123 456 7890

Useampaan kertaan siirtynyt Kakkosen kausi 2021 alkaa viimein perjantaina 7.5. klo 19:00, kun SJK Akatemia matkaa JBK:n vieraaksi. Ottelu pelataan Pietarsaaren Länsikentällä. Kakkosen kausi päättyy 24. lokakuuta Rovaniemen Football Academya vastaan OmaSp Stadionilla. Kauden lopulla SJK Akatemia pelaa myös Kakkosen Cupin finaalissa PePo Lappeenrantaa vastaan. Löydät SJK Akatemian vahvistetun ja uusitun otteluohjelman SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä.

Kauden 2021 Kakkonen pelataan kaksinkertaisena sarjana, kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Lohkojen voittajat nousevat suoraan Ykköseen kaudelle 2022 ja lohkoista putoaa sijoille 11. ja sitä huonommin sijoittuneet joukkueet. SJK Akatemia lähtee kauteen yhtenä Kakkosen C-lohkon ennakkosuosikeista. Talven harjoitusottelut sekä Kakkosen cup ovat sujuneet hyvin, varsinkin kun harjoitusotteluita on pelattu pääosin Ykkösen joukkueita vastaan.

Vaikka SJK Akatemian joukkue on vahva, ei silti pidä unohtaa, että samassa lohkossa tulee olemaan kova kamppailu lohkovoitosta, kun samassa lohkossa pelaa RoPS:n reservijoukkue Rovaniemi Football Academy, entinen Veikkausliigaseura JJK sekä useampi kova Oulun alueen joukkue, joissa on paljon nuoria lupaavia pelaajia. Englantilaisomistuksessa oleva, entinen PS Kemi tunnetaan nykyään nimellä FC Kemi City, ja joukkue tuo riveihinsä nuoria akatemiapelaajia Suomesta ja ympäri maailmaa. Lisäksi Pohjanmaan alueen paikallisottelut tulevat olemaan kovia kamppailuja. Kakkosen C-lohko saattaakin olla kovatasoisin Kakkosen kolmesta lohkosta.

Haluan heti kärkeen sanoa, että on todella mukava aloittaa viimein kausi. Tuntuu, että pelaajat ovat kovin innoissaan siitä miten Kakkosen Cup meni talvella, ja he ovat odottaneet kauden alkua siitä lähtien, ilman kilpailullisia pelejä. Siksi on kiva päästä viimein aloittamaan pelit sarjassa, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Tiedämme, että tämä sarja tulee olemaan kova, ja mielestäni sarjassa on useita mielenkiintoisia nuoria pelaajia – pelaajia joilla on kova menestyksen nälkä. Siten tiedämme, että saamme vastaamme hyviä pelaajia. Samoin sarjassa on useita hyviä valmentajia, joiden joukkueet pelaa organisoitua ja kurinalaista jalkapalloa.

Joten sarja tulee olemaan kova, mutta sitä me haluammekin. Meidän tehtävä on kehittää pelaajia tulevaisuutta varten, sekä eteenpäin meidän omalla pelaajapolulla. Sillä tavoin pelaajamme pääsevät haastamaan itseään, kehittymään ja olemaan parhaita versioita itsestään. Se auttaa heitä eteenpäin. Odotan kyllä innolla tätä sarjaa, Page jatkaa.

Perjantaina vastaan tuleva JBK on Pietarsaaren Jaron yhteistyöseura, joka kasvattaa pelaajia Ykkösessä pelaavan Jaron riveihin. JBK:ta valmentaa tällä kaudella englantilainen Kris Huckstepp, joka muistetaan entisenä VPS:n kakkosvalmentajana Petri Vuorisen alaisuudessa kaudella 2015 sekä Vasa IFK:n naisten päävalmentajana. JBK:n valmentamisen lisäksi, hän toimii Jaron talenttivalmentajana. Apunaan hänellä on entinen Jaro-maalivahti Emil Öhberg. Öhberg toimii pelaajavalmentajana, eli hän pelaa edelleen JBK:ssa, valmentajaa maalivahteja ja avustaa Hucksteppia. JBK:n maalivahtiosasto onkin melko hyvissä kantimissa, sillä aiemmin talvella SJK Akatemian maalilla tuurannut Joas Snellman pelaa myös siellä. Pääosin JBK:n pelaajamateriaali koostuu Jaron junioreista ja alueen lupaavista pelaajista. Mukana on muutama kokeneempi pelaaja tukemassa junioripelaajia, Öhbergin tapaan.

Nykyinen Jaron päävalmentaja Jimmy Wargh oli vielä viime vuonna JBK.n päävalmentajana, joten heillä on vahva yhteys ja joukkueilla varmasti samantapainen pelitapa. Ja jos katson heidän pelattuja pelejään tältä talvelta, niin siellä on monia pelaajia, jotka pelasivat meitä vastaan Jaron paidassa, kun kohtasimme kolmesti harjoituskaudella. Siitä voimme päätellä, että se on vahva joukkue. He pelaavat aggressiivisesti pallon kanssa. Se on siksi meille jälleen hyvä testi. Kuten jokainen peli on, pohtii Page.

