123 456 7890

SJK Akatemia isännöi Kakkosen C-lohkon kärkikamppailussa Oulun Herculesia OmaSp Stadionilla torstaina 1.7. klo 18:30. Ottelun liput portilta 5 € ja SJK:n kausikortit käyvät otteluun. Peli näkyy myös suorana Spiideo livestreamina hintaan 4,90€, tästä linkistä. Ottelutapahtumassa on käytössä OmaSp Stadionin Pääkatsomo ja katsojia palvelee Carlsberg Sports Bar. Yleisörajoituksia ei ole, mutta ottelutapahtumaan ei saa tulla sairaana ja tapahtumassa on vahva maskisuositus.

Torstain ottelu on kärkikamppailu, kun SJK Akatemia ja Hercules ovat tasapisteissä sarjan kärjessä, SJK Akatemia ykkösenä maalieron turvin ja Hercules toisena. Molemmilla on koossa 13 pistettä ensimmäisistä seitsemästä ottelusta. Samassa pistemäärässä on myös Rovaniemen Football Academy, mutta heikommalla maalierolla kolmantena. Kakkosen C-lohkon kärki on todella tasainen, sillä peräti seitsemän joukkuetta mahtuu vain kolmen pisteen sisään. Keskinäisen ottelun merkitys korostuu siten entisestään. SJK Akatemia hakee pelissä myös paluuta voittokantaan, sillä edellinen ottelu päättyi 3-3 tasapeliin AC Oulun reservijoukkue OLS:n kanssa ja sitä edellinen ottelu OTP:ta vastaan 3-1 vierastappioon.

Tämä sarjataso Suomessa on todella mielenkiintoinen, sillä sillä pelaa useita joukkueita, joilla on paljon nuoria lupaavia pelaajia, sekä sitten mukana kokeneita pelaajia, joilla on pelejä korkeammilta tasoilta. Se on oikeasti todella mielenkiintoista, sillä saamme siten todella hyviä pelejä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Ja olemme myös huomanneet, että moni joukkueista pelaa meitä vastaan hyvin eri tavalla, kuin ovat pelanneet muissa otteluissa. Siksi meidän pitää aina pitää huolta siitä, että itse teemme asiat korkealla tasolla, keskittyen tarkkaan joka osa-alueeseen omassa pelissämme. Muuten vastustajat voivat yllättää meidät omalla pelillään. Meidän pitää siis pystyä reagoimaan siihen nopeasti.

Eikä Hercules ole millään tavalla poikkeus muihin tämän sarjan joukkueisiin. Se on hyvä joukkue, joka pelaa erittäin organisoidusti ja heillä on hyviä pelaajia. Ainakin tähän asti he ovat pelanneet siten, että he ovat vaarallisia kun heillä on pallo. He voivat myös aiheuttaa ongelmia, kun voittavat pallon ylhäällä ja kääntävät nopeasti pelin hyökkäykseen. Siten tiedämme mitä odottaa, ja meidän tulee kunnioittaa sitä.

Samalla meidän pitää päästä takaisin voittokantaan tasapelin ja tappion jälkeen. En ole silti pettynyt myöskään niiden pelien esitykseemme. Sillä suurimmaksi osaksi me olimme myös noissa otteluissa organisoituna, ja liikuimme sovitusti. Harmillisesti emme kuitenkaan pystyneet tappamaan peliä kummassakaan ottelussa, kun meillä oli siihen mahdollisuus. Siten meidän pitää ottaa oppi niiden pelien virheistä, ja nyt meillä on jälleen uusi testi edessämme. Haluamme kehittyä, ja pelaamme jälleen kotona. Olemme valmiit tulevaan otteluun, päättää Page.

Torstaina vastaan tuleva oululaisseura Hercules, on alunperin Oulun yliopisto-opiskelijoiden perustama seura, joka on pelannut Kakkosessa kaudesta 2016 lähtien. Vielä kausilla 2016 ja 2017 seuran päävalmentajana toimi Nigerian entinen maajoukkuetähti Daniel Amokachi, mutta nyt vuodesta 2019 lähtien joukkuetta on luotsannut Mikko Isokangas.

Herculeksen taustalla on kuitenkin edelleen hyvät kontaktit pelaaja-agentteihin maailmalla ja aiempinakin vuosina mukana on nähty Kakkosen tasolle koviakin vahvistuksia. Nytkin mukana on kaksi nigerialaispelaajaa. Keskikenttäpelaaja Jerome Ogbuefi, joka on pelannut Suomessa aiemmin muun muassa KuPS:n, Kajaanin Hakan, PS Kemin ja AC Kajaanin riveissä. Sekä nuori hyökkääjä Muritala Adeniran, joka johtaa seuran sisäistä maalipörssiä yhdessä Sami Karjalaisen kanssa kolmella maalilla. Joukkueen runko on kuitenkin vahvasti oululaisen nuorisotyön tuotosta.

SJK-laisittain suurin mielenkiinto kohdistuu Herculeksen hyökkääjä Kuutti Matilaan, joka on SJK:n jalkapallolukiosta valmistunut, oululaissyntyinen pelaaja. Matila palasi takaisin Ouluun, kun SJK Akatemia tippui Ykkösestä viime kauden päätteeksi. Pohjalaisverta edustaa taas lapualalaislähtöinen Iikka Hirvilammi, joka edusti Herculesia jo viime kaudella.

Tunnetuin pelaaja Herculesin riveissä on kuitenkin kenties puolustaja Kristian Heinolainen, jolla on vyöllään Suomen nuorisomaajoukkuepelejä sekä 24 Veikkausliigapeliä PS Kemin paidassa. Heinolainen pelasi vielä viime kaudella AC Oulussa Ykköstä ja sitä edellisellä kaudella TPS:ssa.

Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu SJK Akatemia – JS Hercules, torstaina 1.7. klo 18:30 OmaSp Stadionilla.

SJK Akatemian kaksi seuraavaa ottelua on vieraspelejä. Ensin matkustetaan ensi maanantaina 5.7. Rovaniemelle toiseen kärkikamppailuun Rovaniemen Football Academya vastaan ja lauantaina 10.7. SJK Akatemia kohtaa vierasottelussa Närpiön Kraftin. Seuraava kotipeli on sunnuntaina 18.7. klo 19:00, ja silloin alkaa Kakkosen toinen kierros, SJK Akatemia – JBK -ottelulla.