123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa lauantaina 12.9. klo 15:00 OmaSp Stadionilla AC Oulun. Ottelun liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi kanavista. SJK Shop auki lauantaina klo 13-15. Paikalle tulevat AC Oulun kannattajat sijoitetaan OmaSp Stadionin Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114, missä heille on oma sisäänkäynti ja omat palvelut katsomoanniskelualueineen. Vieraskatsomoon pääsee normaalilla ennakkolipulla, joka ostetaan Lippu.fi kanavista. Peli näkyy lisäksi suorana Elisa Viihde Sport-kanavalta.

Lauantaina OmaSp Stadionille saapuva AC Oulu on kovaa vauhtia nousemassa Veikkausliigaan, sillä se johtaa sarjaa ilman tappioita, jopa viiden pisteen erolla toisena olevaan FC KTP:n. AC Oulu on menettänyt pisteitä vain kolmessa pelaamassaan 12:sta ottelussa tasapelien muodossa. SJK Akatemia puolestaan on sarjassa viimeisenä ja se on voittanut vain yhden ottelun. Eroa säilymisviivan yläpuolella olevaan AC Kajaaniin on 10 pistettä.

Lähtökohdat peliin on siten varsin haastavat, mutta onneksi pallo on pyöreä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Oulussa myös antaa uskoa siihen, että SJK Akatemiakin voi yllättää. Silloin SJK Akatemia piti AC Oulussa pitkään ahtaalla ja ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi vasta 69. peliminuutilla.

Se oli loistava peli meiltä. Puolustettiin kurinalaisesti ja pystyttiin luomaan hyviä paikkoja. Pystyttiin myös pitämään palloa hyvin meillä. Meillä oli silloin tosi hyvä sauma voittaa sarjan ykköset, muistelee edellisessä ottelussa keskikentällä hyvin esiintynyt Robbie Malolo.

Nyt lauantaina me pelataan meidän kotikentällä ja meillä on hyvä sauma pelata hyvin sekä voittaa, jos pelataan joukkueena hyvin. Meidän pitää vain hyödyntää maalipaikat, Malolo jatkaa.

Minulla on vahva luotto omaan joukkueeseen, että pystyttäisiin ottamaan kolme pistettä. Kova vastustaja sieltä tulee, mutta me olemme valmiita ottamaan sen vastaan, sanoo Malolo vielä lopuksi.

SJK:n edustujoukkue pelaa samana päivänä oman ottelunsa Valkeakoskella, mutta peli alkaa vasta SJK Akatemian pelin perään klo 17:00. SJK U20 pelaa oman kotiottelunsa vasta sunnuntaina.

SJK Akatemia – AC Oulu OmaSp Stadionilla ja Elisa Viihde Sportilla lauantaina 12.9. klo 15:00.

AC Oulu vahvoilla Veikkausliigaan nousun suhteen

Viimeksi Veikkausliigassa kaudella 2010 pelannut AC Oulu on tekemässä vahvasti paluuta pääsarjaan tämän kauden päätteeksi. Jyrki Aholan valmennuksessa joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella peliäkään ja itseasiassa AC Oulu ei ole hävinnyt pitkälle yli vuoteen yhtään Ykkösen ottelua. Tasapelejä on tältä kaudelta kolme ja joukkue johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

Yksi kauden hahmoja on ollut keskikentällä operoiva Jere Aallikko, joka on pelannut kaikki ottelut sekä onnistunut kolme kertaa maalinteossa. Viron mestaruuden aikoinaan Levadian paidassa voittanut 26-vuotias imatralainen, liittyi AC Oulun riveihin jo tammikuussa 2017. Joukkueen paras maalintekijä on ollut RoPS:n riveistä täksi kaudeksi liittynyt Niklas Jokelainen, joka on tehnyt neljä täysosumaa.

Edellisen kohtaamisen jälkeen, AC Oulu on vahvistunu merkittävästi, kun laitahyökkääjä Jusif Ali ja hyökkääjä Fareed Sadat liittyi kesän siirtoikkunassa joukkueeseen. Fareed Sadat pelasi alkukauden MuSa:n riveissä ja kuritti mm. SJK Akatemiaa OmaSp Stadionilla upealla esityksellä. Nopea Jusif Ali puolestaan on entinen HJK:n ja Ilveksen pelaaja, joka palasi takaisin Suomeen, käytyään välillä Kyproksen Pafos FC:n riveissä. Molemmat uudet pelaajat ovat selvästi jo vahvistuksia mahdollista Veikkausliiganousua varten, sillä molemmilla on liigakokemusta ennestään.

AC Oululta on tässä pelissä sivussa Loorents Hertsi korttitilin täyttymisen vuoksi. Hertsi on pelannut ennen tätä kaikissa Ykkösen otteluissa ja onnistunut maalinteossa kertaalleen.

Maalivahtivalmentajana AC Oulussa toimii Jani Luukkonen, jolla on historiaa myös Seinäjoelta, sillä hän oli TP-Seinäjoen maalivahtina kausilla 1999 ja 2000.

Seinäjoelle saapuu AC Oulun lisäksi joukkueen kannattajaryhmä, joka sijoitetaan OmaSp Stadionin Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114, missä heille on oma sisäänkäynti ja omat palvelut katsomoanniskelualueineen. Vieraskatsomoon pääsee normaalilla ennakkolipulla, joka ostetaan Lippu.fi kanavista. Tervetuloa.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – AC Oulu alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 12.9. klo 15:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 14:00. SJK Shop on auki klo 13:00 – 15:00.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Käytössä on alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan. Kasvomaskien käyttö on sallittua ja jopa suotavaa.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin.
Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 13:00 – 15:00 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä, mutta Lippu.fi palvelee vielä ottelun alkamisenkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon. Paikalle tulevat vieraskannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114, missä heille on omat palvelut, oma sisäänkäynti ja katsomoanniskelu. Normaalit ennakkoliput käyvät myös vieraskatsomoon.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla. Kasvomaskien tai hengityssuojaimien käyttäminen on sallittua tai jopa suotavaa.

Lipunhinnat:

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Sisäänkäynti on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmassa olevista porteista. Vieraskannattajille on oma portti Itäpäädyssä, lohkon 114 takana.

Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar LIsäksi Vieraskannattajien katsomossa on katsomoanniskelu ja omat palvelut. Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 14:00 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.


MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään perajntaina 11.9. klo 18:00 mennessä. Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen. Media saa akkreditoitumisen jälkeen tapahtuman tarkemmat ohjeet sekä käytännöt sähköpostitse.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.