123 456 7890

SJK Akatemian Kakkosen pelit jatkuu sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Kokkolaan GBK:n vieraaksi. Sunnuntaina kauden pääsee aloittamaan viimein myös SJK U17-joukkue B-nuorten Ykkösessä. SJK U17 – Pallo-Iirot U17 pelataan sunnuntaina 30.5. klo 15:00 OmaSp Stadionilla ja peli näkyy suorana Spiideo-livestreamina hintaan 4,90€. Kakkosen ottelu GBK – SJK Akatemia pelataan puolestaan sunnuntaina klo 18:30 Kokkolan Keskusurheilukentällä ja peli näkyy suorana GBK:n YouTube-kanavalla.

Viime viikolla SJK Akatemia otti kaksi komeaa voittoa, kaatamalla ensin maanantaina kotona JJK:n 3-1 ja sunnuntaina FC Kemi Cityn vieraissa 5-0. Samalla joukkue nousi Kakkosen C-lohkossa toiseksi, edellään ainoastaan RoPS:n reservijoukkue Rovaniemi Football Academy. Joukkueiden ero kolmen pelatun pelin jälkeen on vain yksi piste.

Pääsemme sunnuntain peliin kahden erittäin hyvän tuloksen sekä kahden erinomaisen esityksen jälkeen. Joukkue on siten hyvällä tuulella, ja kaikki ymmärtävät miten ja miksi saimme nuo kaksi hyvää tulosta viime viikolla. Se koko joukkueen päivittäinen työmäärä ja -laatu johti näiden pelien tuloksiin. Sen tuloksesta saimme nauttia viime viikon otteluissa. Ja aiomme jatkaa sillä tiellä, kun nyt valmistaudumme sunnuntain otteluun, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

SJK Akatemian Nooa Laine nousi mukaan SJK:n edustusjoukkueeseen viime viikon ottelussa HJK:ta vastaan pelatussa kotiottelussa, ja Laine pelasi suoraan avauksessa keskikentällä.

Kun yksi meidän pelaajamme nousee mukaan edustusjoukkueeseen, koemme, että se on koko meidän pelaaja- ja taustaryhmämme, jokaisen mukana olevan ihmisen sekä pelaajan oman henkilökohtaisen työmäärän ansiota. Se on meidän kaikkien yhteinen menestys. Se ei ole vain yksittäinen pelaaja joka pääsee edustusjoukkueeseen, vaan se on palkinto meille kaikille siitä kovasta työstä, mitä olemme yhdessä sen eteen tehneet.

Kukaan ei pysty harjoittelemaan yksin ja kehittymään siten, että pystyy ottamaan askeleen ylöspäin ja olla osa joukkuetta siellä. Siksi haluan ajatella, että tämä on koko meidän pelaajaryhmän ja taustojen ansiota, sanoo Page.

Ja kun se pelaaja on juuri Nooa Laine, en todellakaan ole yllättynyt. Olemme tunteneet hänet jo pitkään, jo ennen kuin hän meni HJK:n Klubi04:n mukaan sillä hän kävi silloin myös täällä. Ja jo silloin ensitapaamisella hänestä pystyi sanomaan, että tässä on hyvillä lähtökohdilla varustettu pelaaja. Pelaaja, jolla on selkeä ajatus siitä, missä hän haluaa tulevaisuudessa olla. Ja kun hän liittyi uudelleen meidän mukaan, oli hän täysin valmis tekemään yhdessä töitä muiden pelaajiemme kanssa, jotta hän menestyisi urallaan. Sitä kautta hän teki vaikutuksen, jolla kiinnitti päävalmentajamme huomion.

Kuten sanoin jo aiemmin, niin kaikki hänen ympärillään auttoivat häntä siinä, pistivät hänet antamaan parastaan ja tekemään kaikkensa, jotta hän kehittyy ja menee eteenpäin.

