123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa Ouluun, ja kohtaa lauantaina 11.7. klo 17:00 AC Oulun Ykkösen ottelussa. Peli näkyy suorana Elisa Viihde Sport -kanavalta. Seinäjoella ottelua voi seurata Keskustorin laidalla sijaitsevassa Vekseli Plazassa.

Ykkösestä on nyt pelattuna kaksi kierrosta ja SJK Akatemia on saanut niissä vastaansa selvästi sarjan kärkipään porukoita. Molemmissa otteluissa SJK Akatemia on joutunut poistumaan kentältä 0-3 tappio niskassaan. Selitellä voi aina, mutta molemmissa peleissä tasoero on ollut selkeä. Se mitä SJK Akatemia voi kuitenkin tehdä, on nostaa omaa tasoaan, ja koska kyseessä on nuori joukkue, voi tämä tapahtua nopeastikin kauden aikana. Pitää vain uskoa omaan tekemiseen ja tehdä asiat entistä paremmin ja kurinalaisemmin. Tätä on peräänkuuluttanut myös joukkueen vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Harva valmentaja olisi pelilliseen ilmeeseen tyytyväinen 0-3 tappion jälkeen, mutta mielestäni meidän peli meni eteenpäin joukkueena kahden avausottelun välillä. Meidän tulee vain uskoa omaan tekemiseemme, olla kurinalaisempia ja yrittää olla päästämättä helppoja maaleja otteluissa, sanoi Dunne viime viikonloppuna pelatun FC KTP-pelin jälkeen.

Virheitä tulee, se on sallittua, mutta niistä pitää ottaa opiksi. Ja meidän pitää ottaa opiksi nopeasti, Dunne jatkoi.

Vastaan lauantaina tuleva isäntäjoukkue, on aloittanut kautensa kahdella voitolla, kun ensin kaatui kotikentällä Gnistan 2-0 ja MYPA vieraissa 1-2 tuloksella. Joukkue johtaa sarjaa. Paperilla AC Oulu on kenties KPV:n ohella koko sarjan kovin, sillä nimet kuten Rafinha ja Juho Mäkelä, ovat kaikille Suomen jalkapalloa seuraaville tuttuja. Joukkueessa riittää Veikkausliigakokemusta useammallakin pelaajalla ja jopa kansainvälisiltä kentiltä. Ja onhan AC Oulu seuranakin entinen Veikkausliigaseura. Se on joutunut epäkiitolliseen asemaan olla Ykkösen kovimpiin kuuluva joukkue jo pitkään. Aina on kuitenkin löytynyt yksi tai kaksi kovasti satsaavaa joukkuetta, jotka ovat vieneet nenän edestä paikan pääsarjasta tai nousukarsinnoista. AC Oulun urheilutoimenjohtajaksi siirtyi entinen maajoukkuepelaaja ja AC Oulua edustanut Markus Heikkinen, joka houkutteli valmentajaksi Jyrki Aholan. Vaikka Ahola on hieman tuntemattomampi nimi, on hänellä pitkä tausta valmentajana pääkaupunkiseudun joukkueissa, kuten FC Jokerit, FC Honka ja HJK. Maalivahtivalmentajana seurassa toimii Jani Luukkonen, jolla on historiaa myös Seinäjoelta, sillä hän oli TP-Seinäjoen maalivahtina kausilla 1999 ja 2000.

SJK Akatemia saa siten jälleen kovan haasteen eteensä, mutta niiden kautta joukkue kehittyy ja tulokset tulevat ajan myötä.

Monelle SJK Akatemian nuorelle pelaajalle, peli AC Oulua vastaan saattaa olla samalla paluu kotiin. Jalkapallolukioon Seinäjoelle tulleet Sami Sipola, Kuutti Matila, Topias Uusi-Autti sekä Veeti Mustonen ja Daniel Säily, ovat kaikki oululaislähtöisiä nuoria pelaajia. Lisäksi edustuksen riveissä pelaava Ville Tikkanen on lähtöisin Oulusta. Tikkanen on tosin muuttanut Seinäjoelle jo loppuvuodesta 2016 ja tällä hetkellä hän on edustusjoukkueessa avaava keskuspuolustaja. Myös Sami Sipolalla on jo kokemusta SJK:n edustusjoukkueesta.

AC Oululla ei ole varsinaisesti omaa junioritoimintaa, mutta Oulussa yleisesti tehdään hyvää juniorityötä. Siitä viimeisimpänä osoituksena OLS:n ja Tervarien selviäminen kesän B-nuorten SM-sarjaan. Molemmat kohtaavat sarjassa SJK U17-joukkueen, joka niin ikään selvisi SM-sarjaan. SJK pelaa myös A-nuorten SM-sarjassa, missä oululaisjoukkueita ei tänä vuonna nähdä.

SJK Akatemia saa riveihinsä pelikiellon vuoksi viimeksi missanneen Robbie Malolon. Edellisestä pelistä sivussa ollut Arttu Aromaa saattaa olla mukana jo lauantaina, lisäksi SJK:n edustusjoukkueesta voi tulla mukaan muutama vahvistus.

AC Oulu – SJK Akatemia lauantaina 11.7. klo 17:00 Oulun Raatin Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sport -kanavalta.