123 456 7890

SJK U17 pelaa Seinäjoen Keskuskentällä B-nuorten Ykösen ottelun TP-47:aa vastaan. SJK Akatemia puolestaan matkustaa Vasa IFK:n vieraaksi Kakkosen otteluun.

Entisenä SJK:n kotikenttänä toimiva Seinäjoen Keskuskenttä on toiminut viime aikona pääosin yleisurheilijoiden näyttämönä. SJK:n edustusjoukkue juhli siellä Suomen mestaruutta kaudella 2015 ja sarjanousuja ensin Ykköseen kaudella 2011 ja sitten Veikkausliigaan kaudella 2013.

Lue tästä alta ennakot SJK U17-joukkueen ja SJK Akatemian otteluihin.

SJK U17 valmiina otteluun

Sunnuntain ottelu on kärkikamppailu

Koska OmaSp Stadionilla juhlitaan tänä viikonloppuna Stadionfesteja ja niiden purku venyy sunnuntaille, pelaa SJK U17-joukkue kotiottelunsa Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina 22.8. klo 13:00. Vastustajaksi tähän B-nuorten Ykkösen kärkiotteluun saapuu TP-47:n ja KePS:n yhdistelmäjoukkue. Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Pelistä ei ole livestreamia.

SJK U17 johtaa omaa lohkoaan viiden pisteen erolla pelin vähemmän pelannutta TP-47:n joukkuetta, joka siis kohdataan sunnuntaina. Ottelu on kärkikamppailu, ja voitto auttaisi merkittävästi tavoitteissa päästä mukaan talven SM-karsintaan. SM-karsintapaikkaan tarvitaan lohkovoitto syksyn sarjasta. SJK U17-joukkueella on myös puolellaan melko maukas maaliero, sillä se on tehnyt 15 maalia ja päästänyt vain 3. Sunnuntain vastustajalla vastaavat luvut ovat 9-4. Kumpikaan joukkue ei ole vielä hävinnyt peliäkään syyskierroksella, ja SJK U17 johtaa lohkoa osin keväällä saavutetun lohkovoiton, sekä siitä saatujen lähtöpisteiden turvin. Siksikin sunnuntain ottelu on tärkeä. Tervetuloa kannustamaan SJK U17 voittoon Keskuskentälle.

SJK U17-joukkueen puolustaja ja SJK-kasvatti Oskari Väistö valittiin Suomen U17-maajoukkueeseen. Suomen U17-pojat kohtaavat Islannin 25.8. kello 18.00 ja 27.8. kello 14.00. Ottelut pelataan ilman yleisöä, mutta ne näkyvät Palloliiton Youtube-kanavalla.  Mahdollista on toki, että joukkueeseen valitaan vielä lisää SJK-pelaajia, sillä Suomen poikien maajoukkueen päävalmentaja Erkka V. Lehtola nimeää vielä 2-4 pelaajaa joukkueeseen ensi viikolla.

Isot onnittelut Oskarille valinnasta.

SJK U17-joukkueen puolustaja Oskari Väistö.

Myös SJK Akatemia johtaa omaa lohkoaan

SJK Akatemia kohtaa maanantaina 23.8. klo 18:30 Pohjanmaan alueen paikalliskamppailussa Vasa IFK:n, ja tämä Kakkosen C-lohkon ottelu pelataan Elisa Stadionilla. Ottelu näkyy VIFK:n maksullisella Solidsports-livestreamina.

Maanantaina vastaan tuleva kotijoukkue on parhaillaan lohkossa kahdeksantena ja SJK Akatemia johtaa lohkoa. SJK Akatemian ero toisena taulukossa olevaan OTP:hen on viisi pistettä, mutta se voi kaventua vielä kahteen pisteeseen tänä viikonloppuna, kun OTP pelaa oman rästipelinsä. Rästipelejä on paljon myös takana olevalla JJK:lla, joka voisi omat pelinsä hoitamalla nousta sekin kahden pisteen päähän.

Vasa IFK haluaa kuitenkin taatusti aiheuttaa ongelmia SJK Akatemialle nousun suhteen kotikentällään. Aiemmin Seinäjoella pelatussa ottelussa SJK Akatemia otti murskaavan 9-1 voiton, mutta tämä vain lisännee entisestään Max Peltosen valmentaman VIFK:n halua näpäyttää naapuriseuraa. VIFK on viimeisessä viidessä pelissään pelannut tasan kärkikahinoissa mukana olevan Herculeksen kanssa, ja voittanut muassa JBK:n ja Rovaniemen. Paikallispeli Kraftia vastaan kääntyi närpiöläisten niukkaan 1-0 voittoon.

SJK Akatemia puolestaan on pelannut viisi viimeistä peliään ilman tappioita, mutta kolmessa viime pelissä maalit ovat jääneet vähiin, kun ensin Kemi kaatui niukasti 1-0, sitten tasattiin pisteet JJK:n kanssa 1-1 tuloksella ja viime viikolla sarjan hännillä oleva GBK teki pelin vaikeaksi ja sekin päättyi vain 1-0. SJK Akatemian seuraajat ovat aiemmin tottuneet murskavoittoihin. Ryhmästä löytyy edelleen tulivoimaa, sillä Kingsley Ofori johtaa lohkon maalipörssiä 10:llä maalillaan. Myös Oskar Pihlaja on kuntoutunut taas pelikuntoon, ja oli jo mukana viime ottelussa. Pelikieltoja ei joukkueella myöskään ole ja kun SJK:n edustusjoukkueen peli lauantailta siirtyi, on mahdollista, että joukkueen riveissä nähdään myös edustuksen pelaajia, jotka tarvitsevat pelituntumaa.

Kakkosen C-lohkon ottelu VIFK – SJK Akatemia maanantaina 23.8. klo 18:30 Vaasan Elisa Stadionilla. Peli näkyy suorana VIFK:n Solidsports-kanavalta.

SJK Akatemian seuraava kotiottelu on heti seuraavana lauantaina 28.8. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi kärkikamppailuun OTP.

Seuralegenda Mehmet Hetemaj’kin on nähty tällä kaudella SJK AKatemian mukana.