123 456 7890

SJK ja Ilves kohtaavat harjoitusottelussa Tampereen Tammelassa keskiviikkona 10.6. klo 14:00. Ilves järjestää ottelusta livestreamin, eli suoran nettilähetyksen, jonka voi ostaa tästä linkistä hintaan 9 € (HUOM! Livestream tulee lunastaa keskiviikkona 10.6. klo 12.00 mennessä.). SJK pyrkii järjestämään pelistä myös liveseurannan mahdollisuuksien mukaan SJK:n Twitter-kanavalle.

Keskiviikon harjoitusottelu tulee olemaan SJK:lle ensimmäinen luonnonnurmella tänä kesänä ja samalla ensimmäinen ulkona pelattava vierasottelu. Samalla saadaan pelaajille jo hieman enemmän peliaikaa kuin edellisessä matsissa pelatut 45 minuuttia per pelaaja, sillä SJK ja Ilves ovat sopineet tähän otteluun normaalia pidemmän peliajan. Ottelu kestää yhteensä 120 minuuttia.

Ilves haluaa ilmeisesti osalle pelaajista täydet 90 minuuttia ja joillekin 30 minuuttia. Me taas pyrimme hakemaan kaikille täyttä tuntia. Eli semmoista vaiheittaista peliajan nostoa kaikille. Ketään emme varmaankaan vielä peluuta koko peliä, vaan alamme vasta seuraavassa VPS-pelissä sitten miettimään, että peluutammeko jo täysiä minuutteja, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK kohtasi viime lauantaina FC Hakan Seinäjoen OmaSp Stadionilla pelatussa harjoitusottelussa ja maalit menivät siinä tasan 1-1 tuloksella. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä asioita, varsinkin toisella puoliajalla SJK oli selvästi niskanpäällä ottelussa.

Olimme peliin ihan tyytyväisiä. Siinä oli erittäin paljon hyviä asioita ja kohtuullisen paljon vielä korjattavaakin. Mikä on ihan normaalia. Mutta kyllä minä olen aika tyytyväinen ja näimme pelissä jo vähän niitä asioita, joita me haluttiinkin nähdä. Pieniä säätöjä vielä, ja joissain vähän vielä isompiakin säätöjä. Mutta hyvää oli se, että se palveli tarkoitustaan, eikä ollut pelkästään mikään välipeli. Eli semmoinen, jossa haetaan vain tuntumaa, vaan kyllä me nimenomaan saimme siinä paljon sitä mitä me haluttiin, Honkavaara sanoo.

Joillekin pelaajille se tietenkin palveli ihan tuntumankin kannalta. Esimerkiksi Matej Hradecky oli viimeksi pelannut seitsemän kuukautta sitten, joten siinä mielessä nämä olivat hänelle erittäin tärkeitä minuutteja. Samoin muutamalle loukkaantuneena olleelle.

Se oli kaikin puolin hyvä tapahtuma. Haka on hyvä vastustaja, he pelaavat hyvää peliä ja heillä on hyvät ulkomaalaiset pelaajat. Eivätkä he ole hävinneet vielä kenellekään. Olisi toki ollut kiva voittaa, mutta sitä me vielä tässä opiskellaan vähän.

Ehkä vielä se varsinainen ymmärrys, että miten sitä tilaa tehdään linjojen väleihin, ja se vastustajan liikuttaminen pois tiloista, joita sitten hyödynnetään, niin niissä meillä on vielä tekemistä. Mutta rakenne oli hyvä. Ne olivat pikkuisen erilaiset ne puoliajat, toisella puoliajalla meidän joukkueemme oli vähän aggressiivisempi, ensimmäisellä me hieman valuimme alas. Tai Haka pakotti meidät pelaamaan vähän alempana ja me vähän tyydyttiin siihen. Mutta siitäkin saimme pelaajille hyvää materiaalia, mitä meidän pitää vielä työstää, päättää Honkavaara.

Vastaan tuleva Ilves on ollut jo pitkään Jarkko Wissin valmennuksessa, kaudesta 2016 lähtien ja Wiss on hionut joukkueen pelitavan sekä pelaajaryhmän oman näköisekseen. Myös tulosta on tullut, sillä Ilves on voittanut hänen valmennuksessaan pronssia kaudella 2017 ja Suomen cupin kaudella 2019. Ilves valmistautuu siten Veikkausliigan lisäksi tänä kesänä tuleviin Eurooppa-liigan karsintoihin. Ilves on hävinnyt viimeksi ottelun viime vuoden syyskuussa, Honkavaaran tuolloin valmentamalle KuPS:lle ja pelannut sen jälkeen seitsemän virallista ottelua ilman tappiota. Sen lisäksi se on pelannut kaksi harjoitusottelua tänä vuonna ilman tappioita, joten Ilves on todella vaikea voitettava. Se on mukana edelleen Suomen cupissa ja kohtaa sen jatkopeleissä KTP:n viikon päästä tiistaina. Kun SJK ja Ilves kohtasivat tänä talvena Tampereen Pirkkahallissa, oli Ilves 3-0 luvuin parempi.

Ilves on tosi hyvä esimerkki pitkäjänteisestä joukkueen rakentamisesta. Se on todella vaikea joukkue voitettavaksi ja hyvä joukkue voittamaan pelejä. Vaikka välillä näyttää, että he eivät hallitse peliä, niin jotenkin heillä on hyvä henki päällä. Henkisesti hirveän vahva joukkue, arvioi Jani Honkavaara keskiviikon vastustajaa.

Se on meille hyvä vastustaja siinä mielessä, että se on täysin erilainen kuin Haka oli. Eli saamme tästä ihan erilaisen haasteen ja menemme pelaamaan vielä nurmelle. Ilveksen kanssa peleistä tulee aina aika kovia vääntöjä, taistelupelejä, ja sitä me ehkä tarvitaankin tähän väliin.

SJK sai viikonlopun aikana lähes kaikki pelaajat pelikentille, kun edustuksen harjoituspelissä pelasi 22 pelaajaa ja SJK Akatemian pelissä vielä 18 pelaajaa lisää. Edustuksen sopimuspelaajista ainoastaan puolustaja Jose Nadson on tällä hetkellä sivussa loukkaantumisen vuoksi. Billy Ions harjoittelee jo joukkueen mukana normaalisti, mutta hänen kohdallaan ei oteta riskejä ja kuormiteta häntä vielä liikaa. Siten Ions ei ole myöskään mukana Tampereella. Joonas Lepistö oli sivussa Hakaa vastaan, mutta tekee paluun joukkueeseen keskiviikkona.

Haluamme olla Ionsin kanssa todella maltillisia ja ottaa ihan rauhassa. Katsotaan jos hän ottaisi minuutteja tulevissa otteluissa tai Akatemian mukana. Lepistö palaa mukaan Ilvestä vastaan, kertoo Honkavaara.

Harjoitusottelu Ilves – SJK keskiviikkona 10.6. klo 14.00 Tampereen Tammelassa. Seuraava kotiharjoitusottelu on ensi viikon keskiviikkona 17.6. klo 18:00, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi VPS. Kotiharjoitusottelun liput ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja pelistä tullaan järjestämään livestream. Myös ensi viikonloppuna on mahdollisuus nähdä livefutista OmaSp Stadionilla, kun SJK U20 kohtaa A-nuorten SM-karsinnoissa TPS:n lauantaina 13.6. klo 14:00.