123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaiksi Ahvenanmaalle, Maarianhaminaan, ja kohtaa siellä paikallisen IFK:n klo 16:00 alkavassa ottelussa. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa.

Ottelu on viikon toinen, kun SJK hävisi torstaina niukasti OmaSp Stadionilla sarjaa johtavalle HJK:lle 1-2 luvuin. Myös IFK Mariehamn pelasi torstaina, kun se hävisi FC Hongalle vieraissa. Molemmat joukkueet kamppailevat vielä paikasta ylempään loppusarjaan, joskin IFK Mariehamnin kohdalla mahdollisuudet alkavat olla varsin teoreettiset.

SJK:lla on yksi peli muita vähemmän pelattuna ja ero nyt kuudentena olevaan FC Lahteen on viisi pistettä. Muilla pelejä on jäljellä kolme, SJK:lla neljä. Siksi SJK tarvitsee ehdottomasti voiton sunnuntaina, jotta saumat kuuden joukkoon pysyvät edelleen realismina. SJK:lla on myös kalavelat maksettavana IFK:lle, sillä joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Seinäjoella heinäkuussa, päättyi vierailijan 2-1 voittoon. Se oli samalla SJK:n ensimmäinen tappio koko kaudella.

Voiton haku mielessä sinne lähdetään. Toki emme voi mennä sinne vain tulos edellä, vaan kyllä meidän pitää mennä pelaamaan sinne se peli. Kuten kaikki loputkin pelit pitää pelata. Niin meillä on kaikissa peleissä aina tavoitteena pelkästään voittaa. Se on meille ollut hyvin pitkään jo puhdas päämäärä. Meillä on myös hyvä pelaajatilanne ja kohtuullisen hyvä vire, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

HJK-peli ei ollut meiltä huono, mutta pelissä on tietyt asiat, mitkä pitää Maarianhaminaa vastaan toimia paremmin. Hyökkäyspäässä, viimeisellä kolmanneksella, meidän pitää olla terävämpiä. Ja lisäksi omassa puolustustekemisessä meidän pitää olla vähän terävämpiä. Siinä meillä vähän venyi kenttä liikaa. Meidän pitää olla tiiviimpiä puolustussuuntaan, ja terävämpiä viimeisellä kolmanneksella. Se on vain simppeli fakta. Peli itsessään toimii ihan hyvin.

Meidän pitää mennä sinne päättäväisenä ja voitontahtoisena. Aseet on hyvin selvät, millä se matsi voitetaan. Meidän pitää vain mennä sinne toteuttamaan se, päättää Honkavaara.

Pelaajatilanteen puolesta SJK:lla on tosiaan hyvä tilanne, kun vain pari pitkäaikaisloukkaantunutta ja torstaina korttitilin täyteen saanut Mehmet Hetemaj ovat sivussa sunnuntaina. Maajoukkueissa tauolla olleet pelaajat ovat palanneet Seinäjoelle täydessä kunnossa ja pelaajia on varaa jopa kierrättää, kun kaikki käytettävissä olevat pelaajat eivät mahdu välttämättä edes kokoonpanoon.

Yksi pikkuvammoista alkukauden aikana kärsineistä pelaajista on Keaton Isaksson, joka nyt on kuitenkin taas päässyt mukaan ja hän tuntee sunnuntaina vastaan tulevan IFK Mariehamnin. Isaksson pelasi Grönvitt-paidassa kaudet 2018 ja 2019, kunnes siirtyi täksi kaudeksi SJK:n riveihin. SJK:n pelaajista Walter Viitala ja Robin Sid ovat niin ikään entisiä IFK Mariehamn pelaajia.

No, tämä ei ole ollut kauden ainoa vamma, tietenkin loukkantumiset vaikuttavat paljon pelaajan kuntoon mutta sehän kuuluu futarin arkeen. Tässä on hyvän tovin onneksi jo päässyt täysillä vetämään mikä on positiivinen juttu. Nyt on tullut jonkin verran myös minuutteja mutta aina sitä tietysi haluaa pelata mahdollisimman paljon, sanoo Keaton Isaksson.

Ahvenanmaalle on kyllä kiva päästä takaisin käymään. Kun otteluohjelma julkaistiin, niin tämä peli oli itselle se mielenkiintoisin vierasreissu. Harmi ettei päästy sinne kesällä käymään, sillä Marianhamina kuuluu selvästi Suomen parhaisiin kesäkohteisiin. Joukkueessa on myös monta hyvää ystävää, joita on mukava päästä taas tapaamaan. Siellä on myös joukkueen takana aina kova kotikannustus, mikä tekee pelistä varmasti vaikean, ja heidän pelitapa on muuttunut siitä mitä se oli kun itse siellä pelasin. Hyvällä fiiliksellä on tätä peliä kyllä odottanut, Isaksson kertoo

Kolme pistettä on kuitenkin ainoa asia mitä me lähdetään sieltä hakemaan. Me tarvitaan pisteitä, jotta päästään yläloppusarjaan, ja muu lopputulos olisi iso pettymys. Luotto on kova, että homma klaarataan ja että löydämme itsemme sieltä kuuden parhaan joukosta, kun runkosarja loppuu. Olisi tosi hienoa jos muutama Kloppikin pääsisi meidän tueksi Maarianhaminaan, sanoo Isaksson vielä lopuksi.

