123 456 7890

Lauantaina 12.9. klo 17:00, pelataan Valkeakosken Tehtaan kentällä FC Haka vs. SJK Veikkausliigan ottelu. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa keskustan Vekseli Plazassa isolta skriiniltä. Paikan päälle on myös lähdössä paljon katsojia Seinäjoelta ja siellä he sijoittuvat Tehtaan kentän päätykatsomoon, lohkoon 2. Liput tulee ostaa ennakkoon. Lisäksi paikalle lähtee SJK Kannattajat sekä Klopit, joiden matkasta voi lukea lisää kannattajien omilta kanavilta

SJK ja FC Haka ovat sarjataulukossa perätysten, SJK kolmella pisteellä edelle, mutta Hakalla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Molemmilla on myös voitto alla keskiviikolta, kun FC Haka kaatoi takanaan olevan TPS:n vierasottelussa Turussa ja SJK Veikkausliigan mestaruustaistelussa olevan FC Interin Seinäjoen OmaSp Stadionilla. SJK:lle voitto oli jo toinen perättäinen. FC Haka puolestaan palasi voittokantaan, hävittyään sitä edellisessä pelissään kotona Ilvekselle. Joukkueiden edellinen kohtaaminen elokuun alussa Seinäjoella, päättyi 1-1 tasapeliin.

Keskiviikkona SJK otti toisen voittonsa putkeen ja lähtee nyt Valkeakoskelle hakemaan kolmatta. Kahdessa viime pelissä SJK on viimein saanut myös kaivatut maalihanat auki, kun niissä on tullut viisi tehtyä maalia.

Isoin juttu on se, kun meillä on nyt tulikuuma Joonas Lepistö kentällä. Onhan hänelläkin ollut varmasti paikkoja enempäänkin, mutta hyvällä prosentilla hän on tehnyt maaleja paikoista mitkä ovat hänelle tulleet. Ja se aina auttaa. Ne maalit kun muuttaa aina aika paljon peliä ja keskiviikkona meidän tasoitusmaali muutti paljon Interiä vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Tässä on mukava lähteä nyt Valkeakoskelle. Olemme edellisen pelin jo aikalailla käsitelleet sekä nollattu ja kaikki energia käytetään palautumiseen. Tämä on aika haasteellinen väli, kun on vain kaksi päivää välissä. Huomenna pitäisi vetää jo valmistava harjoitus, niin ei ole helppoa. Onneksi reissu on lyhyt, eikä tarvi mennä päivää aikaisemmin paikalle, niin saadaan kotona nukkua ja se jeesaa tässä aika paljon. Meillä oli kotipeli ja Haka taas oli Turussa nurmella, niin se hiukan sataa sitten meidän laariin. Mutta sama kaksi päivää myös heillä. Mennään sinne jatkamaan. 

Ennen kaikkea, nyt pitää vain katsoa tarkkaan, missä vireessä tietyt pelaajat on tuon eilisen pelin jälkeen. Ei me välttämättä koskaan haluta isosti muuttaa kokoonpanoa, mutta samalla, emme halua tietenkään ottaa mitään riskejä. Jos on pientäkin ongelmaa tai mitään riskiä, niin ei me näitä pelejä riskillä pelata. Pelejä on vielä kuitenkin edessä. Nyt on hyvä hetki käyttää sitten koko pelaajarosteria, kertoo Honkavaara.

FC Haka on ollut meille hankala vastus, se on hyvä ja pelaava joukkue. Nyt siellä on myös vähän uusia pelaajia, jotka on meille vielä tuntemattomia suuruuksia. Ja sitten tietysti itse ”Big Sam” on nyt siellä, sanoo Honkavaara vielä lopuksi ja viittaa FC Hakan valmennukseen Teemu Tainion avuksi liittyneeseen Sami Hyypiään. 

SJK:n riveissä on yksi entinen FC Hakan pelaaja, sillä Niko Markkula on pelannut FC Hakan paidassa kaudella 2014. Kausi tosin oli hänen kohdalla rikkonainen, kun loukkaantumiset pilasivat kauden. Hakassa ei myöskään enää pelaa sen aikaisia pelikavereita. Markkula kohtasi myös vanhan seuransa FC Interin keskiviikkona ja antoi siinä upean syötön Joonas Lepistön tasoitusmaaliin. Ilmassa oli hieman enemmän näyttämisen halua siinä pelissä.

Kyllä se voitto tänään treeneissä näkyi se voiton merkitys oikeasti. Kaikki tuli iloisina, hyvällä mielellä ja läppä lensi heti aamusta. Erittäin tärkeä voitto eilen ja vielä kovaa joukkuetta vastaan. Mielestäni ihan solidi esitys meiltä. Tärkeää myös, että tehtiin kolme maalia. Lepistö onnistui hyvin ja saatiin voitto, niin tästä on kyllä hyvä jatkaa, kertoo Niko Markkula.

