123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa torstaina 29.4. klo 18:30 Ykköseen valmistautuvan FF Jaron OmaSp Stadionilla harjoitusottelussa. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana Spiideo-livestreamina.

Livestreamin hinta 4,90 €, joka menee palvelun tuottajalle. Spiideo on älykamerajärjestelmä, joka on ollut OmaSp Stadionilla valmennuksen tarkoituksiin jo parin vuoden ajan. Samalla sillä voidaan lähettää otteluita suorina lähetyksinä katsojille. Peliä ei varsinaisesti kuvaa kukaan, vaan älykamera seuraa pelin tapahtumia automaattisesti ja digitaalisesti, myös zoomaten automaattisesti sinne missä tapahtuu. Kuvan laatu on hyvä, ja kamerakulma on ylhäällä pääkatsomon katonrajasta, joten tapahtumat näkyy laajalla säteellä. SJK Akatemian kaikki OmaSp Stadionilla pelattavat ottelut kaudella 2021, näkyvät suorana Spiideon kautta.

Tätä kirjoitettaessa, ei ole vielä tiedossa koska Kakkosen kausi alkaa SJK Akatemian osalta. Alun perin kauden piti alkaa ensi tiistaina 4.5. kotiottelulla Kraftia vastaan, mutta kauden alku viivästyy koronarajoituksien vuoksi. Kakkosen seurat päättävät lopullisen otteluohjelman myöhemmin tällä viikolla. Alustavien tietojen mukaan, osa kauden 2021 Kakkosen lohkoista, aloittaisi kauden vasta kesäkuussa, mutta SJK Akatemian lohko C alkaisi jo toukokuun ensimmäisellä tai toisella viikolla.

Viime viikolla SJK Akatemia kohtasi harjoitusottelussa VPS:n Vaasassa sisähallissa. SJK Akatemia oli pelillisesti jopa niskan päällä ottelussa, mutta Ykköseen valmistautuva VPS onnistui nopeilla vastahyökkäyksillä muuttamaan pelin kulun ja tuloksena oli 0-4 tappio.

Tosi kaksijakoiset tunteet jäi siitä ottelusta. Me loimme paikkoja, ja olimme mielestäni parempia varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Silti olimme häviöllä 3-0 kun menimme tauolle. Olimme hyviä hyökkäyssuuntaan, mutta aivan liian pehmeitä puolustuksessa. Ja sitten se rangaistuspotkusta tullut 2-0 maali oli kova isku meille, arvioi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page edellistä ottelua.

Hyökkäyspäädyssä prässäsimme ja pakotimme heidät pelaamaan pitkää meidän prässimme yli. Loimme myös paljon paikkoja ja tilanteita, mutta kun emme niistä kuitenkaan tehneet maaleja, ja päästimme neljä, emme voi olla millään muoto tyytyväinen otteluun. Mutta samalla se näytti, että jos pystymme pelaamaan näin korkeamman sarjatason joukkuetta vastaan, antaa se meille uskoa Kakkosen peleihin, Page jatkaa.

Vastaan torstaina tuleva FF Jaro on kohdattu tänä talvena jo kahdesti harjoitusottelussa, ja molemmilla kerroilla Jaro on ollut 2-0 tuloksella parempi. Pelit ovat olleet silti nekin erinomaisia harjoitusotteluita nuorelle SJK Akatemian ryhmälle, ja myös näissä otteluissa SJK Akatemia on näyttänyt, että se pystyy pelaamaan korkeammalla tasolla pelaavia joukkueita vastaan melko tasapäisesti.

Jaro on hyvä joukkue ja tiedämme, että saamme aina hyvän pelin hetiä vastaan. Joten heitä vastaan on hyvä pelata. He pelasivat myös hieman eri tavalla molemmissa otteluissa, joten on mielenkiintoista nähdä, millä suunnitelmalla he lähtevät tähän otteluun, sanoo Page.

Meille tämä on kuitenkin viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua, tai ainakin tällä hetkellä me lähdemme siitä ajatuksesta. Uskoisin, että kausi alkaa JBK:ta vastaan vieraissa 7.5. Mutta katsotaan mitä Palloliitossa päätetään, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemialta puuttui edellisessä VPS-ottelussa edustuksen mukana ollut Nooa Laine sekä loukkaantumisten vuoksi ainakin Mikael Anttila, Veeti Mustonen ja Topias Uusi-Autti. Lisäksi Omar Adawi suorittaa parhaillaan armeijaa, eikä ole käytettävissä ennen toukokuun alkua.

Poissaolijoista Uusi-Autti on jo palannut harjoituksiin, mutta lienee vielä sivussa torstain ottelusta. Nooa Laine palaa mukaan varmuudella. Todennäköisesti tästä ottelusta sivussa on Mika Salonen pienen vamman vuoksi ja Kaarlo Rintamäki sai pienen iskun viime pelissä, minkä vuoksi joutuu huilaamaan varmuudella ainakin tämän ottelun. Lisäksi Mustonen ja Anttila ovat edelleen sivussa.

Harjoitusottelu SJK Akatemia – FF Jaro torstaina 29.4. klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana Spiideo-livestreamina.