123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

SJK matkustaa sunnuntaiksi FC Lahden vieraaksi ja ottelu alkaa klo 18:30. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella Vekselin skriineiltä. Paikanpäälle mahdollisesti matkaava SJK-väki sijoittuu Lahden Stadionilla Pääkatsomoon, hyppyrimäen puoleiseen päätyyn ja sen yläosaan. Liput sinne myynnissä ainoastaan ennakkoon tästä linkistä. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä, FC Lahden otteluinfosta.

SJK on parhaillaan kahden ottelun voittoputkessa. IFK Mariehamn kaatui kaksi kertaa putkeen, ja muutenkin viiden viimeisen ottelun saldo on kolme voittoa ja kaksi tappiota. Voittojen myötä SJK on noussut Veikkausliigassa neljänneksi ja takana viidentenä niskaan hengittää juuri sunnuntaina vastaan tuleva FC Lahti. Sunnuntain kotijoukkue pelasi edellisessä ottelussaan keskiviikkona tasapelin varamiehistä FC Interiä vastaan. Se oli FC Lahdelle kolmas tasapeli putkeen. Sitä aiemmin he kaatoivat kotonaan Ilveksen ja vieraskentällä IFK Mariehamnin. SJK ei ole vielä koskaan voittanut FC Lahtea vieraskentällä, mutta tasapelejä on pelattu useita kertoja. Niin kävi myös viime kaudella vastaavassa otteluss, kun peli päättyi maalittomana.

Pelejä on ollut nyt kovalla tahdilla, kun juhannuksen molemmin puolin pelattiin viikon sisään pari peliä ja FC Lahti-peli on niin ikään toinen viikon sisään.

Sunnuntaina taas pelataan, ja keskiviikon pelin jälkeen keskitytään palauttelemaan, että ollaan silloin valmiita. Sen jälkeen on sitten pieni tauko peleistä, jonka aikana saadaan taas hengähtää. Nyt vaan kaikki energia siihen sunnuntain peliin, eikä lopeta viime pelin voittoon. Pitää vaan jatkaa ja jatkaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara heti keskiviikkoiltana.

Kiva myös päästä taas nurmelle pelaamaan, sillä nurmella me ollaan oltu aina hyviä, päätti Honkavaara.

Pelaajatilanne on hyvä, sillä periaatteessa kaikki pelaajat ovat tarvittaessa käytössä. Mehmet Hetemaj’lla on ollut pientä vaivaa, ja Jude Arthur on vasta palannut pelikuntoon ja harjoituksiin. SJK julkisti aiemmin perjantaina Robin Sidin siirron kasvattajaseuraansa EIF:n riveihin. Maalivahdeista Walter Viitala altistui juhannuksena koronapositiiviselle henkilölle perhepiirissä, ja on ollut siitä lähtien karanteenissa. Viitala on itse oireeton, eikä ole sairastunut. Karanteeni on hänelle kuitenkin määrätty ja sitä kunnioitetaan, eikä Viitala ole joukkueen mukana.

Viitalan loukkaannuttua talven Suomen Cupin ottelussa SJK hommasi maalille Helsingissä kasvaneen 20-vuotiaan Salifu Senghoren. Senghore pelasi torstaina SJK Akatemian maalilla Kakkosen ottelussa ja oli osallisena pelin jälkeen tapahtuneessa yhteenotossa. Tapahtumaa tutkitaan tällä hetkellä yhdessä SJK:n ja Palloliiton kurinpitovaliokunnan kanssa. Pelaaja itse puolustaa aggressiotaan vastustajajoukkueen pelaajan rasistisilla huudoilla. SJK ottaa väkivallan sekä rasismisyytökset vakavasti, eikä niille ole sijaa jalkapallokentillä tai sen ulkopuolella. SJK tukee pelaajaansa rasismisyytöksissä, mutta ei hyväksy myöskään aggressiivista reaktiota. Senghore ei ole pelikiellossa, mutta on tutkinnan ajan toistaiseksi sivussa yhteisellä päätöksellä, eikä matkusta Lahteen.

