123 456 7890

SJK saa keskiviikkona 9.9. klo 18:30 vastaansa FC Interin OmaSp Stadionilla. Ottelu päättää samalla Veikkausliigan lyhyen maajoukkuetauon. Ennakkoliput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Paikalle mahdollisesti saapuvat FC Inter-kannattajat voivat ostaa ennakkoliput Itäpäätyyn ja sijoittua siellä lohkoon 114.

Ottelutapahtuman järjestelyihin tulee pieni muutos tämän ja tulevien pelien osalta, kun Carlsberg Sports Bar ja VIP aukeaa 1,5 tuntia ennen ottelun alkua ja muut portit sekä palvelut aiempaan tapaan tuntia ennen pelin alkua. Carlsberg Sports Bar myös palvelee Pääkatsomon kausikorttilaisia ja sinne lipun ostaneita 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Bar on auki kaikille katsojille, niin kauan kuin väkeä on riittävästi. Aiemmin vain VIP-tilat aukesivat kaksi tuntia aiemmin. Voimassa olevien Covid19-rajoitusten aikana, pyydämme noudattamaan annettuja turvallisuusohjeita. Voit lukea ottelutapahtuman muista järjestelyistä ja palveluista lisää tämän ennakon loppuosasta.

SJK:n edellinen kotiottelu päättyi riemuisasti voittoon, kun RoPS kaatui OmaSp Stadionilla. Samalla se katkaisi SJK:n yhdeksän ottelun voitottoman putken.

RoPS-peli oli hyvä voitto, mutta kyllä meidän pitää peliä edelleen parantaa. Mutta siitä pelistä tärkeintä oli oikeastaan se voitto, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Nyt vastaan tuleva FC Inter on meille iso haaste, sillä se on hyvä joukkue. Se on myös joukkue joka tekee mitä milloinkin tarvitaan. Eli välillä ne on suoraviivaisia ja välillä taas pelaavat hyvinkin alhaalta – tai maltillisesti alhaalta. Se on monipuolinen joukkue. Kyllä Interissä on myös selkeät heikkoudet, mutta meidän pitää itse pelata sen verran hyvin, että saamme ne heikkoudet näkyviin, päättää Honkavaara.

Jo hyvissä ajoin ennen siirtoikkunan sulkeutumista viime sunnuntaina, on SJK vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla. Hyökkäyspään Jake Jervis ja Emmanuel Ledesma, ovat jo ehtineet pelatakin kahdessa ottelussa. Heidän lisäksi mukaan liittyi brasilialaispuolustaja Murilo, joka saattaa tehdä deyyttinsä keskiviikon ottelussa. RoPS-ottelusta SJK:lta puuttui korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa ollut Nikko Boxall, joka palaa nyt mukaan riveihin.

Olen innoissani, kun pääsen takaisin mukaan. Ei ole koskaan kiva olla pelikiellossa, mutta puolustajana näitä kortteja silloin tällöin tulee ja se on ihan normaalia, että joskus ollaan pelikiellossa, sanoo SJK-puolustaja Nikko Boxall.

Kaikki odotti, että voitamme RoPS:n edellisessä pelissä, mutta mielestäni se oli hyvä näyttö meidän joukkueelta. Meillä on hyvä pelaajaryhmä täällä ja pystymme hoitamaan nämä ottelut. Siksi kolme pistettä siitä ottelusta oli tärkeä juttu. Itselleni ei ole edes väliä, kuka sen pelin meille kentällä hoitaa, kunhan vain hoidamme ne. Nyt kun kuitenkin pääsen taas mukaan, niin jatkan siitä mihin jäin, eli annan kaikkeni joukkueelle ja toivon, että nyt kun otimme sen kaivatun voiton, niin pystymme ottamaan lisää voittoja tulevaisuudessa, Boxall kertoo.

