123 456 7890

SJK kohtaa Veikkausliigan kenraaliharjoitusottelussa AC Oulun OmaSp Stadionilla lauantaina 24.4. klo 16:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana ja selostettuna, maksullisesta Spiideo-livestreamista. Lähetyksen hinta on 4,90 €. Mukana lähetyksessä on kommentoimassa SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj, joka on toipumassa pienestä alaraajaoperaatiosta. Samalla Hetemaj’n kanssa ennakkoidaan tulevaa Veikkausliigan kautta.

Veikkausliiga alkaa myös samana viikonloppuna, kun euro-otteluita pelaavat joukkueet ottavat viikon varaslähdön. Kauden avausottelussa HJK kohtaa FC Hongan ja FC Inter – KuPS:n. SJK puolestaan aloittaa kauden viikon päästä maanantaina 3.5. klo 18:30 ja silloin Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu sarjanousija KTP. 

Sarjanousija on SJK:lla vastassa myös nyt lauantaina, kun AC Oulu saapuu Seinäjoelle. Joukkueet kohtasivat toisensa jo talvella Suomen Cupin karsinnoissa Oulussa ja silloin SJK otti niukan 1-0 voiton. 

Kenraaliharjoitus ja vastassa AC Oulu. Ei me olla sinänsä hirveästi AC Ouluun keskitytty, omaa peliä ollaan hiottu. Toisaalta AC Oulussa on joitain samankaltaisuuksia verrattuna meidän avausvastustajana olevaan Kotkaan. He pelaavat neljän alakerralla, mikä on aika hyvä valmistautuminen. Mutta ennen kaikkea tämä on meille valmistautuminen sitten viikon päästä alkavaan sarjaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara. 

AC Oulu on kuitenkin aika pallollinen joukkue. Heidän päävalmentajansa Jyrki Ahola on semmoinen aika positiivinen jalkapallovalmentaja, jonka joukkueet pyrkivät pelaamaan positiivista jalkapalloa. Kyllä he varmasti joutuvat vähän lähtemään Veikkausliigassa puolustuksen kautta, mutta uskon, että he lähtevät tässä vaiheessa hakemaan tietynlaista tasapainoa, kuten mekin. 

– Samalla saadaan kotistadioniin enemmän tuntumaa, kun tämä on kuitenkin niin erilainen, koska on niin iso kenttä – isompi kuin monesti normaalisti Veikkausliigassa. Siihen meidän on ihan hyvä saada tuntumaa. Nyt on kiva pelata, kun on paljon kotipelejä. Ollaan aika paljon matkustettu kuitenkin tuossa, Honkavaara toteaa.

SJK:n riveistä on varmuudella sivussa jo aiemmin tässä ennakossa mainittu kapteeni Mehmet Hetemaj sekä maalivahti Walter Viitala. Hetemaj päässee mukaan toukokuun aikana, mutta Viitalan toipumisen arviointi on hieman vaikeampaa. Sen vuoksi SJK hommasi riveihinsä vielä yhden maalivahdin, Helsingin junioriseuroissa kasvatuksensa saaneen 20-vuotiaan Salifu Senghoren, joka pelasi jo yhden harjoitusottelun SJK:n maalilla FC Hakaa vastaan. 

Meillä on ollut tässä nyt vähän ohutta maalivahtirintamalla, kun viime kaudesta lähti Mehdi El Moutacim ja Teppo Marttinen, sekä Niilo Peräaho on lopettanut, eikä olla hommattu ketään tilalle. Vielä kun Topi Säilynoja oli loukkaantuneena koko talven ja William Rosenlöf kävi leikkauksessa, niin tämä vastasi meidän tarpeeseemme, että saadaan riittävä määrä maalivahteja edustuksen ja akatemian osastolle, kommentoi Honkavaara maalivahtihankintaa. 

”Sakke”, kuten Salifun lempinimi kuuluu, on Itä-Helsingin poikia. Hän tuli ennakkoluulottomasti meidän mukaamme. Tiedämme hänen potentiaalinsa, ja hänhän on sitä potentiaalia päässyt jo vähän testamaan Gnistanissa, ja oli viime kauden lopussa paikkaamassa FC Lahdessa kakkosmaalivahtina. 

Hetemaj’n ja Viitalan lisäksi meillä on sivussa Tero Mäntylä ja Joonas Lepistö, jolla on ollut Inter-pelistä lähtien pientä vammaa. Daniel Håkansia lepuutetaan, ja Niko Markkula, joka loukkasi itseään harjoituksissa ja oli sivussa, on nyt taas palannut takaisin harjoituksiin, kommentoi Honkavaara loukkaantumistilannetta. 