SJK:lla on kuitenkin heittää maalinsuulle toukokuussa kuukauden joukkueeseen valittu Jesse Öst ja nostaa mukaan tarvittaessa muita akatemian nuoria maalivahteja.

Sunnuntaina 4.7. klo 18.30 FC Lahti – SJK Lahden Stadionilla. Ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

Myös SJK:n seuraava ottelu on vierasottelu, kun SJK matkustaa perjantaina 16.7. Ilveksen vieraaksi. Seuraava kotiottelu on lauantaina 24.7. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu AC Oulu. Ottelun liput myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. SJK Store palvelee Epstorilla arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16. SJK Storessa myös kaikki SJK:n fanituotteet. Tervetuloa ostoksille!

Nooa Laine, Tuco ja Joonas Lepistö onnistuivat maalinteossa keskiviikkona. Kuva Kalle Marjamäki, luvaton käyttö kielletty.

FC Lahti ollut kauden yllättäjiä

Kuusi viimeistä otteluaan ilman tappioita pelannut FC Lahti on ollut yksi kauden yllättäjiä, vaikkakin sitä moni povasi vähintäänkin ylemmän loppusarjan joukkueisiin. Ilir Zenelin valmentama ryhmä sai kauden alla kuitenkin hyviä vahvistuksia joukkueeseen, joiden avulla se on avauspelissään FC Interin, ja myöhemmin FC Hongan. Ainoat tappiot pelatuista yhdeksästä pelistä on tullut KuPS:lle ja HJK:lle. Siten FC Lahden kausi on sujunut hieman samaan tapaan kuin SJK:n. SJK hävisi saman kaksikon lisäksi myös FC Interille, mutta on FC Lahden edellä sarjataulukossa kahden pisteen erolla, koska heillä on peli vähemmän pelattuna. FC Lahden kolme viimestä ottelua on myös päättynyt tasapeleihin.

FC Lahti on onnistunut tekemään kolme maalia SJK:ta enemmän, mutta vastaavasti se on päästänyt kolme maali omiin enemmän kuin SJK. Tähän kun lisää sen tosiasian, että SJK:n ja FC Lahden pelit ovat usein olleet tasaisia, on sunnuntain kohtaamisesta tulossa jälleen semmoinen.

Ennen kauden alkua FC Lahti nappasi maalilleen HJK:sta kokeneen Antonio Regueron. Puolustus vahvistui SJK-kasvatti Teemu Penninkankaalla, joka palasi Suomeen vietettyään viime kauden Irlannissa. FC Hongasta Lahteen matkasi kokeneet Javi Hervas ja Macoumba Kandji. Joukkueessa on ennestään entinen SJK-keskikenttäpelaaja Matti Klinga, puolustava keskikenttäpelaaja Henri Eninful, laitapuolustajat Kari Arkivuo ja Jean-Cristophe Coubronne, sekä topparikaksikko Mikko Viitikko ja Timi Lahti. Heidän myötään joukkueen runko on todella kokenut.

Kokeneiden pelimiehien rinnalla on myös nuoria lupauksia. Yksi suurimmista on 22-vuotias Jasin Assehnoun, joka pelasi esityksillään itsensä mukaan Suomen EM-kisajoukkueen spekulointeihin. Kisoihin asti hän ei päässyt, mutta Assehnoun oli mukana Suomen kisoihin valmistaneissa harjoitusotteluissa. Nuorempia lupauksia on 19-vuotias Arlind Seijdiu, 20-vuotias Altin Zeqiri ja 20-vuotias Eemeli Virta. Assehnoun on myös joukkueen paras maalintekijä kolmella maalillaan. Kahteen maaliin on päässyt Zeqiri, Loorents Hertsi ja Geoffrey Chinedu.

Penninkangasta tuskin ottelussa kentällä nähdään, sillä mies on ollut loukkaantuneena ja missasi myös FC Lahden edellisen ottelun keskiviikkona. Sivussa oli myös Zeqiri ja VIljami Isotalo. Pelikieltoja FC Lahdella ei ole.

 

Nikko Boxall ja Timi Lahti kaudella 2020 kaksinkamppailussa. Kuva Mika Alavesa, luvaton käyttö kielletty.