123 456 7890

SJK – FC Lahti keskiviikkona 23.9. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. SJK toivottaa tervetulleeksi myös paikalle mahdollisesti tulevat FC Lahden kannattajat ja tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn heidän omalla, FC Lahden kauden 2020 kausikortilla, Itäpäädyn lohkoon 114. Tervetuloa! Lisätiedot tapahtuman järjestelyistä ja palveluista, tämän ennakon loppuosassa.

SJK on parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa ja lähtee tavoittelemaan viidettä perättäistä voittoa kotiotteluun FC Lahtea vastaan. Vierailija puolestaan on pelannut kuusi viimeistä otteluaan ilman voittoa, mutta sitä ennen se oli kovassa vireessä, hätyytellen jopa kärkisijoja. Nyt SJK:n ja FC Lahti kohtaavat jännittävässä sarjatilanteessa, vain pisteen erolla toisistaan. SJK on kuudentena ja FC Lahti yhdeksäntenä. Molemmat kamppailevat ylemmän loppusarjan paikoista ja aiempi kohtaaminen Lahdessa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Hyvillä mielin tässä ollaan, hyvien tuloksien jälkeen. Mutta samalla tiedetään, että se seuraava peli on aina se vaikein. Varmasti tulee hankala peli, sillä FC Lahti on semmoinen joukkue, että ensimmäisen puoliajan jälkeen ne monesti vielä johtaa pelejä. Siellä on yllätyksellisiä pelaajia, joilla on joko rutiinia tai sitten ihan vaan nuoruuden intoa. Lisäksi se on tosi aggressiivinen ja pelaava joukkue. Heidän hyökkäyspeli on aika luovaa ja sitä on vaikea puolustaa. Mielenkiintoinen peli on tulossa, kommentoi SJK-päävalmentaja Jani Honkavaara.

Ei nyt toki pidä liikaa heitä kehuakaan, ja kyllähän me ollaan tällä taustalla otteluun ennakkosuosikki, Honkavaara myöntää.

Meidän ei pidä muuttaa mitään, mutta pitää myös kunnioittaa vastustajaa sen verran, että tiedetään, että siellä on hyvä joukkue vastassa, eivätkä he anna mitään ilmaiseksi. Kyllä hekin haluavat oman voitottoman putkensa varmasti katkaista, jatkaa Honkavaara.

Viime ottelussa paluun kentille loukkaantumisensa jälkeen teki Jake Jervis sekä edellisen ottelun varotoimenpiteenä huilannut Niko Markkula. Samalla SJK kierrätti pelaajistoaan, kun kapteeni Mehmet Hetemaj ja Robin Sid saivat huilivuoron. Sid oli ennen FC Inter peliä pelannut kaikissa SJK:n otteluissa. Nyt mukaan odotetaan myös Ariel Tuco Nguekamia, jolla on historiaa juuri vastustaja FC Lahdesta.

Laitapuolustaja Murilo puolestaan teki debyyttimaalinsa FC Interiä vastaan, vasta kolmannessa ottelussaan ja oli muutenkin kentän hahmoja. Argentiinalainen Emmanuel Ledesma taas on ollut huikeassa vireessä ja hän on pelaamissaan viidessä ottelussa tehnyt SJK:lle kaksi maalia sekä antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi hän on ollut aloittamassa paria muuta maalitilannetta sekä järjestellyt tukun maalipaikkoja. Jo nyt voinee sanoa, että Ledesma on ollut merkittävä vahvistus SJK:lle.

Meillä on tällä hetkellä hyvä pelaajatilanne, joten olemme pystyneet säästelemään joitakin pelaajia. Joka tapauksessa kaikkia pelaajia tarvitaan, koska pelejä tulee niin kovaan tahtiin. Uskon, että meiltä seuraavissa peleissä ratkaisijoita löytyy myös penkiltä, kommentoi Honkavaara pelaajatilannetta.

SJK:n kaikissa viimeisessä neljässä pelissä, on maalilla ollut Jesse Öst. Kolmatta kauttaan SJK:ssa pelaava Öst, on pelannut yhdeksän ottelua tämän kauden Veikkausliigassa. SJK on voittanut niistä viisi ja pelannut kahdesti tasan. Kolme kertaa Öst on pitänyt myös nollan.

Ollaan pelattu neljä hyvää peliä peräkkäin ja minun mielestä ollaan ansaittu kaikki pisteet. Tuntuu siltä, että kaikki palaset ovat loksahdelleet kohdilleen ja sen myötä ollaan ruvettu pelaamaan vapaammin. Ollaan puolustettu hyvin joukkueena ja meidän maalihanat ovat auenneet. Myös maalivahtiunioni toimii hyvin. Meillä on kova kilpailu peliajasta ja kilpailu on kova myös treeneissä. Minä ja Wade (Walter Viitala) ollaan aika saman ikäisiä, niin tiedetään miten tämä homma menee. Hän joka pelaa ja treenaa hyvin, saa pelata, kertoo Jesse Öst.

