123 456 7890

SJK ja FC Inter kohtaavat maanantaina 13.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla pelattavassa Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa. Portit ja palvelut tapahtuma-areenalla ja OmaSp Stadionilla aukeavat klo 17:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK Store palvelee maanantaina klo 9-16. SJK:n kausikortit, osakaskortit ja seurakortit käyvät myös Suomen Cupin kotiotteluihin. Lisätietoa ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa. Huom! Suomen Cupin otteluun ei kulje Stadionbussia tai Lontoon bussia.

Maanantain Suomen Cupin ottelu pelataan ratkaisuun saakka ja voittaja etenee Suomen Cupin puolivälieriin, kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierässä voittaja kohtaa kotonaan voittajan ottelusta VPS – HJK, joka pelataan samaan aikaan maanantaina. Puolivälierän pelipäiväksi on alkuperäisessä ohjelmassa merkitty 29. kesäkuuta. Suomen Cupin välierät pelataan elokuun lopulla ja finaali 17. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla. Suomen Cupin voittaja saa rahapalkinnon ja pokaalin lisäksi paikan kauden 2023 UEFA Europa Conference -liigaan.

Siten perinteisesti tai kliseisesti, Suomen Cup on se lyhin tie Eurooppaan, ja SJK:lla on maanantain ottelu mukaan lukien jäljellä neljä ottelua voitettavana.

Aloitamme nyt erittäin mielenkiintoisen vaiheen kaudesta, kesäkauden, ja todella mielenkiintoisia ja tärkeitä otteluita on tulossa. Tämä maanantain ottelu on yksi niistä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Olemme nyt 16 parhaan joukossa, neljän voiton päässä pokaalista, joten tämä peli on meille todella tärkeä. Vastassa on myös joukkue, jonka tunnemme erittäin hyvin, ja jota vastaan pelaamme nyt tällä viikolla kaksi kertaa.

Olemme todella innoissamme, ja uskon, että tästä tulee meille hieno viikko. Tämän pelin myötä aloitamme myös valmistautumisen muutaman viikon päästä tuleviin tärkeisiin peleihin, joten olemme todella innoissamme ja valmiina, Gómez jatkaa.

SJK:n pelaajista Daniel Håkans, Pyry Hannola ja Matias Vainionpää, olivat maajoukkuetauolla Suomen U21-maajoukkueen mukana. Perjantaina EM-karsintojen päätösottelussa Suomella olisi vielä voitolla ollut mahdollisuus päästä jatkokarsintaan, mutta Norja osoittautui vahvemmaksi. Mukana U21-maajoukkueen taustoissa oli myös SJK:n valmennusryhmän Risto-Matti Toivonen. Koko nelikko palasi jo Seinäjoelle. Osa pelaajista pelasi isoja minuutteja maajoukkueen mukana, joten pieni huili voi olla paikallaan. Daniel Håkans valittiin viime torstaina Veikkausliigan toukokuun kuukauden joukkueeseen. Hän teki Veikkausliigassa toukokuussa yhden maalin ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Håkans onnistui myös maajoukkueessa, tekemällä maalin Itävallan verkkoon.

Maanantain otteluun muu SJK:n joukkue pääsee maajoukkuetauolta hyvin palautuneena ja harjoitelleena. Vakavia loukkaantumisia ei SJK:lla ole, eikä myöskään pelikieltoja, joten periaatteessa koko pelaajaryhmä on valmennuksen käytettävissä. Suomen Cupissa SJK ei voi kuitenkaan käyttää SJK Akatemian paidassa jo aiemmin cupissa tällä kaudella pelanneita pelaajia, sillä sääntöjen mukaan pelaaja voi edustaa cupissa vain yhtä joukkuetta.

Maanantaina nähdään myös espanjalaisvalmentajien kohtaaminen, kun SJK:n valmentajakaksikko Gómez ja Guillem Santesmases punovat juonia FC Interin Miguel Grau ja Ramiro Muñoz -kaksikon suunnitelmia vastaan. Molempien seurojen espanjalaisvalmentajat aloittivat työnsä tälle kaudelle, ja FC Interin kakkosvalmentaja Muñoz on ennestään SJK-väelle tuttu viime kaudelta SJK:n kakkosvalmentajana. SJK:n Gómez ja FC Interin Grau ovat molemmat melko nuoria päävalmentajia, mutta vaikka Gómez on hieman nuorempi iältään, on hän valmentajan kokeneempi. Miguel Grau ei ole ennen Interiä toiminut koskaan päävalmentajana edustusjoukkue- tai pääsarjatasolla, ja hän on pääosin toiminut juniorivalmennuksessa. Ennen Interiin tuloa, hän oli kauden Kyproksen pääsarjassa pelaavan FC Pafosin kakkosvalmentajana, ja se oli hänen ensimmäinen pestinsä kotimaan ulkopuolella. Pafos on Suomessa monelle tuttu Paulus Arajuuren ja entisen SJK-juniori Onni Valakarin nykyisenä seurana.

