123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

Norjasta perjantaina Suomeen palannut SJK kohtaa sunnuntaina Veikkausliigan kotiottelussa AC Oulun klo 16:00. Tapahtuma-areena, portit ja palvelut aukeaa klo 14:00 ja katsomot palveluineen klo 15:00. Ennakkoliput peliin Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. SJK myös kuunteli yhteisön palautetta ja reagoi siihen – Sunnuntain pelistä alkaen kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Alle 7-vuotiaat ovat päässeet aina ilmaiseksi vanhempiensa seurassa ja pääsevät myös jatkossa. Lue lisää ottelun järjestelyistä ja lipuista tämän ennakon loppuosasta.

Viime viikkoina kovalla tahdilla pelejä tahkonnut SJK, on kierrättänyt pelaajistoaan juuri sopivasti, ja samalla ottanut tuloksia. Viime sunnuntaina kaatui FC Lahti selvin 3-1 luvuin ja viidessä viimeisessä pelissään, SJK on hävinnyt ainoastaan eurokentillä Norjan pääsarjan kärkijoukkue Lillestrøm SK:lle. Heitäkin vastaan esityksissä oli nähtävissä vahvoja otteita ja SJK onnistui heitä vastaan kahdesti maalinteossa. Veikkausliigassa viimeisin tappio on tullut toukokuussa, sunnuntaina vastaan tulevaa AC Oulua vastaan. Oulussa pelattu ottelu päättyi toisen puoliajan maalilla AC Oulun 1-0 voittoon. Sen jälkeen SJK on noussut Veikkausliigan taulukossa kohti kärkikuusikkoa, ja kuntopuntarissa SJK on nyt sijalla neljä, juuri AC Oulun edellä.

Olemme keskittyneet nyt kovasti palautumiseen näinä viikkoina, koska pelejä on kovalla tahdilla ja paljon. Haluamme olla siksi varmoja, että meillä on paras mahdollinen avauskokoonpano taas käytössä sunnuntaina. Haluamme parhaan mahdollisen ryhmän, joka pystyy jatkamaan meidän hyviä esityksiä viime viikoilta. Samalla tuomme mukaan Veikkausliigaan sen hyvän itseluottamuksen ja kokemuksen, mitä olemme nyt saaneet europeleistämme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Haluamme nousta sarjataulukossa ylöspäin, sillä haluamme ehdottomasti mukaan europeleihin ensi kaudeksi. Haluamme jatkaa sitä mitä aloitimme viime viikkoina. Se on tärkeää, että seura pääsee joka vuosi eurokentille, ja siitä tulee seuralle jatkuva tapa. Eikä vain siten, että niissä käydään muutamien vuosien välein. Siksi meidän fokuksemme on täysin siinä, että nousemme ylöspäin sarjataulukossa, mukaan europaikoille ensi kaudeksi, Gómez painottaa vielä lopuksi.

Kun otteluruuhka on ollut kovimmillaan, on SJK:n materiaalin laajuus tullut esiin. Samalla on noussut esiin SJK:n nuoret lupaukset, ja SJK Akatemiasta mukaan nostetut pelaajat. Samson Ebuka kellotti minuutteja UEFA Europe Conference Leaguessa, ja teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin FC Lahden verkkoon. Tuomas Kaukua on noussut jo joukkueen tähtipelaajiin, ja hänen soolomaalinsa viime sunnuntaina Lahdessa, oli komeaa katsottavaa.

Torstaina Lillestrømia vastaan SJK joutui vaihtamaan tauolla maalivahtia, kun Jesse Öst sai ikävän näköisen haavan kyynärvarteensa. Pelaamista haava tuskin estää, mutta pieni lepokaan ei välttämättä ole ottelusuman jälkeen pahitteeksi. Matias Vainionpää puolestaan sai kahdella keltaisella ulosajon viime sunnuntaina Lahtea vastaan, ja on nyt yhden ottelun pelikiellossa tässä ottelussa. Muuten kaikki pelaajat ovat täydessä pelikunnossa, kun aiemmin loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Josepablo Monrealikin on taas mukana. Lisäksi uusina mukaan liittyneet pelaajat, Bradley Diallo ja Felipe Aspegren ovat jo pelanneet SJK:n mukana. Aspegren oli kenties Pyry Hannolan kanssa yksi kentän parhaita SJK:lta torstaina Norjassa. Myös mukaan Hellas Veronasta liittynyt nuori ja huippulupaava laitapuolustaja Otto Kemppainen pääsee mukaan harjoitusrinkiin.

Siirtoikkuna on parhaillaan muutenkin auki, ja SJK etsii vielä vahvistuksia joukkueeseensa, kamppaillessaan vähintäänkin paikoista ylemmässä loppusarjassa sekä kauden päätteeksi pelattavan eurolopputurnauksen paikoista. Mitalitkaan eivät ole vielä mikään mahdoton tavoite, kaiken mennessä nappiin loppukaudesta.