Samalla hän on itse erinomainen esimerkki kaikille. Hän tulee ajoissa ja valmistautuneena harjoituksiin, on valmis tekemään ekstratyötä ja pitää huolta siitä, että hän syö ja lepää hyvin palautuakseen. Hän on myös kokoajan kiinnostunut siitä, miten voisi parantaa omaa peliään, esittää kysymyksiä, ja katsoo paljon klippejä peleistä tai harjoituksista. Siksi hän on erinomainen esimerkki ammattimaisesta nuoresta pelaajasta, joka on oma itsensä ja uskoo siihen, että tekemällä asioita oikein, myös kehittyy ja menee urallaan eteenpäin, kuvailee Page Lainetta.

Olemme koko joukkue hänestä ylpeitä, ja mielestäni hänen debyytti HJK:ta vastaan oli erinomainen. Nyt meidän kaikkien tehtävä on jatkaa hänen tukemistaan, että hän voi jatkaa kehittymistään entisestään, Page päättää.

SJK:n edustusjoukkueessa pelaa tällä hetkellä Laineen lisäksi SJK Akatemian kautta mukaan nousseina pelaajina Joonas Lepistö, Matias Vainionpää, Daniel Håkans, Joonas Sundman ja Ville Tikkanen. Lisäksi SJK Akatemiassa kannuksensa hankkineet Jeremiah Streng, Sami Sipola ja Aapo Kuivila ovat lainasopimuksilla muissa seuroissa. Streng Helsingin IFK:ssa, Sipola RoPS:ssa ja Kuivila AC Oulussa.

Sunnuntaina vastassa oleva GBK on joutunut viime aikoina nuorentamaan joukkuettaan rajusti, kun kokeneet pelimiehet ovat lopettaneet pelaajauriaan. Myös päävalmentajana toimiva yhdysvaltalainen Chris Corcoran on entinen GBK:n pelaaja, joka nyt kantaa pääasiassa vain valmennusvastuun joukkueessa. Vielä viime kaudella 38-vuotias Corcoran pelasi valmentamisen ohella 11 ottelua GBK:n keskuspuolustuksessa.

Merkittävin vahvistus tuli täksi kaudeksi GBK:n keskikentälle, kun vielä 2020 kaudella 15 ottelua Ykkösessä MuSa:n paidassa pelannut Joni Lämsä kiinnitettiin. 24-vuotias Lämsä on varmasti tärkeä pelaaja GBK:n ryhmälle. Joukkueesta löytyy toki edelleen kokemusta puolustaja Teemu Mäen, sekä hyökkäyspään Petteri Jokihaaran ja Aaro Hedmanin mukana. Ja tarvittaessa myös Corcoran itse vetää vielä pelikengät jalkaan. Kausi 2021 on kuitenkin alkanut heikosti GBK:lta ja joukkue on kahden pelin jälkeen ilman maalia, kun omissa on soinut 9 kertaa. Viime lauantaina Oulun Hercules murjoi kokkolalaisia 6-0 tuloksella ja sitä aiemmin FC Vaajakoski otti 3-0 voiton. Molemmat ottelut GBK on kuitenkin pelannut vieraissa, ja tuleva sunnuntain kamppailu on samalla GBK:n kotiavaus.

Kakkosen C-lohkon ottelu GBK – SJK Akatemia sunnuntaina 30.5. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana GBK:n YouTube-kanavalta.

SJK Akatemian seuraava kotiottelu on sunnuntaina 6.6., kun OmaSp Stadionille saapuu Vasa IFK. Kakkosen Pohjanmaan derby alkaa klo 18:30 ja peli näkyy suorana Spiideo-livestreamina. Ottelun liput myydään portilta 5€ hintaan, mutta SJK:n kauden 2021 kausikortilla pääsee ilmaiseksi.