FC Lahti peli tulee olemaan haastava ja tiukka. Varmaan aika tasainen peli, niinkuin sarjataulukkokin on. Kuuden pisteen peli, joten todella tärkeistä pisteistä pelataan. Meillä on hyvä vire ja buusti niin hyvillä mielin mennään peliin. Kiva myös nähdä vanhan naapurini Vahid Hambo ja tottakai Matti Klingakin. Hyviä tyyppejä molemmat ja kiva pelata heitä vastaan, Öst sanoo.

Klopit ovat olleet myös ihan maagisia niinkuin aina. Kannustusta tulee aina ja kiva pelata heidän edessä. Kannustus on joskus liiankin hyvä, ettei joukkuekaverit kuule huutojani. Aina kotipelin jälkeen ääneni on poissa muutaman päivän, kun pitää yrittää huutaa Kloppien yli. Jatkakaa samaan malliin niinkuin aina ja tehdään tästä syksystä yhdessä hyvä, kehuu Öst lopuksi SJK:n kannattajia.

SJK – FC Lahti OmaSp Stadionilla keskiviikona 23.9. klo 18:30. SJK:n seuraava ottelu on niin ikään kotiottelu, kun viikon päästä maanantaina, 28.9. klo 18:30, HIFK saapuu OmaSp Stadionille. Myös tuon ottelun liput ennakkoon SJK Shopista sekä Lippu.fi-kanavista.

Kapealla ringillä operoiva FC Lahti vieraaksi keskiviikkona

FC Lahti aloitti kauden hienosti, ja pelasi heinä-elokuussa komean viiden ottelun tappiottoman putken, jonka ansiosta se nousi Veikkausliigassa kärkisijojen tuntumaan. Joka kamppailemaan mitaleista. Viimeisessä tappiottomassa elokuisessa ottelussa, kaatui RoPS kotikentällä 3-0 luvuin. Sitten tuli surullisen kuuluisaksi noussut Ilves-peli Tampereella, jonka FC Lahti hävisi 1-3. Tuloksen sijasta otsikoihin nousi FC Lahden-pelaajien toimet kentällä ottelun aikana. Puolustaja Jean-Christophe Coubronne puski päällään Ilveksen puolustajaa ja sai tilanteesta jälkikäteen pelikieltoa. Jo pelistä ulos punaisella lentänyt hyökkääjä Dimitry Imbongo puolestaan löi nyrkillä peräti kolmea Ilveksen pelaajaa ja sai lisäpelikieltoa vielä jälkikäteen. Tärkeiden pelaajien puuttuminen seuraavista otteluista näkyi ja nyt FC Lahti on pelannut kuusi ottelua putkeen ilman voittoa. Molemmat ovat jo kärsineet pelikieltonsa ja Imbongo pelasi FC Lahden edellisessä ottelussa TPS:aa vastaan. Tuo ottelu päättyi 1-1 tulokseen Lahdessa. Vierasotteluissa FC Lahti on voittanut tällä kaudella ainoastaan juuri TPS:n heinäkuussa.

FC Lahden viime aikojen heikkoa saldoa selittää juuri suurelta osin kahden kokeneen pelaajan puuttuminen. 37-vuotiaan, entisen Suomen A-maajoukkuepuolustaja Kari Arkivuon jälkeen, Coubrounne ja Imbongo ovat joukkueen kokeneimpia sekä vanhimpia pelaajia, yhdessä puolustaja Timi Lahden kanssa. FC Lahden joukkue on keski-iältään nuori ja ryhmä on varsin kapea. Päävalmentaja Ilir Zeneli on käyttänyt vain 20:ntä pelaajaa koko kauden aikana. Ja näistä enemmän kuin 5 peliä on pelannut vain 17 pelaajaa. Peliruuhkassa ottelumäärät kasvavat ja tulokset kärsivät. Normaalilla viikko / peli tahdilla ryhmän koko olisi kenties paljon riittävämpi.

