123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa Kakkosen kauden ensimmäisessä kotiottelussa JJK:n maanantaina 17.5. klo 18:30. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla ja peliin otetaan myös yleisöä turvajärjestelyin. OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bar palvelee katsojia ottelutapahtuman ajan. Lippuja myydään vain portilla ja SJK:n kausikortit kelpaavat otteluun. Lipun hinta portilta 5€. Yleisöä otetaan sisään rajatusti. Peli näkyy lisäksi suorana maksullisen Spiideo-livestreamin kautta. Voit ostaa lähetyksen tästä linkistä hintaan 4,90€. Median edustajien tulee tehdä akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen lari.paski@sjk.fi viimeistään maanantaina klo 12:00 mennessä.

Koska Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaa on tällä hetkellä koronatilanteessa perustasolla, on alueen rajoituksista määräävä Länsi-Suomen Aluehallintovirasto antanut 11.5 päätöksen, jonka perusteella yleisö saadaan sisään ulkona pelattavaan ottelutapahtumaan, noudattamalla voimassa olevia turvamääräyksiä. Ottelutapahtumassa on ehdoton maskipakko, eli suun ja nenän peittävä maski tulee olla kasvoilla koko ottelutapahtuman ajan ja sisään tullessa. Tapahtumassa on varattu riittävästi tilaa turvavälien pitämiseen kaikissa tilanteissa yleisömäärää rajoittamalla, ja OmaSp Stadionin ravintolakapasiteetti on puolitettu. Lisäksi kaikilla on mahdollisuus käsien pesuun sekä -desinfioimiseen. Pyydämme katsojia myös noudattamaan näitä ohjeita sekä kunnioittamaan kanssa katsojan turvaetäisyyttä kaikissa tilanteissa.

Maanantain ottelussa avataan OmaSp Stadionilla vain yksi sisääntuloportti ja yksi katsomon osa pääkatsomosta, ja siten tässä ottelussa on oma toimisesti kapasiteetti rajattu 250 katsojaan. Katsojamäärä lasketaan sisääntulijoiden mukaan portilla. Myöhemmin pelattavissa otteluissa, sekä SJK:n edustusjoukkueen otteluissa, voidaan avata myös muita katsomoita. Edustuksen peleissä tullaan avaamaan kaikki stadionin katsomot sekä useampia sisääntuloportteja, joilloin katsomoon saadaan moninkertainen määrä ihmisiä sisään, edelleen turvamääräyksiä noudattaen. Lisätietoa SJK:n Veikkausliigaotteluiden järjestelyistä tulossa SJK:n kanaville maanantain aikana. SJK kohtaa Veikkausliigassa HJK:n lauantaina 22.5. OmaSp Stadionilla.

SJK Akatemialle maanantain peli on kauden 2021 Kakkosessa jo toinen, sillä kausi alkoi reilu viikko sitten JBK:ta vastaan pelatulla vierasottelulla. Harmillisesti tuosta ottelusta SJK Akatemia joutui matkaamaan kotiin tyhjin käsin, sillä JBK voitti ottelun 3-2 tuloksella. JBK sai otteluun hyvän alun, eikä SJK Akatemian loppukiri riittänyt pisteille. Aikoinaan Veikkausliigaakin pelanneelle JJK:lle maanantain ottelu on kauden avausottelu.

Sen ottelun alku oli meiltä tosi erikoinen, sillä kun katsoin pelin jälkikäteen uudelleen, niin yleisesti me pelasimme mielestäni todella hyvin koko ottelun. Päästimme kuitenkin heti pari maalia siinä parista omasta yksilövirheestämme, ja se sitten vaikutti koko peliin. Jos annat JBK:n tasoiselle joukkueelle maaleja eteen, niin se ottelu on todella vaikea voittaa. Olemme kuitenkin ottaneet siitä opiksemme ja tehneet asioita sen eteen, että olemme nyt parempia. Kokonaisuutena joukkueemme esitys siinä pelissä ei kuitenkaan ollut mikään pettymys, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Olemme nyt entistä valmiimpia maanantain otteluun. Sanoin juuri tänään joukkueelle harjoituksissa, että olen todella tyytyväinen tähän harjoitusviikkoon. Pelaajat ovat tehneet töitä todella korkealla tasolla koko viikon ja olen erittäin innoissani siitä, että meillä on uusi ottelu edessämme. Tässä on ollut hieman pitkä viikko, kun avausottelu oli perjantaina ja nyt tämä on yli viikon päästä maanantaina. Silti joukkue on ollut todella hyvällä työmoraalilla harjoituksissa.

Saamme tähän otteluun myös yleisöä, ja sillä on suuri vaikutus meihin. Kun pelaat harjoitusotteluita ilman yleisöä, tuntuu että tärkeä asia puuttuu pelistä. Yleisö ja kannattajat tuovat peliin sen tarkoituksen ja lisäpotkun, mitä kaikki pelaajat haluavat. Yleisö tekee tapahtuman, painottaa Page.

Vastaantulevan JJK Jyväskylän valmentajana toimii jo 80-luvun lopulla Suomeen pelaajana saapunut englantilainen Stephen Clark ja joukkue koostuu pääosin seuran sekä alueen parhaista nuorista. Clark onkin vaikuttanut jo pitkään Suomessa juuri juniorivalmennuksessa. Nuorten pelaajien lisäksi mukana on kuitenkin edelleen pelaajavalmentajana toimiva Mikko Manninen, jolla on Veikkausliigan pelejä sekä mitaleita vyöllään JJK:n lisäksi FC Hakan ja TPS:n riveissä. Onpa Manninen voittanut myös salibandypelaajana nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2003. Nyt jo 35-vuotias Manninen on edelleen iso apu JJK:n nuorelle joukkueelle.

– Se mitä tiedämme JJK:n joukkueista, niin pelattiimpa millä tasolla tai ikäluokassa tahansa, niin heidän joukkueissaan on aina henkilökohtaisella tasolla todella taitavia pelaajia, ja heidän joukkueet on hyvin organisoituja. Tiedämme siten, että tästä tulee kova peli. Mutta me tunnemme, että olemme siihen valmiita ja olemme valmiita aiheuttamaan heille ongelmia. Jos me pelaamme sillä tasolla millä meidän tulee pelata, niin heidän mahdollisuudet vähenevät merkittävästi, Page arvioi

Mutta tässä sarjassa jokainen peli on kova, ja monella joukkueella on nuoria, nälkäisiä ja lupaavia pelaajia, jotka haluavat voittaa ja mennä eteenpäin urallaan. Ja samalla monella joukkueella on muutama kokeneempi mentori joukkueessaan, joten pelaaminen tämmöisiä joukkueita vastaan on juuri sitä mitä me haluamme, päättää Page.

Kakkosen ottelu SJK Akatemia – JJK maanantaina 17.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 17:30. Liput ovelta 5€. SJK:n kausikortit käyvät otteluun ja kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. Maanantaina sisään pääsee 250 ensimmäistä katsojaa turvaohjeiden mukaisesti. Irtolippujen oston yhteydessä keräämme asiakkaiden yhteystiedot mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen mahdollistamiseksi. Tervetuloa!

Katsomot aukeaa ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen turvarajoituksilla. Kuva Mika Alavesa kaudelta 2020.