Uudet kaverit on mielestäni sopeutuneet joukkueeseen hyvin ja he ovat myös sitoutuneita auttamaan meitä tavoitteissamme. Koko joukkueessa ja seurassa on nyt aika positiivinen vire. Myös tämä pieni tauko teki hyvää, kun moni sai parannella pikku kolhujaan. Loukkaantumiset kuuluvat tähän lajiin ja monesti pelaajat vaihtuvat rinnalla. Mutta luotamme toisiimme ja tuemme toisiamme, niin silloin ei ole väliä vaikka pelikaveri vieressä välillä vaihtuu. Uskon, että kun pysymme positiivisina ja kaikki tekee kentällä parhaansa, niin tuloksetkin tulevat, päättää Boxall.

Maajoukkuetauon aikana SJK:lta oli peräti 10 pelaajaa mukana eri maajoukkueissa. Tätä kirjoitettaessa on edelleen Serge Atakayi ja Matias Vainionpää Suomen U21-maajoukkueen mukana, sillä Suomi kohtaa vielä tiistaina 8.9. Ukrainan U21-joukkueen EM-karsinnoissa Helsingissä. Molemmat liittyvät takaisin SJK:n vahvuuteen ennen keskiviikon ottelua. Atakayi teki debyyttinsä Suomen U21-maajoukkueessa perjantaina 4.9. kun hän tuli vaihdosta sisään Romaniaa vastaan 73.peliminuutilla. Jos Vainionpää pelaa tiistaina, olisi se myös hänelle debyytti U21-maajoukkueessa. Molemmilla on ennestään poikamaajoukkueiden pelejä. Poikamaajoukkueiden mukana maajoukkuetauolla on ollut 7 SJK Akatemian pelaajaa, lisäksi Anel Rashkaj puolestaan pelasi Kosovon A-maajoukkueessa sunnuntaina 6.9. Kreikkaa vastaan pelatussa UEFA:n Kansojen liigan ottelussa. Rashkaj tuli vaihdosta sisään 58.peliminuutilla. Myös Rashkaj liittyy SJK:n mukaan ennen keskiviikon FC Inter ottelua.

SJK pelaa tällä viikolla myös toisen Veikkausliigan ottelun, kun se matkustaa lauantaina 12.9. FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle. Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorina lähetyksinä Ruutu-palvelusta ja löydät SJK:n otteluohjelman SJK:n nettisivuilta.

Nikko Boxall palaa pelikiellon jälkeen SJK:n puolustukseen

FC Inter havittelee Suomen mestaruutta

Viime kaudella hopeaa José Riveiron valmennuksessa ottanut Turun FC Inter, on tällä hetkellä Veikkausliigassa jälleen hyvissä asetelmissa. FC Inter on sarjataulukossa toisena HJK:sta neljän pisteen päässä. Viime kaudella se hävisi kauden viimeisessä ottelussa Suomen mestaruuden KuPS:lle, ja tällä hetkellä näyttää, että kaudesta on tulossa yhtä jännittävä, ainakin runkosarjan osalta.

FC Inter vahvisti joukkueensa rivejä mestaruuskamppailua silmällä pitäen kahdella paluumuuttajalla kesän siirtoikkunassa, kun viime kauden lainasopimuksilla Skotlannissa, Tanskassa ja Norjassa pelannut Benjamin Källman ja sopimuksensa Norjassa purkanut Filip Valencic tekivät paluun Veikkausliigaan sekä FC Inter paitaan. Valencic pelasi viime kauden FC Interissä lainasopimuksella ja teki kaikki kilpailut mukaan laskien 22 maalia ja antoi 5 syöttöä, pelaamissaan 34:ssa ottelussa. Valencic valittiin myös kauden päätteeksi toista kertaa urallaan Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. Källman puolestaan teki viimeksi Veikkausliigaa kaudella 2018 pelatessaan, 8 maalia 20:ssa ottelussa ja antoi 3 maaliin johtanutta syöttöä. Kesäkuussa 22 vuotta täyttänyt Källman, on Suomen U21-maajoukkueen ykköskärki ja on parhaillaan Suomen mukana EM-karsinnoissa. Hän on ehtinyt paluunsa jälkeen pelata kolmessa ottelussa tällä kaudella ja tehdä niissä kaksi maalia. Källman kuitenkin loukkasi itseään Suomen edellisessä EM-karsintapelissä Romaniaa vastaan ja hänen pelaamisensa keskiviikkona on vielä epävarmaa. Suomen U21-joukkue kohtaa myös vielä tiistaina Ukrainan Helsingissä. Samoin Valencic missannee keskiviikon ottelun, sillä hänen tulisi olla omaehtoisessa karanteenissa. Kaksikko tulee joka tapauksessa olemaan isossa roolissa FC Interin mestaruuden tavoittelussa loppukauden aikana.

