle, omalle stadionille ja olemme todella innoissamme siitä. Olemme hyvässä iskussa joukkueena, ja meillä on kaikki pelaajat valittavissa mukaan. Sanoisin, että tätä peliä kannattaa tulla katsomaan, sillä siinä on kaksi voittoa janoavaa joukkuetta vastakkain. Molemmat haluavat dominoida palloa, ja molemmat haluavat hyökätä. Pelissä tullaan varmasti näkemään paljon tilanteita ja hyvää pallohallintaa. Taatusti viihdyttävä ottelu tulossa, Page lupailee vielä lopuksi.

SJK Akatemian mukana edellisessä ottelussa oli edustuksen riveissä harjoittelevat nuoret Vertti Hänninen ja Tuomas Kaukua. Hyökkääjä Samson Ebuka puolestaan teki lauantaina Veikkausliigan debyytin FC Lahtea vastaan SJK:n paidassa. Kierrätystä nähtäneen jonkin verran, jotta joukkue pysyy raikkaana kolmen pelin viikossa, joka siis alkoi viime sunnuntain MP-ottelusta. SJK Akatemia kohtaa vielä tällä viikolla keskiviikon PK-35 pelin jälkeen sunnuntaina TPS:n OmaSp Stadionilla.

Keskiviikkona vastaan tuleva PK-35 on vahva joukkue, jota valmentaa entinen Veikkausliigapelaaja Kim Raimi. Raimin lisäksi valmennusryhmään kuuluu entinen maajoukkuemaalivahti Tomi Maanoja. Myös pelaajistosta löytyy paljon kokemusta pääsarjasta. Ainakin Esa Terävä, Pauli Kuusijärvi ja Matias Hänninen omaa pitkän Veikkausliiga uran ja kaikki ovat entisiä Helsingin IFK:n pelaajia. Lisäksi Omar Jama on pelannut Veikkausliigaa PS Kemin ja VPS:n paidoissa, Patrick Aaltonen FC Hongan paidassa ja Hussein Mohamed FC Hakassa. Heidän lisäkseen PK-35:n mukana on kolumbialaiskaksikko Olmes Garcia ja Miguel Medina, joista varsinkin 29-vuotiaan hyökkääjä Garcian yli 100 ottelua USA:n pääsarja MLS:ssa herättää kiinnostusta. Molemmilla on myös paljon pelejä Kolumbian pääsarjassa.

Ykkösen cupissa PK-35 voitti oman lohkonsa ja eteni aina välieriin, häviten sen lopulta Jarolle rangaistuspotkukilpailussa. Suomen cupissa PK-35 on SJK Akatemian tapaan mukana edelleen 5.kierroksella. Kauden 2021 Ykkösessä PK-35 puolestaan sijoitti kahdeksanneksi, jääden alempaan loppusarjaan vain maalieron perusteella. Viime kaudella SJK Akatemiaa nyt edustava Jonathan Muzinga teki seitsemän maalia PK-35:n paidassa.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – PK-35 keskiviikkona 11.5. klo 18.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja selostajana toimii Toni Lönroos. Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään keskiviikkona klo 13:00 mennessä. Liput ennakkoon Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. 200 ensimmäistä katsojaa saa ilmaisen makkaran, jonka tarjoaa SJK ja Atria Wilhelm. 

SJK Akatemia pelaa seuraavan kotiottelun jo tulevana sunnuntaina 15.5. klo 18:30, kun Ykkösen ennakkosuosikki TPS saapuu OmaSp Stadionille. Ennakkoliput SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. SJK Store palvelee Seinäjoen Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Löydät kaikki SJK Akatemia tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.