123 456 7890

Kakkosen C-lohkoa johtava SJK Akatemia matkustaa Ouluun sunnuntaiksi, missä se kohtaa kolmen pisteen päässä neljäntenä olevan OTP:n klo 18:30. Ottelu näkyy suorana ja ilmaiseksi OTP Unitedin YouTube-kanavalla, tästä linkistä.

Lohkon kärki on viiden pelatun ottelun jälkeen tasainen, kun kuusi ensimmäistä joukkuetta on neljän pisteen sisällä. SJK Akatemia johtaa 12:sta pisteellä, oululainen Hercules on tasapisteissä RoPS:n reservijoukkue RFA:n kanssa, ja heillä on koossa 10 pistettä. Neljäntenä tulee sunnuntaina vastaan tuleva OTP 9:llä pisteellä ja sitten tasapisteissä FC Vaajakoski ja JBK 8:ssa pisteessä. SJK Akatemia on hävinnyt kauden avausottelussa JBK:lle, mutta pelannut sen jälkeen neljä ottelua putkeen pelkkiä voittoja napsien. OTP sen sijaan on vielä ainoana lohkossa ilman tappiota, mutta heillä on rasitteena kolme tasapeliä viidestä ottelusta. Edellisessä otteluss OTP kaatoi FC Kemi Cityn vieraissa. Maaliero on SJK Akatemialla +18 ja OTP:lla +5. Näistä lähtökohdista lähdetään sunnuntain tärkeään kamppailuun.

Matkustamme fyysisen ja kokeneen joukkueen vieraaksi, jolla on voitto allaan edellisestä pelistä. Siksi meidän tulee jatkaa sitä hyvää työntekemisen kulttuuria, mitä olemme näyttäneet alkukauden peleissämme. Meidän tulee olla pelissämme aktiivisia sekä positiivisia, myös silloin kun meillä ei ole palloa, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Olen katsonut heidän pelejään ja se on todellakin vahva ja isokokoinen joukkue. Se on myös aika energinen joukkue, joten meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ja sitä kautta samalla pystyä pelaamaan meidän omaa peliämme. Oman pelin pelaaminen on vaikeaa, jos emme ensin pysty vastaamaan heidän liikkeeseen ja fyysisyyteen. Jos pystymme siihen, olen varma, että saamme oman pelin käyntiin ja aiheutamme heille ongelmia, päättää Page.

SJK Akatemia voitti viime ottelussaan Vasa IFK:n kotikentällä peräti 9-1 ja sai siihen otteluun mukaan pari vahvistusta edustusjoukkueen riveistä. SJK:n edustusjoukkueella on kotipeli maanantaina Ilvestä vastaan, ja se pelasi kotiottelun torstaina, joten sieltä ei ole luvassa mukaan pelaajia. Toisaalta SJK Akatemia ei ole niitä varsinaisesti tarvinnutkaan, sillä oma pelaajatilanne on hyvä, ja viime ottelusta omien valmistujaisjuhlienkin vuoksi puuttuneet ovat taas mukana. Mukaan on saatu myös loukkaantumisista toipuneita pelaajia.

Joukkueen paras maalintekijä on ollut 19-vuotias Kingsley Ofori, joka on tehnyt 4 maalia viidessä ottelussa. Toisena tulee juuri ylioppilaaksi kirjoittanut joukkueen kapteeni Georg Westerlund, jolla on koossa 3 maalia neljässä pelatussa ottelussa. Westerlund missasi viime ottelun Vasa IFK:ta vastaan.

SJK Akatemian sunnuntain vastustaja on perinteinen oululaisseura Oulun Työväen Palloilijat, joka on perustettu jo vuonna 1946. Toiminta kuitenkin ajettiin alas edustusjoukkueen osalta 80-luvun mestaruussarjavuosien jälkeen, ja vuodesta 2001 lähtien OTP keskittyi vain junioritoimintaan. Se oli myös mukana perustamassa AC Oulua vuonna 2002. Nykyinen edustusjoukkue on perustettu vuonna 2009.

OTP United, kuten joukkueen nimi kuuluu tänä päivänä, tulee kuitenkin olemaan mielenkiintoinen vastustaja SJK Akatemialle, sillä Jere Aallikko, Samuel Olabisi, Alexander Jibrin, Callistus Chukwu, Michael Ibiyomi, Titi Essomba, Simon Thurling ja Joona Juntunen, ovat tuttuja nimiä Pohjois-Suomen Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueista.

Päävalmentajana OTP:ssa tämän kauden aloitti Diego Pinto, mutta jo toukokuussa hän sai lähteä, ja tilalle tuli alunperin valmennuspäälliköksi palkattu argentiinalainen Mariano Galeano. Samalla hänen kakkosvalmentajaksi tuli OTP:n Kolmosesta Kakkoseen ilman tappiota nostanut Adrian Rizvani. Kakkosen nousijajoukkue OTP:n tavoitteena on heti suora nousu Ykköseen. Osakeyhtiömuotoisena toimiva OTP United on myös ilmoittanut pidemmän linjan tavoitteekseen myydä seuraan muualta tuotuja pelaajia eteenpäin.

Sunnuntaina 13.6. klo 18:30, Kakkosen C-lohkon kärkipään kamppailu OTP vs. SJK Akatemia. Ottelu näkyy suorana livestreamina tästä.

SJK Akatemian seuraava kotiottelu on sunnuntaina 20.6. klo 16:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu OLS, joka toimii AC Oulun reservijoukkueena.