Kokeneiden pelaajien puuttuessa, FC Lahti onkin panostanut nuoriin. Lisäksi se kiinnitti omia nuoria pelaajia uusilla sopimuksilla ja hankki FC Hongasta lupaavan hyökkäyspään pelaajan, Arlind Sejdiun. Oulussa syntynyt, 19-vuotias Sejdiu on kasvanut Espoossa ja FC Hongassa, mutta nyt hän on pelannut kolme ottelua FC Lahden paidassa. Kaudella 2019 hän pelasi FC Hongassa 17 ottelua ja teki niissä 2 maalia. Sejdiu pelaa pääosin oikealla laidalla ja vasemmalla laidalla FC Lahdessa juoksee toinen nuori suomalaispelaaja, U21-maajoukkueen Jasin Assehnoun. Myös Assehnoun on kasvanut Espooossa, FC Espoon riveissä. Assenhnoun on myös ollut FC Lahden paras maalintekijä tällä kaudella, tekemillään kuudella osumalla. Seuraavaksi tehokkain on SJK:ssa kausilla 2017 ja 2018 pelannut Vahid Hambo, jolla on kolme maalia tilillään.

Hambon lisäksi FC Lahdessa pelaa entinen SJK-pelaaja Matti Klinga, joka pelasi SJK:ssa kolme kautta 2016-2018 ja oli mukana voittamassa Suomen Cupia sekä pronssimitaleita. Klinga oli SJK-leirissä pidetty pelaaja ja saa taatusti hyvän vastaanoton jälleen OmaSp Stadionilla, mikäli hän pelaa ottelussa. 25-vuotias Klinga on toiminut myös kasvattajaseuroihinsa kuuluvan FC Lahden kapteenistossa. Peliajasta hän kilpailee keskikentän keskustassa pelaavien Mikko Kuninkaan ja Henri Enifulin kanssa. Eninful on yksi parhaita pelaajia Veikkausliigassa paikallaan ja Kuningas on ollut hyvässä vireessä tällä kaudella, sekä tehnyt Lahdelle kaksi maalia. Kuningas on kuitenkin pelannut myös jonkin verran nousevana laitapuolustajana.

Keskiviikon otteluun SJK tarjoaa FC Lahden kannattajille lahjaksi ilmaisen sisäänpääsyn FC Lahden kauden 2020 kausikorteilla. FC Lahden kausikortilla pääsee OmaSp Stadionin Itäpäätyyn lohkoon 114, eli vieraskatsomoon. Ilman vieraskannattajia otteluista puuttuu tärkeä elementti ja SJK haluaa näin tarjota keskellä viikkoa pelattavaan otteluun FC Lahden uskollisille kannattajille kädenojennuksen. Tervetuloa!

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan ottelu SJK – FC Inter alkaa OmaSp Stadionilla keskiviikkona 23.9. klo 18:30. Portit sekä palvelut aukeavat klo 17:30. Carlsberg Sports Bar ja VIP aukeavat 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Carlsberg Sports Bar myös palvelee Pääkatsomon kausikorttilaisia ja sinne lipun ostaneita 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Peli näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä tapahtumien järjestämisestä. Toistaiseksi voimassa olevana aikana, saa OmaSp Stadionilla ottelutapahtumaan ottaa ihmisiä enintään 2750 henkeä poikkeusjärjestelyin. Kasvomaskien tai hengityssuojaimien käyttö on sallittua.

Käytössä on kaikki katsomot. Kausikortilla pääsee siihen katsomoon, minne sen on ostanut. Irtolippuja saa myös kaikkiin muihin katsomoihin, mutta poikkeuksellisesti ei Kannattajapäätyyn. Löydät kulkuväylät ja katsomot alempana olevasta karttakuvasta. Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat toistaiseksi vain elokuuta 2020 ja järjestelyt johtuvat maailmanlaajuisesta Covid-19 pandemiasta.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana. Samalla SJK toivoo koko yhteisöään toimimaan vastuullisesti, jotta normaalioloihin palattaisiin mahdollisimman pian tulevaisuudessa.

LIPUT JA KAUSIKORTIT

Liput otteluun ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin 12-16 SJK Shopissa. Tapahtuma-alueella SJK Shop palvelee ottelupäivänä klo 12:00 – 18:45 sekä puolituntia ottelun jälkeen. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:30, jonka jälkeen ei SJK Shopista saa ennakkolippuja. Lippu.fi palvelee vielä tunnin ottelun alkamisenkin jälkeen.

Kaikki liput ovat numeroimattomia ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa pyydetään noudattamaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla. Kasvomaskien käyttäminen ottelussa on sallittua ja jopa suotavaa.

Kannattajapäätyyn ei myydä irtolippuja, vaan sinne pääsee ainoastaan Kannattajapäädyn kausikortilla. Seurakortilla sijoitutaan Itäpäätyyn. Mikäli sinulla on kausikortti Kannattajapäätyyn ja lapsellasi Seurakortti, niin sinun on mahdollista päästä Kannattajapäädyn kausikortilla Itäpäätyyn lapsesi kanssa, mutta ei toisinpäin.

