123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK kohtaa torstaina 24.6. klo 18:30 IFK Mariehamnin Veikkausliigan vierasottelussa. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella Vekseli Plazan skriineiltä. Paikan päälle mahdollisesti matkustavan SJK-väen toivotaan tulevan sisään Maarianhaminan Wiklöf Holding Areenalle sen pohjoispään portista, läheltä vieressä olevaa vanhaa tekonurmikenttää. Maarianhaminassa ei ole yleisörajoitteita, mutta suosituksena on turvavälien pitäminen sekä muut koko maassa voimassa olevat suositukset.

Torstain ottelu aloittaa juhannuksen vieton Suomessa ja se on samalla ensimmäinen otteluparista, sillä IFK Mariehamn kohdataan samantien uudelleen ensi viikolla kotiottelussa. SJK hakee samalla paluuta voittokantaan, tappioon päättyneen FC Inter-vieraspelin jälkeen. Sitä ennen SJK kaatoi OmaSp Stadionilla Ilveksen. SJK on sarjataulukossa kuudentena ja IFK Mariehamn kymmenentenä. IFK:lla on viiden ottelun tappioputki takanaan ja viimeisin voitto on toukokuulta AC Oulusta. Se on kuitenkin vaarallinen vastustaja, joka pyrkii nopeasti ylöspäin pallon saatuaan ja siitä osoituksena talvella pelattu harjoitusottelu, kun IFK Mariehamn onnistui kaatamaan SJK:n 2-0 tuloksella.

En ollut aiemmin tajunnutkaan, että Mariehamnilla on tällainen tappioputki, missä eivät ole saaneet maaliakaan, toteaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara heti aluksi.

Se on mielenkiintoinen joukkue, jolla on aika paljon ulkomaalaisia ja uskon, että he pystyvät selkeästi parempaan. He ovat olleet vaarallisia, ovat aika suoraviivaisia ja hyökkäävät hyvin vastaan. Joukkueessa on nopeutta ja ihan laadukkaita pelaajia.

Odotin itse heiltä parempaa sen perusteella, mitä näin heiltä harjoitusottelussa. Varmasti vähän rikkonaista ollut. Heillä on siten vähän samanlainen aloitus kuin viime kaudella, eli he aloittivat hyvin ja sitten tuli pidempi tappioputki, arvioi Honkavaara torstain vastustajaa.

Meillä itsellä on ihan hyvä pelaajatilanne, ja on ollut oikeastaan jo pidemmän aikaa. Pelaajia on ollut sivussa oikeastaan vain tietyiltä pelipaikoilta, mutta onneksi esimerkiksi Akatemiasta nostettu Nooa Laine on ollut hyvä, eikä ole tarvinnut siinä mielessä olla huolissaan, päättää Honkavaara.

Murilo ja Cristhian Valencia palaavat takaisin ryhmään, kärsittyään korttitilin täyttymisen vuoksi tulleen yhden ottelun pelikieltonsa. Jude Arthur on ollut sivussa parista viime pelistä pienen alaraajavamman vuoksi, mutta on toipunut jo harjoituskuntoon ja tekee paluuta mukaan. Maalivahti Walter Viitala puolestaan pelasi jo täydet 90 minuuttia SJK Akatemian kanssa, ja on valmiina mukaan Ahvenanmaan reissulle. Viitala oli IFK Mariehamnin juhlittu maalivahti kaudella 2016, kun he voittivat Suomen mestaruuden. Muita entisiä IKF-laisia on SJK:n riveissä Gustaf Backaliden ja Robin Sid. SJK Akatemian riveistä haki maanantaina tuntumaa myös loukkaantumisista kärsineet Mehmet Hetemaj ja Tero Mäntylä, ja molemmat ovat taas pelikunnossa. Honkavaaralla onkin nyt positiivinen pelaajaongelma, kun ainoastaan Daniel Håkans on enää varmuudella sivussa loukkaantumisen vuoksi, ja hänkin pääsee pian takaisin harjoituksiin.

Juhannuksen aloitus, IFK Mariehamn – SJK torstaina 24.6. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

SJK:n seuraava kotiottelu on keskiviikkona 30.6. klo 18:30, kun IFK Mariehamn tulee vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelun liput on myynnissä Seinäjoen keskustassa, Epstorilla sijaitsevassa SJK Storesta sekä netissä Lippu.fi-kanavissa. Verkkoliput ovat aina halvemmat.

