123 456 7890

SJK Akatemia matkaa keskiviikkona 27.4. Vaasaan ja kohtaa siellä Suomen cupin 4.kierroksen ottelussa Vasa IFK:n klo 19:30 Fennia Areenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

Pohjanmaan alueen pikkuderby SJK Akatemian ja VIFK:n välillä pelataan ratkaisuun saakka, eli tasatilanteessa voittajaa haetaan tarvittaessa aina rangaistuspotkuilta saakka. Ottelun voittaja etenee Suomen cupin 5.kierrokselle. Kakkosessa pelaava VIFK pudotti Suomen cupin edellisellä kierroksella toisen Kakkosen joukkueen, oululaisen Herculeksen 2-0 voitolla. SJK Akatemia puolestaan tiputti AC Oulun reservijoukkue OLS:n 2-1 voitolla.

SJK Akatemia ja VIFK kohtasivat toisensa jo ennen vuoden vaihdetta harjoitusottelussa joulukuussa. Tuolloin SJK Akatemia oli 2-0 tuloksella vahvempi Wallsport Areenalla. SJK Akatemia voitti myös viime kaudella Kakkosessa VIFK:n molemmissa kohtaamisissa.

On mielenkiintoista, ja jännittävääkin pelata panoksellinen cup-ottelu Vasa IFK:a vastaan. Myös se, että peli pelataan Fennia Areenalla, antaa heille lisämahdollisuuden, kun siirrymme ulkopeleistä takaisin sisälle pienelle kentälle. Meidän pitää olla kuitenkin ammattimaisia, ja vastata haasteeseen fyysisesti ja pelillisesti, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Tiedämme, että he tulevat tekemään valtavasti töitä tässä ottelussa, ja he ovat hyvin organisoitu ja kurinalainen joukkue. Jos pystymme vastaamaan siihen, uskon, että meillä on kuitenkin kaikki tarvittava tehdä heille pelistä hankala. Ja sitä me aiomme myös siitä tehdä.

Näissä peleissä kuitenkin vain jatkoon meneminen merkitsee, joten meidän täytyy valmistautua siihen siten. Meillä on nyt vielä pari päivää aikaa ja teemme sen huolella. Pyrimme olemaan otteluun niin valmiita kuin mahdollista, mentaalisesti, fyysisesti ja taktisesti. Meidän tulee onnistua tässä pelissä ja mennä jatkoon, Page toteaa.

VIFK:lla ja SJK Akatemialla on keskenään yhteistyöseurasopimus. Sen kautta pelaajia voidaan siirrellä lyhytaikaisesti hakemaan peliaikaa joukkueiden kesken, pian alkavassa Kakkosen ja jo käynnissä olevan Ykkösen kauden aikana. Suomen cupissa näin ei kuitenkaan tehdä, koska pelaaja saa edustaa kilpailussa vain yhtä joukkuetta. Yhteistyösopimuksesta johtuen, Suomen cupin sääntöjen mukaisesti, joukkueet aseteltiin kuitenkin automaattisesti vastakkain ilman arvontaa. Jos SJK Akatemia etenee jatkoon, saa se samasta syystä automaattisesti vastaansa SJK:n edustusjoukkueen. Jos VIFK voittaa, sen tuleva vastustaja arvotaan, koska SJK:n edustusjoukkueen ja VIFK:n välillä ei ole farmi- tai muitakaan sopimuksia.

Joka tapauksessa joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja pelaajat antavat näyttöjä myös toisen joukkueen valmentajaa varten. Sama tilanne on mahdollisessa 5.kierroksen ottelussa, eli SJK Akatemian pelaajille on mielenkiintoinen näyttöpaikka tarjolla, jos SJK tulee seuraavalla kierroksella vastaan.

Minulle ja pelaajille tämä on vain yksi lisäporkkana keskiviikon otteluun. Kaikki he haluavat muutenkin voittaa ja esiintyä peleissä mahdollisimman hyvin. Mutta mahdollisuus päästä pelaamaan omaa edustusjoukkuetta vastaan, on ehdottomasti pelaajille innostava, Brian Page sanoo.

Se miten paljon olemme tehneet talven aikana töitä, palkitaan nyt mahdollisuudella päästä haastamaan edustuksen pelaajat kilpailullisessa ottelussa. Siksi tulemme tekemään nyt keskiviikkona kaikkemme, että tämä ottelu myös toteutuu. Haluamme päästä jatkoon, ja nuoret pelaajat haluavat päästä näyttämään, miten lähellä he ovat murtautumista edustusjoukkueeseen. 

Mutta, vaikka meillä onkin tämä mahdollisuus, emme voi vielä alkaa katselemaan liikaa sen perään. Meidän pitää nyt keskittyä keskiviikon otteluun Vasa IFK:a vastaan. Siitä tulee ehdottomasti huippujännittävä ottelu, muistuttaa Page lopuksi.

Keskiviikkona vastaan tuleva Vasa IFK on valmentaja Max Peltosen alaisuudessa lupaava Kakkosen ryhmä, joka kaatoi edellisellä kierroksella Kakkosen kärkijoukkueisiin kuuluvan Herculeksen. Hercules kamppaili viime kaudella SJK Akatemian kanssa noususta Ykköseen, joten jo se kertoo, että mikään läpihuutojuttu ei ole matsista tulossa. SJK Akatemia on tietenkin ennakkosuosikki, mutta cupissa mitä vaan voi sattua, ja pieni kenttä Fennia Areenan sisähallissa, antaa taatusti etua VIFK:lle.

VIFK:n pelaajaryhmä on sekoitus nuoria todella lupaavia pelaajia sekä kokeneempia sarjajyriä Vaasan alueen joukkueista. Nuorimmat pelaajat ovat syntyneet vasta 2000-luvun puolivälissä, kun kokenein pelaaja on 1980-luvulla syntynyt ukrainalaispuolustaja Ihor Indutnyi. Hänen lisäkseen ryhmästä löytyy kokeneemmasta kaartista maalivahti Mika Kaarre, puolustaja Jonas Pitkäkangas ja keskikenttäpelaaja Markus Nordman. Hyökkäyksessä 23-vuotias Viktor Villför teki viime kaudella Kakkosessa 6 maalia ja hän on ollut mukana myös Suomen poikamaajoukkueissa. Toinen mielenkiintoinen nimi on hyökkäyksen laidalla pelaava, vasta 2004 syntynyt Lubunga Etoka. 

Suomen cupin 4.kierroksen ottelu VIFK – SJK Akatemia Vaasan Fennia Areenalla keskiviikkona 27.4. klo 19:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu palvelusta.

Jos SJK Akatemia etenee jatkoon, pelaa se Suomen cupin 5.kierroksen ottelun varmuudella SJK:n edustusjoukkuetta vastaan 25.5. OmaSp Stadionilla. Ykkösessä SJK Akatemia aloitti kauden vierasvoitolla, ja kausi jatkuu Mikkelissä MP:n vieraana sunnuntaina 8.5. klo 18:30. Ensimmäinen kotiottelu Ykkösessä on keskiviikkona 11.5. ja silloin Seinäjoelle saapuu PK-35. Ykkösen kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. Kausikorteilla saa alennusta myös kaikista OmaSp Stadionin tapahtumista, ja vappuna OmaSp Stadionilla järjestettävästä Ikuinen Vappu-tapahtumassa alennus on jopa 20%. Ikuinen Vappu -tapahtumassa lauantaina 30.4. esiintyy Anssi Kela, Viivi, Gaselleti, Behm ja Arttu Wiskari. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. SJK Akatemian pelatut ja tulevat ottelut löydät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.