123 456 7890

B-nuorten SM-karsintasarjan lohkovoiton jo varmistanut SJK U17, isännöi keskiviikkona Pohjanmaan derbyssä VPS:n U17-joukkuetta. Ottelu pelataan keskiviikkona 1.6. klo 18:30 Jouppilanvuoren kentällä, OmaSp Stadionin vieressä. Peliin on vapaa sisäänpääsy, tervetuloa kannustamaan SJK U17 voittoon Pohjanmaan alueen paikalliskamppailussa! Ottelu näkyy suorana myös SJK U17-joukkueen omalta Solidsports-kanavalta ilmaiseksi. Lähetys vaati kuitenkin kirjautumisen.

SJK U17-joukkueen lohkovoitto varmistui neljä kierrosta ennen B-nuorten SM-karsintasarjan loppua, vaikka SJK hävisi samalla oman ottelunsa sillä kierroksella FC Hakan vieraana. Tappio oli SJK:lle vasta ensimmäinen koko kaudella. Kakkosena ja kolmosena tuolloin olleet KuPS ja Ilves menettivät samalla pisteitä tasapeleillä, ja siten SJK varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan heinäkuussa alkavasta SM-sarjasta.

Pisteiden valossa SJK U17 on muutenkin koko karsintasarjan paras joukkue, kun toisen lohkon kärjessä tasapistein olevat HJK ja Honka ovat keränneet kolme pistettä SJK:ta vähemmän. SJK:lla on myös eniten voittoja ja eniten tehtyjä maaleja. Saavutus on kova, sillä B-nuorten SM-karsintasarjassa pelaa taatusti ikäluokan kaikki parhaat joukkueet ja pelaajat. Heinäkuussa alkavaan varsinaiseen SM-sarjaan pääsee kahden karsintalohkon 12 parasta joukkuetta. SJK:n lisäksi paikan on varmistanut toisesta lohkosta HJK, FC Honka, KäPa ja FC Lahti.

Hemmetin ylpeä tässä täytyy olla pelaajista ja taustoista ketkä tässä tekee yhdessä työtä. Meillä on mahtava ryhmä pelaajia ja mahtava taustaryhmä, unohtamatta tietenkään pelaajien vanhempia, kun juniorifutiksessa he ovat aika paljon tukena ja läsnä. Kaikille heille iso kiitos siitä, mitä he ovat tehneet ja mitä on saavutettu, sanoo SJK U17-joukkueen valmentaja ja SJK-vetoisen jalkapallolukion johtaja Arttu Aromaa. 

Ennen kauden alkua asetettiin tavoitteeksi, että ollaan karsintalohkon viiden parhaan joukossa. Ja se tuntui silloin, että se on realistinen, mutta kova tavoite saada siitä se suora paikka SM-sarjaan. Samalla unelmana oli olla kolmen parhaan joukossa. Joten jos nämä oli ne tavoitteet mihin pyrittiin, niin kyllä tässä aika lailla yli odotusten on pelattu, kun neljä kierrosta ennen loppua varmistetaan jo lohkovoitto. Joten hienoa työtä on joukkue ja sen ympärillä olleet henkilöt tehneet, kiittelee Aromaa joukkuetta ja taustoja.

Keskiviikon pelistä tulee taatusti kova kamppailu, kun SJK haluaa palata voittojen tielle ja VPS tarvitsee pisteitä varmistaakseen paikan SM-sarjaan. VPS:n ja seitsemäntenä olevan AC Oulun ero on vain seitsemän pistettä, eikä vielä yksikään muu tämän lohkon joukkueista ole varmistanut paikkaansa SM-sarjassa. Viimeisistä viidestä paikasta kisaa seitsemän joukkuetta.