Tulivoimaa FC Interillä piisaa kärjessä ilman Valencicia ja Källmaniakin. Siitä pitää huolta erityisesti joukkueen kapteeni, kokenut Timo Furuholm. Furkka-lempinimellä tunnettu porilaiskärki, on Veikkausliigan maalipörssissä kolmantena kahdeksalla maalillaan ja jakaa sarjan syöttötilaston neljällä syötöllään. Maaleja FC Inter on tehnyt sarjassa toiseksi eniten HJK:n jälkeen ja kaikkiaan kymmenellä pelaajalla on vähintään maali tilillään. Toisena joukkueen sisäisessä maalipörssissä on japanilainen Taiki Kagayama, jolla on kolme tehtyä maalia.

Riveiro on päässyt operoimaan melko tiiviillä ryhmällä tällä kaudella ja FC Inter on ainakin toistaiseksi säilynyt ilman pahempaa loukkaantumissumaa. Pitkäaikaisloukaantuneena on ollut ainoastaan Matias Ojala ja hänkin teki paluun kentille heinäkuun lopussa. Ojalan lisäksi Inter on käyttänyt vain 18 pelaajaa, mukaan lukien kaksi maalivahtia, joilla molemmilla on pelejä vyöllään. Kuusi pelaaja on pelannut kaikissa kauden otteluissa. Kun tuota vertaa vaikkapa SJK:n vastaaviin lukuihin, niin SJK:lla on käynyt kentällä 25 pelaajaa ja niistä vain neljä on pelannut kaikissa otteluissa, heistäkään kellään ei ole edes lähellekään täysiä peliminuutteja. SJK:ssa eniten minuutteja on Tero Mäntylällä, jolla niitä on kasassa 1417. Interissä enemmän minuutteja on pelannut neljä pelaajaa. Furuholm 1841 minuuttia, täksi kaudeksi mukaan IFK Mariehamnista liittynyt Rick Ketting 1734 minuuttia ja Alvaro Muniz 1733 minuuttia. Aleksi Paanasella on kasassa 1557 minuuttia. Toista vuottaan Interiä valmentava Riveiro teki muutenkin joukkueeseensa viime kauden jälkeen vain vähän muutoksia ja pelisysteemi on ajettu hyvin sisään joukkueeseen.

Elokuussa FC Inter pelasi europeli mukaan laskettuna kahdeksan ottelua, ja voitti niistä vain kolme. Samalla FC Inter menetti sarjan kärkipaikan HJK:lle. Kaksi edellistä Veikkausliigan ottelua, se on pelannut ilman voittoa, kun Inter hävisi ensin derbyn TPS:lle ja sitten tasasi pisteet FC Interin vieraana. Lisäksi europelissä tuli tappio unkarilaiselle Honvédille jatko-ajan jälkeen. Viime kaudella SJK kohtasi FC Interin kahdesti ja otti molemmilla kerroilla maukkaan 2-1 voiton. Tällä kaudella joukkueet eivät ole vielä kohdanneet, vaikka ollaan runkosarjan puolessa välissä. Toinen kohtaaminen Interiä vastaan on jo seuraavan viikon lauantaina 19.9. kun SJK matkustaa Turkuun.