Jokainen meidän peli on sitä, että pelaajat pyrkivät vakuuttamaan kyvyillään edustuksen valmennusjohtoa ja sama tilanne on heillä. Molemmat haluavat myös voittaa. Joten se on kova testi, kuten sanoin. Samalla on olen todella tyytyväinen meidän tilanteeseemme, siihen miten olemme hitsaantuneet yhteen ja kuinka jokainen todella haluaa eteenpäin urallaan. Joten myös me tulemme taatusti olemaan kova testi heille. Varmasti hyvä peli tulossa.

Harmillista, että pelistä ei ole suoraa lähetystä, sillä olen varma, että tämä peli olisi hyvää mainosta tälle sarjalle, Page jatkaa.

SJK Akatemia kohtasi juuri omassa kenraaliharjoitusottelussaan JBK:n yhteistyöseura Jaron OmaSp Stadionilla, ja voitti ottelun 2-1 tuloksella. Tulos oli yllätys, sillä Jaroa povataan Ykkösen kärkikahinoihin. Tuon jälkeen SJK Akatemia on saanut takaisin loukkaantumisista pelaajia ja saattaa saada mukaan pelaajia, jotka eivät mahdu mukaan SJK:n edustusjoukkueen samaan aikaan pelattavaan Veikkausliiga-otteluun. Samalla tavalla tietenkin myös JBK saanee vahvistuksia Jaron riveistä.

Tämä tuo myös omaa mielenkiintoa peliin, että emme ole vielä varmoja keitä heidän riveissään pelaa. Meillä on pelit samaan aikaan edustuksen kanssa, joten voi olla, että se tulee liian myöhään meidän kannalta se tieto, että keitä pelaajia sieltä olisi kenties käytettävissä. Mutta emme ole vielä tehneet mitään päätöksiä. Loukkaantuneista Mikael Anttila on edelleen muutaman viikon sivussa. Samoin Veeti Mustonen on ollut pitkään sivussa ja on edelleen poissa, mutta tekee jo hyvin paluuta mukaan. Topias Uusi-Autti on ollut jo harjoituksissa, mutta ehkä tämä pelin edelleen liian aikaisin hänelle pelikunnon osalta, Page arvelee.

SJK Akatemian ja SJK:n pelaajista on lainalla muualla neljä nuorta pelaajaa Lainalla muualla; hyökkääjä Jeremiah Streng Veikkausliigassa HIFK:n paidassa, laitapuolustaja Sami Sipola Ykkösessä RoPS:n riveissä, keskuspuolustaja Aapo Kuivila on AC Oulun organisaatiossa ja keskikenttäpelaaja Nico Rajala harjoittelee SJK Akatemian kanssa, mutta pelaa lainasopimuksella Lapuan Virkiässä.

Me luotamme näiden pelaajien kohdalla siihen, että nämä seurat joissa he parhaillaan ovat, ovat erittäin hyvin organisoituja ja valmennettuja. Joten tiedämme, että he tulevat kehittymään myös siellä, eikä meille tuota ongelmaa päästää heitä lainalle. Mutta kaikkein suurin asia on tietenkin peliaika. Tietyt pelaajat tarvitsevat tietyssä vaiheessa omaa kehittymiskaartaan peliaikaa semmoisella sarjatasolla, joka on meidän mielestämme tarvittavaa juuri tämän pelaajan kohdalla, että hän kehittyy entisestään. Kaikkien näiden pelaajien kohdalla uskomme, että he tulevat vahvempina takaisin, ja ovat osa seuran tulevaisuutta, kertoo Page.

Eli on tärkeää, että he saavat kokemuksia erilaisista, mutta samalla hyvistä seuroista, sekä saavat siellä peliaikaa hyvällä tasolla, päättää Page.

Kakkosen sarja-avaus JBK – SJK Akatemia perjantaina 7.5. klo 19:00 Pietarsaaressa. Ottelusta ei ole suoraa lähetystä tai seurantaa. Palloliiton tulospalvelu kuitenkin palvelee tästä linkistä.

SJK Akatemian seuraava Kakkosen ottelu on 17.5. klo 18:30 maanantaina OmaSp Stadionilla, kun JJK saapuu vieraaksi. Ottelu tulee näkymään suorana lähetyksenä Spiideon kautta ja jos peliin saa ottaa yleisöä, pääsee otteluun SJK:n edustusjoukkueen kausikorteilla. Tarkemmin tuosta tiedotetaan otteluennakossa, joka ilmestyy päivää tai paria ennen ottelua.