123 456 7890

SJK Akatemia isännöi sunnuntaina Helsingin IF Gnistania, joka johtaa Ykköstä vain pisteen erolla kolmantena olevaan SJK Akatemiaan. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla ja se alkaa klo 18:30. Liput SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. SJK Store palvelee lauantaina klo 10-15 Torikeskuksella. Perusliput 15€ ja opiskelijat sekä alle 15-vuotiaat ilmaiseksi. SJK Akatemian otteluihin pääsee Akatemian omilla kausikorteilla ja SJK-junioreiden seurakorteilla. Portit, palvelut ja Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 17:30. Jos Suomi selvittää lauantain välierästä tiensä jääkiekon MM-finaaliin, on kisakatsomo finaaliin heti Ykkösen ottelun jälkeen OmaSp Stadionilla.

Gnistan johtaa Ykköstä ilman tappiota, ja toisena tulee tasapisteissä TPS, jolla on kuitenkin peli muuta kärkikolmikkoa enemmän pelattuna. SJK Akatemia on kolmantena, vain pisteen päässä kärkikaksikosta. Siten sunnuntain ottelu on todellinen Ykkösen kärkikamppailu. Gnistanin riveissä OmaSp Stadionille tekee paluun myös kaksi entistä SJK ja SJK Akatemia -pelaajaa, sillä Maximo Tolonen ja Jyri Kiuru edustavat nykyään Gnistania. Joukkueen riveissä on myös muita tuttuja nimiä Veikkausliigasta.

Tämä tilanne sopii meille mainiosti, sillä olemme esiintyneet erinomaisesti sarjassa, ja nyt pelaamme kärkikamppailussa. En usko, että monikaan odotti, että olemme tässä tilanteessa, missä nyt olemme. Olemme pärjänneet mahtavasti ja tehneet itse joukkueena töitä sen eteen, että voimme nyt kilpailla tasapäisesti tämän sarjan kärkijoukkueita vastaan, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Gnistan on todella hyvä joukkue. Olen nähnyt heidän pelaavan muutaman pelin. He ovat erittäin hyviä pitämään palloa, ja he ovat luontaisimmillaan sen kanssa. Gnistan tykkää myös liikuttaa palloa paljon, ja joukkue liikkuu hyvin. Se aiheuttaa varmasti vaikeuksia vastustajille. Tästä tuleekin kova testi meille, mutta olemme siihen valmiita. Näitä pelejä me haluamme pelata. Mitä kovempi vastustaja on, sitä enemmän meidän tulee käyttää aikaa valmistautumiseen, sitä enemmän meidän tulee olla parhaimmillamme, ja se kaikki taas auttaa meitä kehittymään niin pelaajina kuin joukkueena. 

Tämä on ehdottomasti peli, jollaisia haluamme. On mahtavaa, että se on kärkikamppailu, sillä jos haluamme olla mukana kärjessä, ja haluamme kehittyä, meidän pitää pärjätä juuri näissä otteluissa, Page jatkaa.

Aiomme olla jälleen aggressiivisia ja tehdä tästä vaikea peli Gnistanille. Heidän todella pitää tehdä töitä meitä vastaan. Tiedämme toki, että heillä on huippupelaajia joukkueessaan, joten siitä tulee hyvä ottelu. Suosittelen todella vahvasti Seinäjoen väkeä ja SJK-kannattajia tulemaan otteluun paikalle. Meidän lahjakkaat nuoret pelaajat ansaitsevat sen ja heidän peliä on taatusti hieno katsoa. Toivon siis, että saamme ison yleisömäärän otteluun, ja kannattajat tukemaan meidän pelaajiamme, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemian riveistä puuttuu loukkaantumisten vuoksi Veeti Mustonen, joka on ollut sivussa jo pidempään, sekä Borry Sabally, joka loukkaantui harjoituksissa viikko sitten. Molemmat ovat sivussa jonkin aikaa. Vähemmälle peliajalle jääneet Kaapo Kotila sekä Aapo Heikkilä puolestaan siirtyivät kuukauden mittaiselle lainalle porilaisen MuSa:n paitaan. SJK Akatemian yhteistyöseura VIFK aloitti oman kautensa viime viikonloppuna, ja myös heidän mukaansa on lähdössä SJK Akatemian pelaajia. SJK:n edustusjoukkue pelaa oman ottelunsa jo päivää aiemmin lauantaina, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, onko pelaajia sieltä liittymässä akatemian mukaan sunnuntaille.

Terry Yegbe ja Elias Machaal keskiviikon cupin pelissä SJK:ta vastaan.

 

HJK:n valmennusryhmästä täksi kaudeksi tulleen Joonas Rantasen valmentama, Helsingin Oulunkylästä tuleva IF Gnistan, on nimivahva joukkue, josta löytyy Veikkausliigan ja Ykkösen kokemusta. Gnistan onkin pelannut alkaneen kauden ilman tappioita Ykkösessä, mutta se hävisi Suomen cupissa Kakkosessa pelaavalle Klubi 04:llle. Kovin voitto tällä kaudella oli toukokuun alussa pelatussa kotiottelussa JäPS:a vastaan, kun Gnistan iski peräti 10-1 tuloksen. Entinen VPS-hyökkääjä Douglas Caé iski siinä peräti viisi maalia, ja sillä maalisaldolla Caé myös johtaa Ykkösen maalipörssiä yhdessä EIF:n Adam Larssonin kanssa. SJK Akatemian paras maalintekijä on ollut Kingsley Ofori, jolla on kolme maalia.

Douglas Caé:n, Maximo Tolosen ja Jyri Kiurun lisäksi, Gnistania edustaa entiset VPS-pelaajat Samu Volotinen ja Fabrice Gatambiye, entiset HIFK-pelaajat Tuukka Andberg ja Jean Mabinda, sekä HJK:sta tullut Tommi Jäntti, AC Oulusta tullut Henri Ölander ja entinen RoPS-juniori Sampo Ala-Iso. Gnistan on kunnianhimoisesti ilmoittanut tavoitteeksi nousta Veikkausliigaan lähivuosina, ja kuluva kausi on seuralle kolmas putkeen Ykkösessä. Gnistanilla on myös oma kannattajaryhmänsä, joka saatetaan nähdä sunnuntaina joukkueen tukena OmaSp Stadionilla. Kaudella 2020, kun SJK Akatemia viimeksi pelasi Ykkösessä, Gnistan voitti kotiottelun 2-1, mutta OmaSp Stadionilla pisteet tasattiin 2-2 tuloksella.

Ykkösen kärkikamppailu SJK Akatemia – IF Gnistan sunnuntaina 29.5. klo 18:30. Liput SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta. Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään sunnuntaina klo 13:00 mennessä.

Ensi viikolla SJK Akatemia matkustaa Järvenpään Palloseuran vieraaksi. JäPS – SJK Akatemia pelataan perjantaina 3.6. klo 18:30. Seuraava kotiottelu on lauantaina 11.6. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu KTP. Liput kaikkiin kotiotteluihin SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. Löydät tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.