SJK ja VPS kohtasivat toisensa jo maaliskuussa Vaasassa, ja tuolloin SJK U17 oli 0-2 tuloksella parempi. SJK haluaa pitää Pohjanmaan valtikan myös junioritasolla Seinäjoella, ja voittaa myös keskiviikon ottelun

Kova peli on tulossa. Tosi kova. VPS:lla on todella hyviä pelaajia ja he pelaavat myös vahvuuksillaan. Eli heillä on todella hyviä pelaajia toteuttamaan sitä pelitapaa mitä he tekevät. Vieraissa meillä oli heitä vastaan aika vaikea peli. Silloin ensimmäisellä jaksolla he pistivät meidät tosi ahtaalle siellä. Mutta itse onnistuttiin sitten maalinteossa pari kertaa. Toinen puoliaika olikin meiltä jo paljon parempi esitys. Mutta Vepsu pelasi hyvin, ja koko ajan pitää olla hereillä ja koko ajan pitää olla valmis olemaan pelin päällä niissä hetkissä. Pienet yksityiskohdat ratkaisee varmasti tämän pelin, muistuttaa Aromaa.

Ja jos palaan viime viikkoon, niin me hävisimme kaksi peliä. Se kertoo, että tämä sarja on kova. Ja siinä on tosi hyviä joukkueita. Pitää olla joka hetki parhaimmillaan. Ja jos et joka hetki pysty olla parhaimmillaan, et pysty tehdä niissä hetkissä maaleja, kun saa paikkoja ja jos päästä helppoja maaleja, niin sitten tämä on vaikeaa. Joka joukkue tässä sarjassa pystyy voittamaan ja haastamaan. Se, että hävisimme kaksi peliä viime viikolla, kertoo vain siitä, kuinka kova tämä sarja on. Ja nyt VPS tulee tänne, he ovat sarjassa kolmantena, ja varmasti haluaa sijoittua toiseksi tässä lohkossa tai olla niin korkealla kuin mahdollista. Joten pitää olla valmis kovaan matsiin.
 
Ja hieno päästä kotiin pelaamaan derbypeli. Toivottavasti tulee paljon porukkaa katsomaan. Tiedän, että pystymme tarjoamaan kovatasoisen B-nuorten ottelun. Meillä oli Kuopiossa juuri sellainen, ja se oli hieno tapahtuma ja hieno matsi. Joten toivotaan, että pystymme samaan myös täällä kotikentällä. Itseasiassa tiedän, että pystytään, toteaa Aromaa vielä lopuksi.

Pelattavaa riittää myös pelaajakohtaisesti, sillä SJK U17-joukkueen Eemeli Honkola jakaa koko sarjan maalipörssin piikkipaikan KuPS:n Mohamad Alsheikhin kanssa 19 maalilla. Heidän takanaan on HJK:n Lika Yllson 18 maalin saldolla ja 15 maalia on iskenyt kolmantena oleva TPS:n Onni Helén. SJK U17-joukkueen Akseli Tervasniemi on neljännellä sijalla 13 maalilla. Keskiviikon vastustaja VPS:n maalitykki on Roni Hudd, jolla on kasassa 9 maalia.

B-nuorten Pohjanmaan derby SJK U17 – VPS U17 keskiviikkona 1.6. klo 18:30 Jouppilanvuoren kentällä. Otteluun on vapaa pääsy.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti OmaSp Stadionin sijasta viereisellä Jouppilanvuoren kentällä, koska OmaSp Stadionilla alkaa aiemmin samana päivänä lavan rakentaminen lauantaina siellä olevaan Lauri Tähkän jättikonserttiin. Jouppilanvuoren kenttä on remontoitu tälle kaudelle jenkkifutisjoukkue Crocodilesin kotiareenaksi, ja sinne on rakennettu täysin uusi katettu katsomo vanhan putkirunkokatsomon paikalle. Kenttä palvelee erinomaisesti junioriottelun tunnelmallisena näyttämönä.

B-nuorten SM-karsintasarjassa SJK U17 kohtaa vielä VPS:n jälkeen kotona OmaSp Stadionilla AC Oulun keskiviikkona 8.6. ja Ilveksen vieraissa lauantaina 11.6. SM-sarjan otteluohjelmat selviävät kesäkuun lopulla, kun kaikki sarjaan päässeet 12 joukkuetta on selvillä. SM-sarjassa pelataan yksinkertainen sarja, ja sen voittaja on ikäluokan Suomen mestari.