Diego Rojas on ollut SJK:n heinäkuun kuumimpia pelaajia, sillä Rojas on osunut kolme kertaa viime otteluissa. Kuva Mika Alavesa.

Myös sunnuntain vastustaja AC Oulu hakee europaikkoja ja paikkaa ylemmässä loppusarjassa. Portugalilaisen Ricardo Duarten valmentama ryhmä oli jo ennen kauden alkua sen verran vahva pelaajaryhmältään, että sijoitus Veikkausliigan kuuden parhaan joukossa ei todellakaan ole yllätys.

AC Oulu on saanut myös mieluisan paluumuuttajan tässä siirtoikkunassa, kun maajoukkuehyökkääjä Rasmus Karjalainen palasi kotikaupunkiinsa Ruotsin Helsingborgista. Nyt 26-vuotias Karjalainen lähti kaudella 2019 KuPS:n riveistä Hollannin Fortuna Sittardiin ja sieltä lainasopimuksella ensin Ruotsin Örebro SK:n riveihin, ja sitten viime kaudella pysyvällä siirrolla Helsingborgiin. Sopimus päättyi tänä kesänä, kun vähälle peliajalle Ruotsissa jäänyt Karjalainen palasi Ouluun. Karjalainen on AC Oulun yhteistyöseura OLS:n kasvatti, ja siirtyi aikoinaan ensin OLS:sta Seinäjoelle, SJK Akatemiaan, tai silloin nimellä Kerho 07 Kakkosta pelanneen joukkueen riveihin kaudeksi 2015. Karjalainen iski tuolloin Kakkosessa yhteensä 15 maalia, mutta ei mahtunut SJK:n mestaruusjoukkueen mukaan. Karjalainen siirtyi silloin ensimmäisen kerran AC Oulun paitaan ja sieltä eteenpäin Kemiin ja KuPS:n riveihin. Karjalainen pelasi jo ensimmäisen pelinsä viime viikonloppuna IFK Mariehamnia vastaan ja antoi yhden maalisyötön 3-1 voittoon päättyneessä pelissä.

Siirtoikkunassa AC Oulu lainasi myös SJK:a vastaan viimeksi voittomaalin tehneen Onni Suutarin Ykkösen Gnistaniin, ja nappasi sieltä Ricardo Duartelle tutun hyökkäävän keskikenttäpelaaja Luquinhasin Ouluun. Luquinhas, eli Lucas Morais, on pelikelpoinen jo SJK:a vastaan sunnuntaina. AC Oulun pelaajista on varmuudella sivussa ainakin SJK:ssa kaudella 2019 pelannut, Veikkausliigan tähtipelaajiin lukeutuva Moshtagh Yaghoubi ja 20-vuotias keskikenttäpelaaja Jere Kallinen. Yaghoubi siirtyyy juuri SJK:n väreihin loppukauden lainasopimuksella, kun taas Kallinen on loukkaantuneen. Yaghoubi ei saa kuitenkaan pelata tässä ottelussa. Lue lisää Moshtagh Yaghoubin siirrosta SJK:n nettisivuilta.

Paikalle mahdollisesti saapuvat AC Oulun kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskannattajien katsomoon, missä heille on oma sisäänkäynti ja omat palvelut. Liput AC Oulun-kannattajakatsomoon myynnissä ainoastaan tästä linkistä.

Lisää spekulaatiota sunnuntain otteluun alta SJK:n asiantuntevassa ennakkostudiossa, missä Arttu Seppälän juontamana Mika Ojala ja Tero Mäntylä käyvät läpi tulevaa ottelua sekä muita ajankohtaisia asioita.

 

Veikkausliigan ottelu SJK – AC Oulu sunnuntaina 31.1. klo 16:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Sunnuntaina on samalla SJK-perheen superpelipäivä, kun päivä alkaa OmaSp Stadionilla klo 11:00 alkavalla SJK:n naisten kotiottelulla. Ja illalla klo 18:30 SJK Akatemia pelaa vieraspelin Helsingissä Gnistania vastaaan. Tuon ottelun näkee Ruutu Urheilu palvelusta.

SJK pelaa tämän jälkeen kaksi seuraavaa ottelua vieraskentällä, kun se kohtaa lauantaina 6.8. Turussa FC Interin ja maanantaina 15.8. Helsingissä HIFK:n. SJK:n seuraava kotipeli on lauantaina 20.8. klo 17:00, kun KuPS saapuu Seinäjoelle. Ottelussa on kuitenkin olemassa varaus siirtoon sunnuntaille 21.8., jos KuPS etenisi UEFA Europe Conference Leaguessa vielä neljännelle kierrokselle asti. KuPS kohtaa kolmannella kierroksella Sveitsin Young Boysin. Liput joka tapauksessa myynnissä kaikkiin kotipeleihin Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Löydät kaikki ottelut ajan tasalla olevina SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Juhliiko oululaissyntyinen Ville Tikkanen AC Oulua vastaan OmaSp Stadionilla? Kuva Mika Alavesa.

