123 456 7890

Kakkosen kauden avausvoiton viime maanantaina ottanut SJK Akatemia, matkustaa sunnuntaiksi FC Kemi Cityn vieraaksi. Ottelu alkaa sunnuntaina 23.5. klo 18:30. Peli näkyy suorana fanikamera-lähetyksenä Ruutu-palvelusta. Linkki Ruudun lähetykseen löytyy tästä. Lisäksi Palloliiton tulospalvelu palvelee tämän ottelun osalta ja suora linkki pelin pöytäkirjaan löytyy tästä.

FC Kemi City ei ole vielä pelannut omaa avausotteluaan, joten sunnuntain peli on heille samalla kauden ensimmäinen. SJK Akatemia on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua, avausottelu Pietarsaaressa JBK:ta vastaan ja nyt maanantaina JJK:ta vastaan kotona. JJK kaatui 3-1 tuloksella.

Se oli meiltä erinomainen esitys JJK:ta vastaan. Ensin pelin jälkeen en ollut ihan täysin tyytyväinen, mutta kun katsoin sen uudelleen nauhalta, niin se oli parempi esitys kuin ajattelin, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Nyt menemme kauas pohjoiseen, ja vaikka Kemi on muuttunut aikalailla niistä ajoista kun he pelasivat Veikkausliigassa, tiedän, että aina kun menee sinne pelaamaan, on tiedossa kova fyysinen ottelu. Varsinaisesti FC Kemi Cityn joukkueesta ei ole tiedossa paljoakaan, muutama vanha tuttu pelaaja. Mutta kuten sanoin, on siellä varmasti tiedossa fyysinen peli, mutta uskon meidän olevan siihen valmiita.

Me haluamme jatkaa samalla tiellä kuin JJK:ta vastaan, joten voittoa lähdemme sieltä hakemaan, sanoo Page lopuksi.

Vastaan tuleva FC Kemi City on periaatteessa entinen PS Kemi, joka pelasi Veikkausliigassa vielä muutama vuosi sitten, mutta meni konkurssiin vuonna 2018. Englantilainen urheilumarkkinointiryhmä Redstrike otti haltuunsa PS Kemin sarjapaikan Kolmosessa vuonna 2019 ja perusti uuden seuran, uudella nimellä. Seuran uusi johto on siten täysin englantilainen, vaikka pelaajarunko muodostuu Kemin alueen omista nuorista pelaajista. Joukkueeseen haetaan kuitenkin vahvistuksia ulkomailta, muun muassa kolme turkkilaista nuorta pelaajaa; Ugur Özder, Abdullah Kayalik ja Suleyman Yilmaz, sekä ranskalainen hyökkääjä Stéphane Blanc, joita englantilainen taustayhtiö pyrkii kasvattamaan Suomesta eteenpäin. Mukana on myös jotain kokeneita pelimiehiä, kuten maalivahti Mikko Vilmunen, joka toimii myös joukkueen toisena valmentajana. Päävalmentajana toimii 34-vuotias englantilainen Dean Sibson.

FC Kemi City nousi kolmosesta Kakkoseen kaudeksi 2020 ja säilytti siellä sarjapaikan tälle kaudelle. SJK Akatemiaa kaudella 2018 edustanut, ja kaudeksi 2019 PS Kemiin siirtynyt Ayoub Sadki, palasi täksi kaudeksi Kemiin, käytyään viime kaudella FC Reippaan riveissä Lahdessa sekä FC Espoossa.

Kakkosen C-lohkon ottelu FC Kemi City vs. SJK Akatemia sunnuntaina 23.5. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta Fanikamera toteutuksena.

SJK Akatemian seuraavakin ottelu on vierasottelu, kun SJK Akatemia matkustaa sunnuntaina 30.5. Kokkolaan GBK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 6.6. klo 18.30 OmaSp Stadionilla, ja silloin pelataan Pohjanmaan derby SJK Akatemia – Vasa IFK. SJK:n kausikortti käy otteluun ja irtoliput peliin myydään ovelta. Peli tulee näkymään suorana Spiideo-livestreamina.