IFK Mariehamn kotiottelun jälkeen seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa heinäkuun loppupuolelle, kun OmaSp Stadionilla tehdään laajennustöitä. Löydät SJK:n otteluohjelman SJK:n nettisivujen Ottelut-kohdasta. Myös OmaSp Stadionin lounaat on siirretty Torikeskuksen Wenla Café & Bistroon ja SJK Shop on suljettuna OmSp Stadionilla.

IFK Mariehamn yrittää katkaista tappiokierteensä

Ruotsalaisen Lukas Syberyjskin valmennuksessa toista kauttaan oleva IFK Mariehamn on ajautunut tappiokierteeseen, sillä se on hävinnyt nyt viisi ottelua putkeen Veikkausliigassa. Kausi alkoi heiltä hyvin, sillä avausottelussa kaatui FC Honka vieraissa 2-0 tuloksella ja heti perään AC Oulu kotona 3-1. Sen jälkeen se on hävinnyt putkeen KuPS:lle, FC Hakalle, FC Lahdelle, FC Interille ja HJK:lle, tekemättä otteluissa maaliakaan. Samalla omiin on mennyt noissa otteluissa 12 osumaa. Viimeisimmässä pelissään IFK kuitenkin laittoi HJK:n melko ahtaalle ja tappio tuli 0-1 luvuilla.

Joukkueen paras maalintekijä on kahdella maalilla Muhamed Tehe Olawale. Norsunluurannikkolainen, 22-vuotias Tehe, siirtyi IFK paitaan TPS:sta täksi kaudeksi. Toiseksi hyökkääjäksi Syberyjski kaavaili kauden alussa entistä SJK-kärki Vahid Hamboa. Hambo ei ole toistaiseksi maaleja tehnyt ja pelejäkin on kertynyt pienten loukkaantumisten vuoksi vasta neljä. Toiseksi kärjeksi onkin noussut Ruotsin sarjoissa meritoitunut, kokenut nigerialainen Kennedy Igboananike. Maaliin ei ole hänellekään pallot vielä osuneet. IFK:n keskikentältä löytyy toinen entinen SJK-pelaaja, senegalilainen Emile Paul Tendeng, joka siirtyi joukkueeseen täksi kaudeksi Ilveksestä. Kovin vahvistus tälle kaudelle tuli kuitenkin Ruotsista, kun vielä viime kaudella Ruotsin pääsarjassa Helsingborgissa pelannut ghanalainen Mohammed Abubakari liittyi mukaan. Abubakari on kovaotteinen keskikentän pohjan pelaaja, kokenut 35-vuotias, jolla on lähes kaksisataa ottelua Allsvenskanissa. Toinen kova kiinnitys oli lainasopimuksella joukkueeseen FC Interistä tullut Elias Mastokangas. Mastokangas on Suomen U21-maajoukkueen pelaaja.

Joukkuetta alkukaudesta vaivannut loukkaantumissuma on nyt ainakin hieman helpottamassa, kun Robin Buwalda pelasi jo toisen ottelunsa kuntoon toivuttuaan. Samoin Mikko Sumusalo kärsi pelikieltonsa ja on taas käytettävissä. Toistaiseksi koko kauden sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat olleet puolustaja Aapo Mäenpää sekä hyökkäyspään Eero Tamminen ja Riku Sjöroos, eikä heidän kuntoutumisesta pelikuntoon ole ulkopuolelle tihkunut tietoa. Myös puolustaja Frankline Okoye joutui tulemaan sivuun Inter-pelissä, eikä hänkään pelannut HJK:ta vastaan. Pelikieltoja ei ole.

SJK ja IFK kohtasivat tänä talvena harjoitusottelussa, ja silloin IFK Mariehamn oli parempi Seinäjoella 2-0 tuloksella. Viime kaudella SJK haki Maarianhaminasta vierasvoiton, mutta Seinäjoella IFK oli niukasti vahvempi. IFK Mariehamn onkin ollut ärsyttävä vastustaja SJK:lle lähivuosina, sillä kausilla 2017- 2019, ei SJK onnistunut voittamaan heitä kertaakaan. Toivotaan, että viime kaudella katkaistu voitoton putki IFK Mariehamnia vastaan, saa nyt jatkoa uudella voitolla.