123 456 7890

Kesäkuun loppuun asti kestävä B-nuorten SM-karsintasarja alkaa sunnuntaina. SJK U17 kohtaa avausottelussa sunnuntaina 30.1. klo 13:00 JJK:n Wallsport Areenalla. Ottelu pelataan alueen voimassa olevien koronarajoituksien vuoksi ilman yleisöä, mutta pelin pääsee näkemään suorana SJK U17-joukkueen omalta Solidsports-kanavalta. Katselu vaatii kirjautumisen.

B-nuorten SM-karsintasarja pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, joissa on mukana kaikki viime vuonna SM-sarjaa pelanneet joukkueet, sekä parhaat Ykkösen joukkueet. Karsintasarjan jälkeen lohkoista viisi parasta etenee syksyn SM-sarjaan suoraan. Kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan kahdesta viimeisestä paikasta. Karsintasarjan jälkeen on selvillä 12 joukkuetta loppukesästä alkavaan SM-sarjaan. Muut joukkueet putoavat Ykköseen. 

SJK U17-joukkueen kanssa samassa lohkossa pelaavat sunnuntain vastustaja JJK, FC Haka, Ilves, JIPPO, KuPS, OLS, RoPS, Hercules ja VPS. 

Tosi odottavainen ja hyvä fiilis. Meillä on mahtava pelaajaryhmä, ja kaikki ovat treenanneet todella hyvin, sanoo SJK U17-joukkueen valmentaja Arttu Aromaa.

Meillä on kova kilpailu pelipaikoista ja se on aina hyvä tilanne. Se opettaa kilpaurheilumaailmaan, ja siihen, että oikeasti pitää alkaa tekemään valintoja sekä panostaa tähän, jos haluaa jotain saavuttaa. Tässä lajissa ei tule mitään ilmaiseksi.

Tässä ollaan pelaajakehityksen äärellä. Ja silloin tehdään hommia sen eteen, että pelaajat kehittyvät ja pystyvät parhaalla mahdollisella tavalla menemään eteenpäin, muistuttaa Aromaa. 

Sunnuntain vastustaja JJK kohdattiin aiemmin talvella Kuortaneen turnauksen finaalissa, ja silloin pystyimme kääntämään tiukka peli omaksi voitoksi. Ja nyt kun pelataan sarjapisteistä, niin lähdetään sillä samalla mentaliteetilla, että kaikki pelit pyritään voittamaan mitä on tulossa. Varmasti tasainen peli tulee kuitenkin, Aromaa pohtii. 

Oskari Väistö

SJK:n joukkueesta valittiin Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueleirille omat kasvatit Oskari Väistö ja Eemeli Honkola. Suomen U17-maajoukkue leireilee Eerikkilässä Erkka V. Lehtolan johdolla 1.–3.2. ja valmistautuu samalla helmi-maaliskuun vaihteessa pelattaviin Belgia-maaotteluihin. Väistö ja Honkola matkaavat Eerikkilään sunnuntain jälkeen. 

Eemeli Honkola

Ihan täysin ansaitut kutsut molemmille pojille. Molemmat treenaavat tällä hetkellä todella hyvin. Kuortaneen harjoituksissa tekevät enemmän pelipaikkakohtaisia- ja ominaisuusharjoitteita. Ja sitten ovat joukkueen kanssa iltaharjoittelussa. Kyllä molemmat pojat ovat niin hyvällä asenteella ja tekemisen meiningillä matkassa, että täysin ansaittu kutsu, Aromaa toteaa.  

Toivotaan myös, että tämä poikii lisää maajoukkuekutsuja. Uskon, että tämä toimii suunnannäyttäjänä ja tason mittarina muille pelaajille, että he pystyvät imemään oppia siitä, että silloin kun harjoitellaan, niin silloin tehdään joka homma täysillä. Ja aina pyritään olemaan parempi kuin se vastustaja pelaaja. Sillä tavalla pystymme kilpailemaan tässä lajissa ja viemään pelaajia eteenpäin, päättää Aromaa. 

B-nuorten SM-karsintaottelu SJK U17 – JJK U17 Wallsport Areenalla sunnuntaina 30.1. klo 13:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä.