123 456 7890

SJK kohtaa FC Hakan harjoitusottelussa lauantaina 16.1. klo 14:30. Voimassa olevista koronarajoituksista johtuen, ottelu pelataan Wallsport Areenassa suljetuin ovin ilman yleisöä. SJK:ssa olemme pahoillamme kannattajiemme puolesta, ja samalla toivomme tilanteen paranemista siten, että talven myöhemmin pelattaviin kotiotteluihin myös yleisö saataisiin sisään. SJK haluaa kuitenkin palvella kannattajiaan sekä yhteistyökumppaneitaan näyttämällä ottelun suorana ja ilmaiseksi SJK:n YouTube-kanavalta. Seuraa SJK:n YouTube-kanavaa klikkaamalla tästä.

Koronarajoituksista johtuen, myös paikalle mahdollisesti pyrkiviltä median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse viimeistään perjantaina klo 14:00 mennessä. Akkreditoinnin hyväksymisestä ilmoitetaan sähköpostitse perjantain aikana.

Lauantaina pelattava ottelu on SJK:lle ensimmäinen harjoitusottelu tänä talvena. Aivan kaikkia pelaajia ei ole vielä mukana, koska osa on armeijassa ja osa odottaa vielä koronakaranteenin loppumista. Esimerkiksi SJK:ssa jatkava Emmanuel Ledesma on jo Seinäjoella, mutta karanteenissa vielä pitkälle ensi viikkoon.

Hyvä on fiilis. Meillä on täällä hyvät olosuhteet harjoitella, vaikka pakkanen paukkuu ulkopuolella. Hyvä harjoitusviikko menossa. Edelleen odotellaan ulkomaalaispelaajia mukaan karanteeneista. Hope Akpan ja Jake Jervis on kuitenkin jo mukana. Mukana on myös akatemiapelaajia, kuten Valtteri Olsbo, Nooa Laine ja Oliver Günes. Silleen nuorta verta tulee olemaan lauantaina myös kehissä, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Pelaamme kolme kertaa 30 minuuttia, että saadaan siihen semmoinen sopiva rytmitys. Pelaajat ei ole vielä valmiita vetämään 90 minuuttia. Tuskin nähdään keltään vielä täysiä minuutteja. Aika paljon vaihdellaan, mutta ajoitetaan ne niihin pienille tauoille, Honsu jatkaa.

Pelaajat hakevat ottelusta ensisijaisesti pelikuntoa.

On ollut kiva päästä takaisin treeneihin pelikavereiden kanssa. Aika kylmä on. Kävin lenkillä ja oli miinus 12 astetta pakkasta, mikä oli aika mielenkiintoista, naurahtaa SJK-hyökkääjä Jake Jervis.

Pre-seasonilla nämä pelit on ensisijaisesti sitä varten, että pääsemme pelikuntoon nopeasti. Toivotaan, että pääsen pelaamaan. Mahdollisimman paljon heti lauantaina.

Sain myös maanmiehen tänne kaveriksi, kun Hope liittyi muukaan. Uskon, että hänkin on innoissaan ja valmiina peliin, sanoo Jervis lopuksi.

Lauantain ottelu tullaan siis pelaamaan suljetuin ovin, ilman yleisöä, mutta vielä ei ole tiedossa, mikä on tilanne tulevien kotiotteluiden suhteen. Näistä tullaan tiedottamaan lähempänä otteluita. Löydät sovitut harjoitusottelut sekä helmikuussa pelattavien Suomen Cupin karsintojen otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta. Kausikortit kaudelle 2021 ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 12-16 SJK Shopissa. Kausikortit kattavat myös Suomen cupin kotiottelut sekä Kakkosessa pelaavan SJK Akatemian kotiottelut, ellei koronarajoitukset estä peleihin pääsyä. Veikkausliigan on määrä alkaa 9.4.

FC Haka vieraaksi lauantain harjoitusotteluun

Viime kaudeksi Veikkausliigaan palannut FC Haka, lähtee alkavaan kauteen edelleen Teemu Tainion valmennuksessa. Kaudella 2020 FC Haka sijoittui kymmenenneksi, pisteen karsintojen kautta tippuneen TPS:n yläpuolelle. Veikkausliigassa Haka kohtasi SJK:n kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi 1-1 tulokseen ja Valkeakoskella SJK haki täydet pisteet 1-4 tuloksella. Joukkueet kohtasivat myös kesäkuussa harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla juuri ennen liigakauden alkua, ja silloin SJK oli vahvempi 1-0 tuloksella.

Joukkue sai kokeneen vahvistuksen maalipuiden väliin, kun pitkään Ilveksessä vaikuttanut, ja siellä kapteenina toiminut Mika Hilander teki naapuriseuran kanssa sopimuksen. Hilanderin lisäksi sisään on tullut ainakin puolustaja Eero-Matti Auvinen. Hakan riveihin huhutaan myös keskikentän keskustassa pelaavaa hollantilaista Youri Loenia, jolla on tilillään kuusi Hollannin pääsarja Eredivisienin ottelua kasvattajaseuransa NEC Nijmegenin riveissä. Kenties Loen nähdään mukana jo Seinäjoella?

Legendaarisen Haka-pelaaja Valeri Popovitchin poika, Anton Popovitch siirtyi tänä talvena KuPS:n riveihin. Tähän mennessä seura ei ole tehnyt jatkosopimusta Medon kanssa, joka liittyi joukkueen riveihin viime keväänä. Myös viime kaudella Hakassa pelannut Eero Markkanen on jättänyt seuran ja siirtyi USA:n Orange County FC:n rivehin, nousukaudella Hakan maalitykkinä toiminut Salomo Ojala puolestaan lähti Pohjois-Irlannin Linfieldiin. Mm. Maximus Tainio, Luiyi de Lucas ja Jacob Bushue kuitenkin jatkavat seurassa.

FC Haka pelasi jo joulukuussa harjoitusottelun, kun se kohtasi 19. joulukuuta FC Lahden. Haka voitti ottelun 1-0 tuloksella ja maalintekijänä oli näytillä ollut Miro Salminen. Peli pelattiin Lahdessa, Mukkulan hallissa. Haka käytti ottelussa 21 pelaajaa ja vain maalivahti Mika Hilander pelasi koko ottelun.

Muistutuksena myös Hakan-kannattajille ja toimijoille, että lauantain ottelu pelataan suljetuin ovin, eikä joukkueiden tai niiden kanssa työskentelevien lisäksi Wallsport Areenalle päästetä yleisöä. Peli on tarkoitus lähettää suorana ja ilmaiseksi SJK:n YouTube-kanavalla.