FC Interistä löytyy myös entisiä SJK-pelaajia, kun maalivahti Walter Viitala siirtyi täksi kaudeksi Interiin, ja samoin teki SJK-kasvatti, hyökkääjä Joonas Lepistö. Myös argentiinalainen laitapuolustaja Rodrigo Arciero teki täksi kaudeksi sopimuksen Interin kanssa. FC Interin tähtipelaaja Petteri Forsellkin on nähty SJK-paidassa, sillä hän pelasi nuorena KPV-pelaajana SJK:ssa lainasopimuksella kaudella 2008. SJK pelasi tuolloin vielä Kakkosessa, ja Forsell kasvoi sen jälkeen yhdeksi Veikkausliigan isoimmaksi tähdeksi sekä maajoukkuepelaajaksi.

Nykyinen FC Interin maajoukkuetähti on hyökkääjä Benjamin Källman, joka juuri parhaillaan on Suomen A-maajoukkueen mukana Kansojen Liigan otteluissa. Källman myös pelasi myöhään lauantai-iltana Romaniaa vastaan vierasottelussa ja tiistaina Suomi kohtaa Bosnian. Källman olisi seurajoukkueelleen erittäin tärkeä, sillä hän on tehnyt Veikkausliigassa viisi maalia ja talven Liigacupissa kuudessa pelissä saman verran osumia. Suomen Cupissakin hän osui kertaalleen omaa reservijoukkuetta vastaan. Viidellä maalilla Källman on Veikkausliigan maalipörssissä toisena. Hänen lisäkseen yli kaksi maalia Interissä on tällä kaudella tehnyt espanjalainen David Haro, jolla on kasassa kolme osumaa. Källmanin lisäksi Forsell on Interin syömähammas ja pelin sielu. Vaarallisen potkutekniikan ja taidon lisäksi, Forsell on pelisilmällään onnistunut luomaan kaksi maalia ja viisi maaliin johtanutta syöttöä. Syöttömäärällä Forsell johtaa Veikkausliigan syöttöpörssiä yhdessä entisen SJK-laitapuolustaja Murilon kanssa. Forsell ja Murilo johtavat myös Veikkausliigan Ruutu-tähtipörssiä.

Suomen Cupissa FC Inter on kohdannut SJK:n tapaan toistaiseksi ainoastaan oman kakkosjoukkueensa. Siinä Kolmosessa pelaava FC Inter/2 kaatui 10-0 luvuin. FC Inter/2 pelasi myös yli tunnin vajaamiehisenä, ensimmäisellä puoliajalla tulleen suoran punakortin jälkeen. SJK ja FC Inter eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, mutta viime kaudella juuri FC Inter tiputti SJK:n Suomen Cupista puolivälierässä. Tuolloin SJK:n maalilla pelannut Walter Viitala loukkaantui, ja SJK:n kakkosmaalivahtina ollut nuori Topi Säilynoja teki edustusjoukkuedebyytin. Ottelu päättyi 0-0 varsinaisen peliajan jälkeen, mutta FC Inter onnistui kertaalleen, kun pelattiin jo jatko-ottelun toisen puoliskon lisäaikaa. Veikkausliigassa FC Inter voitti viime kauden ensimmäisen kohtaamisen 2-0 ja seuraavassa tasattiin pisteet Seinäjoella 2-2 tuloksella. Kauden päättänyt mestaruussarjan ottelu Turussa päättyi SJK:lle 2-5 tuloksella ja SJK vei Interin nenän edestä varmalta näyttäneen pronssimitalin. SJK on voittanut Suomen Cupin kertaalleen kaudella 2016 ja FC Interillä cup-mestaruuksia on kaksi, vuosilta 2009 ja 2018.