Mehu ja Tero menee melko nopeasti eteenpäin kuntoutumisessa, ja uskomme, että kaikki on aika lähellä pelikuntoa jo kauden alkaessa. Ei ehkä heti käytettävissä, mutta varmuudella vain Viitala ei ole mukana kauden avauksessa, sanoo Honkavaara vielä lopuksi. 

Viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua, SJK – AC Oulu lauantaina 24.4. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan vielä ilman yleisöä, mutta mahdollisesti toukokuussa saamme katsojia sisään turvarajoituksin. Näistä tiedotetaan lisää, kun tietoa saadaan Suomen viranomaisilta. Lauantain ottelu näkyy suorana Spiideo-livestreamina, tästä linkistä. 

Veikkausliigan kausi alkaa maanantaina 3.5. klo 18:30. Kauden 2021 kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Seinäjoen keskustan Epstorilla sijaitsevassa SJK Outlet-myymälässä. SJK Shop aukeaa myöhemmin huhtikuun lopulla, uusituin tuottein. 

Kohti kauden alkua, näyttää puolustaja Nikko Boxall. Kuva SJK media.


Veikkausliigaan noussut AC Oulu vieraaksi

Viime kaudella AC Oulu vieraili syyskuussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla SJK Akatemian vieraana Ykkösen ottelussa. Tuolloin SJK Akatemia pakotti tulevan Ykkösen mestarin 1-1 yllätystasapeliin. AC Oulu nousi sarjanvoittajana suoraan ilman karsintaa Veikkausliigaan, eikä se hävinnyt koko kaudella kuin kaksi ottelua.

AC Oulun nousu oli pieni yllätys, vaikkakin sitä povattiin sarjan kärkikahinoihin. Joukkue oli kasattu kuin Veikkausliigaa varten, hankkimalla kokeneita vahvistuksia mukaan, kuten entinen HJK-kapteeni ja moninkertainen Suomen mestari Rafinha. Nyt 38-vuotias Rafinha aloitti uransa Suomessa juuri AC Oulun paidassa, joten hän halusi palata vielä Ouluun ennen uransa lopettamista. Rafinha jatkaa AC Oulun puolustajana ainakin vielä tämän kauden. 

Päävalmentajan AC Oululla toimii kokenut Jyrki Ahola, joka on 49-vuotiaana Veikkausliigan vanhin tehtävässään. Ahola on kuitenkin Veikkausliigaympyröissä kokematon ja muutenkin kokematon päävalmentajana, sillä viime kaudella alkanut pesti on hänen ensimmäinen miesten joukkueessa. Ahola on hommannut pitkän kokemuksensa pääosin kakkosvalmentajana ja nuorisovalmentajana. Aholan opeilla AC Oulu kuitenkin nousi ja hän on näyttänyt pärjäävänsä tässä tehtävässään erinomaisesti. 

Ykkösessä AC Oulu perusti pelaamisensa pallohallintaan ja pelin kontrollointiin, mikä osoittautui siellä tehokkaaksi. Nyt vastassa on Veikkausliigan joukkueet, mikä saattaa vähentää AC Oulun pelitavan vahvuuksia. Talven peleissä ja harjoitusotteluissa kyyti onkin ollut melko kylmää ja se on voittanut liigajoukkueista ainoastaan Ilveksen helmikuussa 2-1 tuloksella. Ykkösen joukkueet se on kaatanu melko hyvällä prosentilla. 

AC Oulun riveissä pelaa myös SJK-väelle tuttuja, sillä keskikentälle AC Oulu hommasi Ykköseen tippuneesta RoPS:sta Obed Malolon ja puolustukseen Oulussa kasvaneen Jarkko Hurmeen KPV:sta. Malolo pelasi SJK:ssa kausilla 2017-2019. Hurme puolestaan pelasi SJK:ssa kauden pidempään, aloittaen jo kaudesta 2016. Siten Hurme oli mukana voittamassa SJK:n kanssa myös Suomen Cupia ja pronssimitaleita. AC Oulussa on myös SJK Akatemiasta lainalla oleva nuori puolustaja Aapo Kuivila, joka muutti Ouluun opiskelujen perässä. 

Veikkausliigaan AC Oulu vahvisti rivejään jo aikaisessa vaiheessa viime kauden päätteeksi tai alkutalvesta, hankkimalla Ykkösen parhaita pelaajia riveihinsä. Joukkueen tuli olla valmis, kun kausi alkaa huhtikuussa, mutta harmillisesti kauden alkua siirrettiin hieman. Joka tapauksessa ryhmä on ollut jo kasassa pitkään ja Ahola on saanut opetettua joukkueelle omat kuvionsa hyvissä ajoin ennen kauden alkamista.