Sunnuntain jälkeen pelit jatkuu edelleen kovaa tahtia, ja seuraava peli on jo ensi torstaina 22.10. klo 18:30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla Tampereen Ilvestä. Ottelu on samalla kauden viimeinen kotiottelu runkosarjassa ja Ilves kamppailee sekin viimeisistä paikoista kuuden parhaan joukkoon. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. 

Saaristossa tulee vastaan tuttuja

Kauteen uuden valmentajan, ruotsalaisen Lukas Syberyjskin johdossa lähtenyt IFK Mariehamn on sarjassa yhdeksäntenä, kolmen pisteen päässä SJK:sta mutta pelin enemmän pelanneena. IFK on parhaillaan kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa ja neljä viimeisintä niistä, on päättynyt tappioon. Edellinen voitto on elokuun lopulla pelatusta kotiottelusta RoPS:a vastaan. IFK voitti pelin 4-0. Kun SJK ja IFK kohtasivat alkukaudesta heinäkuussa, otti IFK Seinäjoella pelatusta ottelusta 1-2 voiton Albion Ademin ja Peter Makrillosin maalatessa. SJK:n maalin teki Mehmet Hetemaj.

IFK Mariehamnin paras pelaaja tällä kaudella onkin ollut juuri Albion Ademi, joka on Veikkausliigan maalipörssissä nyt toisena 12 maalilla. Roope Riskille lopulta merkitty avausmaali SJK:ta vastaan viime torstaina, nosti hänet maalipörssin kärkeen. Maali kuitenkin otti melkoisen kimmokkeen SJK-pelaajasta. 21-vuotias Ademi on Suomen kansalainen, mutta edustaa maajoukkuetasolla Albaniaa. Erityisesti vasemmalla laidalla hyökkäyksessä viihtyvä Ademi, siirtyi IFK Mariehamniin täksi kaudeksi vapaalla siirrolla FC Interistä. Jos otteet jatkuu vastaavina kauden loppuun, voi Ademille povata uraa suuremmilla kentillä.

Toinen tärkeä pelaaja IFK:ssa löytyy maalipuiden välistä. Kokenut Oskari Forsman torjui Seinäjoella pelatussa ottelussa lähes kaiken mahdollisen ja parhaina päivinään mies on vaikea ohitettava. IFK Mariehamnilla on myös kaikki pelaajat sunnuntaina käytettävissä, kun pelikieltoja ja loukkaantumisia ei ole.

SJK-väelle IFK:ssa riittää tuttuja pelaajia. Kaikkein tutuin niistä on kesän siirtoikkunassa Norjasta Suomeen palannut Johannes Laaksonen. SJK:ssa kaudet 2013-2018 pelannut kotkalaislähtöinen pelaaja, oli voittamassa SJK:n kanssa ensin Ykkösen mestaruutta sarjanousuineen, sitten ensimmäisiä Veikkausliigamitaleita ja Suomen mestaruutta. Myös Suomen Cupin voitto on miehellä plakkarissa SJK:n kanssa. Laaksonen siirtyi SJK:sta Norjan Sandness Ulfin paitaan tammikuussa 2019. Peliaika jäi siellä kuitenkin vähiin ja sopimuksen purkamisen jälkeen hän siirtyi IFK Mariehamniin tämän vuoden elokuussa. Laaksonen ei siten ollut vielä mukana, kun joukkueet kohtasivat heinäkuussa Seinäjoella.

Laaksosen lisäksi IFK-paitaa kantaa toinen SJK:n kanssa sarjanousua ja Suomen mestaruutta juhlinut pelaaja, hyökkääjä Akseli Pelvas. Kokenut Pelvas liittyi ahvenanmaalaisryhmään ennen kauden alkua. Kolmas entinen SJK-pelaaja on 19-vuotias keskikenttäpelaaja Maximo Tolonen, joka edusti SJK:ta kaudet 2018 ja 2019. Myös puolustuksesta löytyy SJK-historiaa Kalle Taimin muodossa. SJK:n kasvatteihin kuuluva Taimi oli mukana nostamassa SJK:ta Veikkausliigaan ja voittamassa vielä ensimmäistä mitalia kaudella 2014. Kaudella 2015 hän pelasi PS Kemin paidassa ja on kiertänyt FC Lahden ja KuPS:n kautta täksi kaudeksi IFK Mariehamniin. Viime kaudella Taimi oli SJK:n nykyisen päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa juhlimassa Suomen mestaruutta KuPS:n kanssa.