Pääkatsomo
Aikuinen 35 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 30 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 30 € (verkosta)
Aleryhmät 25 € (verkosta)

Eteläkatsomo
Aikuinen 25 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 20 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 20 € (verkosta)
Aleryhmät 15 € (verkosta)

Kannattajapääty
Sisäänpääsy poikkeusolosuhteissa ainoastaan kannattajapäädyn kausikortilla

Itäpääty
Hinta verkosta 15 €
SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista 20 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.
2 € alennus S-etukortilla näyttämällä sekä SJK Shopista että Lipunmyyntikopista (alennus ei koske itäpäädyn lippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle viisi omaa sisäänkäyntiä sekä viisi omaa katsomoa, joissa kaikissa on omat palvelut. Katso oheinen kuva.
Kuvan mukaisesti katsomot ovat ilman lohkojakoja käytössä ja sisään kulku kuhunkin katsomoon samanvärisen nuolen osoittamasta paikasta. Mahdolliset vieraskannattajat tulevat tähän otteluun punaisesta portista ja sijoittuvat Itäpäätyyn. Itäpäädyn anniskelualue on koko päädyn käytettävissä. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. VIP-tilat ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 17:00, kaikki muut portit ja palvelut klo 17:30.

Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa, katsomoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä. Lisäksi pyydetään noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista.

Suun ja nenän peittävien kasvomaskien käyttö on suositeltua. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Kipeänä tapahtumaan saapuminen on ehdottomasti kiellettyä.Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Paikalle mahdollisesti tulevat FC Lahden kannattajat pääsevät FC Lahden kauden 2020 kausikorteilla tähän otteluun ilmaiseksi. Korttia näyttämällä he pääsevät sisään itäpäädyn portista ja voivat sijoittua siellä vieraskannattajien lohkoon 114, missä on myös anniskelu.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa on käytössä kolme katsomoanniskelualuetta, Kannattajapäädyssä, Pääkatsomossa ja Itäpäädyssä. Kannattajapäädyn ja Itäpäädyn alueet ovat katsomoanniskelualueita. Lisäksi Eteläkatsomon takana on lisäanniskelualue. Pääkatsomon katsojia palvelee Carlsberg Sports Bar sekä Atria Lounge, joka on auki ainoastaan erillisen VIP-paketin otteluun ostaneille. Kaikkien katsomoiden takana on myös kioskipalvelut tuttuun tapaan (Kts. Kartta.).

Myyntikioskit ja katsomoanniskelut aukeavat porttien auetessa klo 17:30 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä. Carlsberg Sports Bar sekä VIP-tapahtumat alkavat jo klo 17:00. Carlsberg Sports Bar on auki vielä ottelun jälkeen, mikäli asiakkaita riittää ja se palvelee kaikkia ottelutapahtuman asiakkaita.

MUUT PALVELUT

Pääkatsomon alla, pääportin läheisyydessä oleva SJK Shop-kioski palvelee tuttuun tapaan. Sieltä löydät edulliset SJK-fanituotteet ja poistomyynnissä olevat tuotteet. SJK Shop stadionin kivijalassa, puolestaan on auki ennen ja jälkeen ottelun. Sieltä löydät kaikki uutuustuotteet. Perhekatsomon alla oleva Lapsiparkki on poikkeusjärjestelyiden aikana poissa käytöstä.

LIVESTREAM JA TV

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu-palvelusta. Selostajana toimii Toni Lönroos. Pääset katsomaan ja ostamaan lähetystä tästä linkistä. Lähetys ottelusta alkaa noin klo 18:15.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään tiistaina 22.9. klo 18:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin.

Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 17:30 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa, ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 18:15 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja. Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleiset laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle sivustalle ja kenttäalueella tulee pysyä merkittyjen alueiden ulkopuolella.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa, ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan kenttäalueen kautta. Jos mahdollista, haastattelutoiveet pyydetään esittämään hyvissä ajoin ennen ottelua. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole poikkeusaikana.

STADIONBUSSIT

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2020 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta, tästä linkistä. Bussikyydin kertamaksu on 3€ / suunta.

Lisäksi aito Lontoon double decker -bussi, kuljettaa väkeä Seinäjoen keskustorin Vekseli Plazasta peliin ja takaisin nonstoppina. Kyydit Vekseli Plazasta OmaSp Stadionille lähtee ensimmäisen kerran kaksi tuntia ennen ottelun alkua ja paluukuljetukset noin vartti ottelun loppumisen jälkeen. Kyyti on ilmainen Vekseli Plazan asiakkaille.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki.
Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Komia-liikenteen muilla paikallisbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.