Suomen Cupin 6.kierroksen ottelu SJK – FC Inter maanantaina 13.6. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelun liput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Kausikortit käyvät otteluun. Peli näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta ja selostajana toimii Oskari Koski. Median edustajilta edellytetään otteluun akkreditointia viimeistään maanantaina 13.6. klo 12:00 mennessä.

Veikkausliiga jatkuu lauantaina 18.6. klo 17:00 OmaSp Stadionilla, ja myös tuolloin on vastakkain SJK ja FC Inter. Päivä on myös OmaSp Stadionin Superlauantai ja Oma Säästöpankki tarjoaa ensin päivällä ilmaisen lasten ja nuorten tapahtuman OmaSp Stadionilla, jossa esiintyy Hevisaurus ja Cledos. Veikkausliigan ottelun jälkeen, OmaSp Stadionin tapahtuma-areenalla esiintyy Aste ja HesaÄijä, sekä bilebändi Me Viikatoineet. Päivän DJ:nä toimii DJ Snabu. Iltatapahtumaan pääsee Veikkausliigan ottelulipuilla ja SJK:n kausikorteilla. Tapahtumaan on myynnissä lippuja myös erikseen. Superlauantain liput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.

SJK aloittaa UEFA Europa Conference League -ottelut 7. ja 14. heinäkuuta ja vastustaja niihin selviää ensi viikon tiistaina 14.6. klo 14:00 UEFA:n päämajassa Sveitsissä pidettävässä arvonnassa. Arvonta näkyy suorana UEFA TV:sta. Keskiviikkona 15.6. arvotaan myös valmiiksi jo 2.kierroksen otteluparit. Arvontojen jälkeen selviää myös, että aloittaako SJK kotona vai vieraskentällä. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Maanantain Suomen Cup -ottelun järjestelyt ja liput

 

Suomen Cupin 6.kierroksen ottelu SJK – FC Inter pelataan OmaSp Stadionilla maanantaina 13.6. klo 18:00. Tapahtuma-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa poikkeuksellisesti vasta tuntia ennen, eli klo 17:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella.

OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Tapahtuma-areenalle pääsee myös kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja osakkaat Atria Loungea kolmannessa kerroksessa. Anniskelu löytyy Pääkatsomon lisäksi Eteläkatsomon takaa. Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Katsomon takana ei ole anniskelua. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, myös tapahtuma-areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia. Tapahtuma-areenalta löytyy ruokatarjontaa laajasti.

Tapahtuma-Areenan erillisessä kausikorttilaisille tarkoitetussa Kannattaja-loungessa on ennen ottelua tavattavissa SJK-pelaajia.
Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma ennen ottelua missä on tavattavissa SJK-pelaajia.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

Tapahtuman aikataulu* 17:00 Lipunmyyntikoju ja portit Tapahtuma-Areenalle auki. Myös Carlsberg Sports Bar aukeaa. Tapahtuma-Areenalla on happy hour hinnat klo 17-18.

* 17:00 katsomot ja niiden palvelut aukeavat.

* 17:30 – 17:45 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut Tapahtuma-Areenan Kausikorttilaisten loungessa, junnupäädyssä ja Atria Loungessa.

* 17:55 Joukkueet kentälle.

* 18:00 Suomen Cupin ottelu SJK – FC Inter puhalletaan käyntiin

* n.20:00 Carlsberg Sport Barissa jälkipelit, arvontaa ja pelaajahaastatteluja

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storesta. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15.

Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:00.
Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

HUOM! Suomen Cupin otteluissa ei ole Veikkausliigapeleistä tuttua alennusta S-ryhmän etukortilla.

Pääkatsomo


Portiltta tai SJK Storesta:
Aikuinen 35 €
Alennusryhmät 30 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 30 €
Alennusryhmät 25 €

Eteläkatsomo


Portilta tai SJK Storesta:
Aikuinen 25 €
Alennusryhmät 20 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 20 €
Alennusryhmät 15 €

Kannattajapääty


Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Itäpääty


Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

 
Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

Stadionbussit

Suomen Cupin kotiotteluihin ei kulje Stadionbusseja eikä Vekselistä lähtevää Lontoon bussia. Seinäjoen alueen paikallisliikenteen bussit kulkevat kuitenkin normaalisti, ja stadionin edessä on bussipysäkki.

Televisiointi

SJK – FC Inter -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu-palvelusta. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään maantaina 13.6. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 17:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Kaikki haastattelut tässä ottelussa tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Suomen Cupin otteluissa ei ole erillistä lehdistötilaisuutta ottelun jälkeen.
Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.