Siihen tähdätään, että pisteet lähtee myös Valkeakoskelta mukaan. Ei se kuitenkaan helpolla tule. Haka otti myös viime pelistään voiton, ja kyllä meidän pitää tehdä iso duuni. Eikä tässä ole hirveästi aikaa valmistautua. Lauantain peli tulee nopeasti. Pitää nyt pitää tämä meidän hyvä henki päällä ja keskittyä yksityiskohtiin. Jos me jatketaan samalla tavalla, niin sitä kautta me saadaan pisteet Seinäjoelle. 

Markkula sai Inter-pelin syöttöönsä ensin hyvän ”no look” -syötön Emmanuel Ledesmalta, ja kaksikko tuntui löytävän nopeasti yhteisen sävelen, vaikka peli oli ensimmäinen yhdessä.

Me ollaan molemmat kokeneita pelaajia ja tullaan treeneissäkin hyvin toimeen. Annetaan molemmat tosi tiukasti toisellemme välillä palautetta kentällä, niin se saattaa pian ulkopuoliselle näyttää, että meillä on joku tappelu siellä kentällä menossa, kun huudamme toisillemme, mutta se on meidän tapa kommunikoida ja se toimii meille. Ainakin eilen meidän yhteistyö toimi todella hyvin ja varmasti jatkossakin, kun pääsemme vielä enemmän ja enemmän olemaan yhdessä, kertoo Markkula lopuksi.

FC Haka pelin jälkeen SJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 19.9. ja silloin on vastassa toistamiseen keskiviikkona kaatunut FC Inter. Nyt peli pelataan kuitenkin Turussa. Seuraava kotipeli on keskiviikkona 23.9. klo 18.30 ja silloin Seinäjoelle saapuu FC Lahti. Ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavilla.

SJK juhlii voittoa viime keskiviikkona OmaSp Stadionilla. Kuva Mika Alavesa.

Teemu Tainion ja Sami Hyypiän FC Haka vastassa

Yhteensä 169 peliä Suomen A-maajoukkueessa pelanneet Teemu Tainio ja Sami Hyypiä, ovat pelaajakokemuksellaan mitattuna taatusti Suomen kokenein valmentajakaksikko. Valmentajana molemmat ovat kuitenkin vasta uransa alussa. Sami Hyypiä tosin on jo päässyt urallaan istumaan päävalmentajana Saksan Bundesliigassa Bayern Leverkusenin penkillä, Englannissa Brightonin päävalmentajana ja Sveitsissä FC Zürichin päävalmentajana. Hyypiä on voittanut myös Suomen vuoden valmentajan palkinnon 2012 Urheilugaalassa. FC Hakan valmennukseen Hyypiä liittyi nyt syyskuun alussa ja lauantain peli on ensimmäinen kotiottelu, missä Tainio ja Hyypiä ovat yhdessä kentän laidalla.

Tainio on toiminut FC Hakan valmentajana viime kaudesta lähtien ja hän johdatti joukkueen menestyksekkäästi Ykkösestä Veikkausliigaan. Kauden ensimmäinen tappiokin tuli vasta kun nousu oli jo varmistunut. Tällä kaudella meno ei ole ollut samanlaista juhlaa. FC Haka on sijalla 10. ja se on voittanut kaksi ottelua pelaamistaan  14:sta ottelusta. Valkeakosken ulkopuolella sitä ei pidetä niin suurena yllätyksenä, mutta Valkeakoskella usko parempaan kauteen oli kova.

FC Hakan paras maalintekijä viidellä maalillaan, on entinen Suomen maajoukkueen ja Real Madridin hyökkääjä Eero Markkanen.Eero the Heero” [sic], kuten häntä AIK:n kannattajat nimittivät hänen siellä pelatessaan, on kiertänyt joukkueita urallaan. FC Haka on hänelle nyt 11. seura. Nyt Markkanen hakee uutta nousua koskilaisten riveistä. Kaksi Markkasen viidestä maalista syntyi juuri viime keskiviikkona TPS:aa vastaan. Toinen tehokas pelaaja on ollut Samuel Chidi, joka teki SJK:ta vastaan maalin edellisessä 1-1 tulokseen päättyneessä ottelussa. Chidi on tehnyt kolme maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Joukkue vahvistui kesän siirtoikkunassa, erityisesti puolustuspäässä, kun dominikaanitoppari Luiyi de Lucas julkistettiin. Hän saattaa pelata kauden ensimmäiset minuutit juuri SJK:ta vastaan. Samalla joukkue sai loukkaantuneena olleen Niklas Fribergin takaisin. Sivussa on loukkaantumisen vuoksi kuitenkin erittäin tärkeä keskikenttäpelaaja Medo ja laitapuolustaja Ville-Valtteri Starck.

FC Hakan Anton Popovitch ja SJK:n Daniel Håkans pallokamppailussa kesäkuun harjoitusottelussa. Kuva Marko Tuominiemi.