Keskiviikkona peliin paikalle tulevat FC Inter-kannattajat, sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114. Katsomossa on kaikki palvelut katsomoanniskeluineen. Liput tulee ostaa ennakkoon Lippu.fi-kanavista. Itäpäädyn liput ovat numeroimattomia, joten kun ostaa lipun Itäpäätyyn, pääsee tuohon vieraskannattajien lohkoon 114.

FC Interin Timo Furuholm kiukutteli kaudella 2019, kun SJK voitti molemmat kohtaamiset.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLAVeikkausliigan ottelu SJK – FC Inter alkaa OmaSp Stadionilla keskiviikkona 9.9. klo 18:30. Portit sekä palvelut aukeavat klo 17:30. Ottelutapahtuman järjestelyihin tulee pieni muutos tämän ja tulevien pelien osalta, kun Carlsberg Sports Bar ja VIP aukeaa 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Carlsberg Sports Bar myös palvelee Pääkatsomon kausikorttilaisia ja sinne lipun ostaneita 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Peli näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä tapahtumien järjestämisestä. Toistaiseksi voimassa olevana aikana, saa OmaSp Stadionilla ottelutapahtumaan ottaa ihmisiä enintään 2750 henkeä poikkeusjärjestelyin. Kasvomaskien tai hengityssuojaimien käyttö on sallittua.

Käytössä on kaikki katsomot. Kausikortilla pääsee siihen katsomoon, minne sen on ostanut. Irtolippuja saa myös kaikkiin muihin katsomoihin, mutta poikkeuksellisesti ei Kannattajapäätyyn. Löydät kulkuväylät ja katsomot alempana olevasta karttakuvasta.
 Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat toistaiseksi vain elokuuta 2020 ja järjestelyt johtuvat maailmanlaajuisesta Covid-19 pandemiasta.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana. Samalla SJK toivoo koko yhteisöään toimimaan vastuullisesti, jotta normaalioloihin palattaisiin mahdollisimman pian tulevaisuudessa.

LIPUT JA KAUSIKORTIT

Liput otteluun ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin 12-16 SJK Shopissa. Tapahtuma-alueella SJK Shop palvelee ottelupäivänä klo 12:00 – 18:45 sekä puolituntia ottelun jälkeen. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:30, jonka jälkeen ei SJK Shopista saa ennakkolippuja. Lippu.fi palvelee vielä tunnin ottelun alkamisenkin jälkeen.

Kaikki liput ovat numeroimattomia ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa pyydetään noudattamaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla. Kasvomaskien käyttäminen ottelussa on sallittua ja jopa suotavaa.

Kannattajapäätyyn ei myydä irtolippuja, vaan sinne pääsee ainoastaan Kannattajapäädyn kausikortilla. Seurakortilla sijoitutaan Itäpäätyyn. Mikäli sinulla on kausikortti Kannattajapäätyyn ja lapsellasi Seurakortti, niin sinun on mahdollista päästä Kannattajapäädyn kausikortilla Itäpäätyyn lapsesi kanssa, mutta ei toisinpäin.

Pääkatsomo
Aikuinen 35 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 30 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 30 € (verkosta)
Aleryhmät 25 € (verkosta)

Eteläkatsomo
Aikuinen 25 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 20 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 20 € (verkosta)
Aleryhmät 15 € (verkosta)

Kannattajapääty
Sisäänpääsy poikkeusolosuhteissa ainoastaan kannattajapäädyn kausikortilla

Itäpääty
Hinta verkosta 15 €
SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista 20 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.
2 € alennus S-etukortilla näyttämällä sekä SJK Shopista että Lipunmyyntikopista (alennus ei koske itäpäädyn lippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle viisi omaa sisäänkäyntiä sekä viisi omaa katsomoa, joissa kaikissa on omat palvelut. Katso oheinen kuva.
Kuvan mukaisesti katsomot ovat ilman lohkojakoja käytössä ja sisään kulku kuhunkin katsomoon samanvärisen nuolen osoittamasta paikasta. Mahdolliset vieraskannattajat tulevat tähän otteluun punaisesta portista ja sijoittuvat Itäpäätyyn. Itäpäädyn anniskelualue on koko päädyn käytettävissä. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. VIP-tilat ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 17:00, kaikki muut portit ja palvelut klo 17:30.

Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa, katsomoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä. Lisäksi pyydetään noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista.

Suun ja nenän peittävien kasvomaskien käyttö on suositeltua. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Kipeänä tapahtumaan saapuminen on ehdottomasti kiellettyä.Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Paikalle mahdollisesti tulevat FC Inter-kannattajat voivat ostaa lippunsa OmaSp Stadionin Itäpäätyyn ennakkoon Lippu.fi-kanavista. Siellä he voivat sijoittua vieraskannattajien lohkoon 114, missä on myös anniskelu.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa on käytössä kolme katsomoanniskelualuetta, Kannattajapäädyssä, Pääkatsomossa ja Itäpäädyssä. Kannattajapäädyn ja Itäpäädyn alueet ovat katsomoanniskelualueita. Lisäksi Eteläkatsomon takana on lisäanniskelualue. Pääkatsomon katsojia palvelee Carlsberg Sports Bar sekä Atria Lounge, joka on auki ainoastaan erillisen VIP-paketin otteluun ostaneille. Kaikkien katsomoiden takana on myös kioskipalvelut tuttuun tapaan (Kts. Kartta.).

Myyntikioskit ja katsomoanniskelut aukeavat porttien auetessa klo 17:30 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä. Carlsberg Sports Bar sekä VIP-tapahtumat alkavat jo klo 17:00. Carlsberg Sports Bar on auki vielä ottelun jälkeen, mikäli asiakkaita riittää ja se palvelee kaikkia ottelutapahtuman asiakkaita.

MUUT PALVELUT

Pääkatsomon alla, pääportin läheisyydessä oleva SJK Shop-kioski palvelee tuttuun tapaan. Sieltä löydät edulliset SJK-fanituotteet ja poistomyynnissä olevat tuotteet. SJK Shop stadionin kivijalassa, puolestaan on auki ennen ja jälkeen ottelun. Sieltä löydät kaikki uutuustuotteet. Perhekatsomon alla oleva Lapsiparkki on poikkeusjärjestelyiden aikana poissa käytöstä.

LIVESTREAM JA TV

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu-palvelusta. Selostajana toimii Toni Lönroos. Pääset katsomaan ja ostamaan lähetystä tästä linkistä. Lähetys ottelusta alkaa noin klo 18:15.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään tiistaina 8.9. klo 18:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin.

Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 17:30 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa, ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 18:15 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja. Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleiset laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle sivustalle ja kenttäalueella tulee pysyä merkittyjen alueiden ulkopuolella.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa, ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan kenttäalueen kautta. Jos mahdollista, haastattelutoiveet pyydetään esittämään hyvissä ajoin ennen ottelua. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole poikkeusaikana.

STADIONBUSSIT

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2020 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta, tästä linkistä. Bussikyydin kertamaksu on 3€ / suunta.

Lisäksi aito Lontoon double decker -bussi, kuljettaa väkeä Seinäjoen keskustorin Vekseli Plazasta peliin ja takaisin nonstoppina. Kyydit Vekseli Plazasta OmaSp Stadionille lähtee ensimmäisen kerran kaksi tuntia ennen ottelun alkua ja paluukuljetukset noin vartti ottelun loppumisen jälkeen. Kyyti on ilmainen Vekseli Plazan asiakkaille.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki.
Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Komia-liikenteen muilla paikallisbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.