123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa FF Jaron Ykkösen Pohjanmaan derbyssä, sunnuntaina 16.8. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sport-kanavalta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa isolta skriiniltä.

SJK Akatemian edellinen ottelu MP:ta vastaan oli historiallinen, sillä siinä tuli ensimmäinen voitto 1-0 tuloksella. Sitä edellinen kotipeli Gnistania vastaan, oli hieman katkeraltakin maistunut 2-2 tasapeli.

Mahtava fiilis tästä viime pelin voitosta edelleen. Itseluottamusta meillä on ollut ryhmässä koko ajan ja ollaan nuori ryhmä, jossa kaikki haluaa yhdessä mennä eteenpäin, kommentoi SJK Akatemian vanhin pelaaja, Arttu Aromaa, joka täytti tänä vuonna 25 vuotta.

Aromaan lisäksi kapteeni Joona Lautamaja on 25-vuotias, mutta pari kuukautta Aromaata nuorempi. Heidän jälkeensä tulee kolmen vuoden väli ennen seuraavaksi vanhinta pelaajaa

– Jokainen peli on hyvä näyttöpaikka. Uskoa tämä voitto toi lisää siinä mielessä, että aiemminkin ollaan jo pelattu hyvin, mutta ei olla saatu tulosta. Toivottavasti pystyttäisiin näitä nyt yhdistelemään niin, että jatkossa pelataan hyvin ja saadaan myös tuloksia, Aromaa jatkaa.

Ykkösen parissa ensimmäisessä ottelussa SJK Akatemia joutui juoksemaan vastustajan perässä ja katselemaan heidän tekemiä upeita maaleja lähietäisyydeltä. Sitten vieraspeli sarjaa johtavaa AC Oulua vastaan olikin jo yllättävän tasainen ja vaikka se hävittiin, olisi SJK Akatemia kenties ansainnut vähintään pisteen esityksellään.

Kyllä tosiaan pari ekaa peliä vastus oli parempi ja niistä ei mitään ansaittu. Mutta sen jälkeen esitys on parantunut, ja ollaan oltu pidempiä jaksoja pelissä hyviä. Kun tuo jakso pitenee, ja onnistutaan pelaamaan mahdollisimman ehjiä 90-minuuttisia, niin tulokset kyllä alkavat seuraamaan perässä, vakuuttaa Aromaa.

Sunnuntaina SJK Akatemia kohtaa vierasottelussa Pietarsaaren FF Jaron ja ottelu on siten samalla Pohjanmaan derby. Nicklas Käckön valmentama FF Jaro on tuttu joukkue, jonka SJK Akatemia kohtasi talvella Ykkösen Cupissa. Silloin pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. FF Jaro on nyt kuitenkin ollut hirmu vireessä kahdessa edellisessä ottelussaan, ottamalla voitot sekä VPS:sta että KPV:sta, yhteistemaalein 10-1. Erityisesti vireessä on ollut nuori hyökkäyspään pelaaja Severi Kähkönen, joka oli lähellä siirtyä juuri SJK:n riveihin viime talvena.

SJK Akatemian riveissä Jeremiah Streng on nyt tehnyt kaksi maalia ja laidalla Jyri Kiuru on ollut hyvä, tosin Kiuru ja toinen nuori hyökkääjä Joonas Lepistö, ovat olleet nyt edustusjoukkueen mukana. SJK:n edustusjoukkue pelaa oman pelinsä jo lauantaina Tampereella, joten osa pelaajista voi tulla sieltä mukaan sunnuntai-iltana Pietarsaareen.

Jaron peli ainakin tulosten valossa kulkee. Odotan, että me lähdetään samalla tavalla kuin tässä nyt ollaan pelattu ja saataisin taas jopa hieman parannettua. Positiivisella asenteella ja toinen toistaan tukevilla joukkuekavereilla, me ollaan parempi joukkue. Uskon, että siinä kun onnistutaan, niin varmasti pystytään haastamaan myös Jaro, päättää Aromaa.

SJK U20 pelaa sekin sunnuntaina vierasottelun, kun se matkaa Hämeenlinnaan HJS:n vieraaksi A-nuorten SM-sarjassa. SJK U17 puolestaan matkustaa B-nuorten SM-sarjassa jo lauantaina Kuopioon ja kohtaa KuPS:n aamupäivällä klo 11:00.

SJK Akatemia pelaa myös ensi viikolla vierasottelun, kun se matkustaa MyPa:n vieraaksi Kouvolaan. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 30.8. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi AC Kajaani. Ottelun liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Alunperin ottelu oli ohjelmassa klo 15:00, mutta se siirrettiin Veikkauksen toiveesta, molempien seurojen suostumuksella.

Nyt sunnuntaina 16.8. klo 18:30 jännitetään kuitenkin Pohjanmaan derbya FF Jaro – SJK Akatemia.