 

Sunnuntain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

 

Veikkausliigan ottelu SJK – AC Oulu pelataan OmaSp Stadionilla sunnuntaina 31.7. klo 16:00. Tapahtuma-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 14:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella. SJK myös kuunteli yhteisön palautetta ja reagoi siihen – Sunnuntain pelistä alkaen kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Alle 7-vuotiaat ovat päässeet aina ilmaiseksi vanhempiensa seurassa ja pääsevät myös jatkossa.

Paikalle tähän otteluun tulevat vieraskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne sisäänkäynti on omasta ovesta katsomon takaa, ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Liput vieraskannattajille myynnissä omasta linkistä, tästä.

Tapahtuma-areenalla tunnelmaa nostaa jo ennen ottelua DJ. Tapahtuma-areenalta löydät myös ruoka- sekä anniskelupisteitä ennen ottelua ja sen aikana. Ottelun jälkeen jatketaan stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä on pelipaita-arvontaa ja pelaajahaastatteluja.
Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Tapahtuma-areenalle pääsee ennen ottelua kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa.

Anniskelu löytyy Eteläkatsomon takaa ja Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, sekä myös sen jälkeen iltatapahtumassa, myös etupihan Tapahtuma-Areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia. Tapahtuma-Areenan erillisessä kausikorttilaisille tarkoitetussa Kannattaja-loungessa on klo 15.00 tavattavissa SJK-pelaajia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma noin klo 15:15, missä on tavattavissa SJK-pelaajista uutena mukaan liittynyt Moshtagh Yaghoubi. Junnupäädyssä tässä ottelussa myös Kaapo-poni! Siellä lapset voivat tulla moikkaamaan Kaapoa ja kokeilemaan ratsastusta klo 14:30 – 16:00

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

SJK:n junnupäädyssä on aina kova meno.

 

Tapahtuman aikataulu

* 14:00 OmaSp Stadionin portit ja lipunmyynti aukeaa. Myös Carlsberg Sports Bar ja SJK Shop aukeaa
* 14:00 DJ aloittaa tapahtuma-areenalla ja siellä on happy hour hinnat klo 17:00 asti
* 14:30 – 16:00 Kaapo-poni junnupäädyssä. Lapset pääsevät moikkaamaan ja kokeilemaan ratsastus Kaapo-ponilla
* 15:00 Stadionin katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomossa happy hour hinnat klo 18:00 asti.
* 15:00 – 15:30 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut tapahtuma-areenalla, junnupäädyssä ja VIP-tiloissa.
* 15:55 Joukkueet kentälle.
* 16:00 VEIKKAUSLIIGAN OTTELU SJK – AC OULU KÄYNTIIN
* n.17:45 Veikkausliigan ottelu päättyy. Carlsberg Sports Barissa arvontaa, pelaajahaastatteluja ja jälkipelit.
* 18:30 Ykkösen ottelu Gnistan – SJK Akatemia alkaa ja se on katsottavissa Ruutu Urheilu -palvelusta.

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15. Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Tästä ottelusta alkaen, kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin.

Portilta tai SJK Storesta ostetuista normaalihintaisista ottelulipuista Pää- tai Eteläkatsomoon, saa S-Etukortilla -2 € alennuksen.
Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

 

Pääkatsomo


Portiltta tai SJK Storesta:

Aikuinen 35 €

Alennusryhmät 30 €

Lapset 7-12 v 17,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:

Aikuinen 30 €

Alennusryhmät 25 €

Lapset 7-12v 15 €

Kultalippu 50 € (sisältää ruokailun ja 2 juomalippua Carlsberg Sports Barissa)

VIP-lippu 112,40€ (sisältää ruokailun ja 2 juomaa Atria Loungessa)

 

Eteläkatsomo

Portilta tai SJK Storesta:

Aikuinen 25 €

Alennusryhmät 20 €

Lapset 7-12 v. 12,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:

Aikuinen 20 €

Alennusryhmät 15 €

Lapset 7-12 v 10 €

 

Kannattajapääty


Portilta tai SJK Storesta: 20 €

Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Lapset 7-12 v. 7,50 €

 

Itäpääty

Portilta tai SJK Storesta: 20 €

Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Lapset 7-12 v. 7,50 €

Lapset 7-12 v. 7,50 €

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta. Tästä ottelusta alkaen, kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Kaikki 12-17 vuotiaat kuuluvat alennusryhmän lippuihin.

Normaalihintaisista Pää- ja Eteläkatsomon lipuista 2 € alennus S-etukortilla SJK Storesta tai lipunmyyntikojusta (alennus ei koske Kannattaja- tai Itäpäädyn lippuja eikä verkkolippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

 

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n Veikkausliigan kotipeliin kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Televisiointi

SJK – AC Oulu -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta. Myös illalla klo 18:30 alkava Ykkösen Gnistan – SJK Akatemia näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

 

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään sunnuntaina 31.7. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 15:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja. Kaikki muut haastattelut tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.

Tervetuloa OmaSp Stadionin tunnelmaan!