SJK U17 aloittaa sunnuntaina B-nuorten Ykkösen

SJK U17 kohtaa OmaSp Stadionilla sunnuntaina 30.5. klo 15:00 Pallo-Iirojen U17-joukkueen, ja samalla aloittaa oman kautensa B-nuorten Ykkösessä. Avaustottelu näkyy suorana Spiideo-livestreamina. Kauden alkua on siirretty moneen kertaan koronarajoituksien ja -määräyksien vuoksi, ja koko sarjajärjestelmäkin on uusittu tästä johtuen. Talvella ei päästy pelaamaan karsintapelejä ollenkaan, joten SJK:n kohtalona oli tyytyä kesäkauteen Ykkösessä edelliskauden sijoitusten perusteella. Samoin alunperin piti olla mahdollista nousta Ykkösestä SM-sarjaan vielä kesken kesäkauden 2021, mutta nyt sekin mahdollisuus evättiin, ja SM-karsintasarjaan pääsee vain koko kesän tulosten perusteella.

SJK U17 lähtee kauteen tavoitteena tietenkin kasvattaa pelaajia tulevaisuutta varten, mutta samalla tavoittelemaan SM-sarjapaikkaa ensi vuodeksi. Joukkueen valmentajina toimii edustusjoukkueenkin valmennusryhmään kuuluva Toni Lehtinen sekä Arttu Aromaa ja maalivahtivalmentaja Jari Kujala.

– Todella hienoa, että kausi viimein alkaa. On tätä odotettukin. Olemme päässeet nyt viime aikoina tosi hyvin pelaamaan myös harjoituspelejä. Pojat ovat myös esiintyneet niissä hyvin. Nyt sitten Pallo-Iirot tulee tänne kylään ja toivotaan, että saadaan hyvä aloitus kauteen, sanoo SJK U17-joukkueen valmennuksesta vastaava Toni Lehtinen.

Vähän haasteita on edelleen ohjelman kanssa, kun heti aloituksen jälkeen tulee taas tauko. Mutta me pelaamme silloin kun pelit on, ja ollaan silloin myös valmiita.

Meiltä lähtee maalivahti Saku Kankaanpää avauspelin jälkeen Suomen U17-maajoukkueen mukaan. Olisi joukkueessa ollut mielestäni muutama muukin, jotka kutsun olisivat ansainneet, mutta kutsua ei nyt jostain syystä tullut. Sakulle kuitenkin mahtava juttu tämä kutsu, pohtii Lehtinen.

B-nuorten Ykkönen pelataan ensin keväällä neljässä lohkossa, joissa kussakin on seitsemän joukkuetta. Kevään sijoitusten perusteella joukkueet saavat aloituspisteitä syksyn sarjaan, ja B-nuorten Kakkosen parhaat pääsevät mukaan syksyn peleihin. Syksyn sarjan perusteella parhaat joukkueet pääsevät sitten seuraavan kauden SM-karsintasarjaan, jos sellainen pelataan. A-nuorten puolella Palloliitto joutui tekemään sarjoihin vielä rajummin muutoksia, kun joukkueita ei ollut mukana niin paljoa. SJK teki jo viime syksynä päätöksen, että tänä vuonna A-ikäiset pelaajat pelaavat Kakkosessa SJK Akatemian mukana. B-nuorissa SJK-junioreilla on myös kakkosjoukkue, joka pelaa B-nuorten Kakkosessa.

SJK U17-joukkueen kanssa kevään lohkossa pelaa hyviä joukkueita, sillä mukana on sunnuntain vastustaja Pallo-Iirojen lisäksi FC Haka, FC Jazz, HJS, TPV ja Lapuan Virkiä. Etukäteen ajatellen lohkossa saa kenties jopa parempia pelejä, kuin aiemmin keväältä perutussa sarjassa. SJK:n lisäksi ennakkosuosikkeja lohkossa on ainakin Porin Jazz ja Tampereen TPV.

Lohkotkin ovat muuttuneet useampaan kertaan, mutta nyt tällä pelataan ensin yksi kierros, ja siitä saa lähtöpisteitä, kun syksyllä pelataan toinen kierros. Tavoitteena on, että meillä on SM-karsintapaikka taas ensi talveksi, päättää Lehtinen.

Löydät SJK U17-joukkueen otteluohjelman SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. Kaikki OmaSp Stadionilla pelattavat ottelut lähetetään suorina lähetyksinä Spiideon kautta. SJK U17 joukkueen löydät puolestaan tästä.