123 456 7890

Ykkösen SJK Akatemia ja KTP kohtaavat lauantaina 11.6. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. SJK:n seurakortit käyvät otteluun ja opiskelijat sekä alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Portit aukeavat tuntia ennen ottelua ja Carlsberg Sports Bar palvelee tuttuun tapaan. Liput otteluun SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista.

SJK:n edustusjoukkue kohtaa maanantaina Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa FC Interin klo 18:00 OmaSp Stadionilla, ja tuon ottelun ennakkolippua näyttämällä pääsee myös lauantain SJK Akatemian otteluun ilmaiseksi. Lauantaina SJK:n naiset kohtaavat JyPK:n jo klo 12:00 Naisten Kakkosen kärkipään ottelussa OmaSp Stadionilla, ja SJK Akatemian kausikorteilla sekä edustuksen ja akatemian yhdistelmäkorteilla pääsee sisään myös tuohon otteluun. SJK:n naisten kausikortti käy puolestaan SJK Akatemian illan otteluun. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon molemmissa lauantain otteluissa ja uudelleen taas heti maanantaina!

Ykkösessä SJK Akatemia on nyt kolmantena, kolmen pisteen päässä pelin enemmän pelanneen, kärkijoukkue TPS:n takana. Väliin mahtuu Gnistan, jolla on sama pistemäärä SJK Akatemian kanssa, mutta parempi maaliero. Lauantain vastustajajoukkue KTP on puolestaan kuudentena, mutta sillä on yksi tai kaksi peliä edellä olevia vähemmän pelattuna, ja se on vain neljän pisteen päässä SJK Akatemiasta. Voittamalla rästipelit, KTP olisi mukana kärkikamppailussa. Siten lauantaina on jälleen luvassa mielenkiintoinen Ykkösen huippuottelu.

Meillä on alla positiivinen tulos vierasottelusta JäPS:a vastaan, joka on erittäin fyysinen ja suoraviivainen joukkue. Nyt saamme taas täysin erilaisen joukkueen vastaan, sillä KTP haluaa rakentaa peliä alhaalta ja pelata sieltä linja kerrallaan kolmanneksien läpi. Heidän peliään on vaikea ennakoida ja he liikkuvat hyvin, ja he voivat siten aiheuttaa hankaluuksia. Siksi meidän pitää olla tarkkana varsinkin pallottomana, ja sulkea heiltä ne tilat, minne he pyrkivät hyökkäämään. Sen kautta pystymme voittamaan itsellemme pallokontrollin ja pistää heidät töihin, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Molemmat joukkueet haluavat tässä ottelussa taatusti hallita palloa. Ja se joukkue tulee olemaan vahvoilla, joka tekee sen paremmin, Page jatkaa.

Meillä on tässä vielä pari päivää aikaa valmistautua, ja olen varma, että olemme valmiita lauantain peliin. Uskon, että tästä tulee jälleen mielenkiintoinen ottelu, ja me odotamme sitä innolla, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemian riveistä puuttuu varmuudella loukkaantuneena olevat Veeti Mustonen ja Borry Sabally, sekä lainalla muualla olevat Endrit Rrustemi, Kaapo Kotila ja Aapo Heikkilä. Puolustaja Tuomas Koivisto on puolestaan parhaillaan Suomen U18-maajoukkueen mukana Latviassa Baltic Cupissa. Koivisto pelasi turnauksen avausottelussa Liettuaa vastaan Suomen paidassa koko ottelun torstaina 9.6. ja ottelu päättyi 0-0. Pelit Baltic Cupissa jatkuu jo lauantaina klo 13:00 Viroa vastaan ja turnaus päättyy maanantaina 13.6. klo 12:00, kun Suomi U18 kohtaa isäntämaa Latvian.

Ykkösen maalipörssistä löytyy SJK Akatemian Kingsley Ofori ja Valentin Gasc jaetulta neljänneltä sijalta. Molemmat ovat osuneet tällä kaudella jo neljä kertaa. Ykkösen maalipörssiä johtaa seitsemällä maalilla EIF:n Adam Larsson.

Valentin Gasc (vas.) ja Kingsley Ofori yhdessä Oskari Pihlajan ja Kaarlo Rintamäen (oik.) kanssa juhlimassa Oforin osumaa edellisessä kotipelissä Gnistania vastaan.

Perinteisen ahtaajafutiksen lippulaiva KTP, siirtyi Jussi Leppälahden komennukseen, kun se oli tippunut Veikkausliigasta Ykköseen kauden 2021 päätteeksi. Aiemmin Jippon päävalmentajana toiminut Leppälahti on luotsannut KTP-laivaa Ykkösessä vaihtelevasti, sillä se on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta kolme, kaksi kertaa on pisteet tasattu ja kerran on tullut tappio. KTP:lla on kuitenkin tavoite palata Veikkausliigaan, mutta ei kenties yhtä suurella innolla kuin TPS, joka panosti kauteen merkittävästi isommilla summilla. Pelaajistonsa puolesta KTP on edelleen lähellä Veikkausliigatasoa, kun maalissa jatkaa Anton Lepola, keskikentällä kapteeni David Ramadingaye, Thomas Agyiri ja Antti Mäkijärvi sekä hyökkäyksessä Aleksi Tarvonen. Eniten muuttui puolustus, ja kärkeen saatiin kaksi kokenutta vahvistusta, kun aiemminkin Kotkassa pelannut espanjalaiskärki Mika, ja muun muassa KuPS:ssa ja Hakassa pelannut Joni Mäkelä liittyivät mukaan. Edellä mainituista kuitenkaan Tarvonen ei ole vielä pelannut tällä kaudella peliäkään, mutta Mäkijärvi on joukkueensa tehokkain maalintekijä kolmella maalilla. Mika on osunut kahdesti.

Lauantaina nähdään kenties myös SJK-legenda Johannes Laaksosen paluu OmaSp Stadionille KTP-paidassa. Laaksonen pelasi SJK:ssa kuusi kautta, ennen lähtöä maailmalle, ja hän on kaikkien aikojen toiseksi eniten pelejä SJK:ssa pelannut pelaaja Mihkel Aksalun jälkeen. Laaksosella on 199 peliä pelattuna SJK-paidassa kaikissa kilpailuissa. Se on eniten missään seurassa hänen urallaan, ja SJK:lle tehdyt 18 maalia ja 19 maaliin johtanutta syöttöä, on niin ikään suurimmat tehot hänen urallaan yhdessä seurassa. KTP on kuitenkin Laaksosen kasvattajaseura, ja tällä kaudella hän on jo osunut kahdesti viidessä ottelussa. Laaksonen nähtiin OmaSp Stadionilla vierasjoukkueen paidassa viime kaudella, kun KTP pelasi vielä Veikkausliigassa. Tuolloin ottelu pelattiin kuitenkin suljetuin ovin koronatilanteesta johtuen, eikä SJK-kannattajat päässeet tervehtimään Laaksosta.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – KTP lauantaina 11.6. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut auki klo 16:00, liput ennakkoon SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. Tähän otteluun pääsee myös SJK:n naisten kausikortilla tai maanantaina pelattavan SJK – FC Inter Suomen Cupin ottelun ennakkolipulla. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse osoitteeseen lari.paski@sjk.fi viimestään lauantai aamuna. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta. 

Viikon päästä lauantaina 18.6. SJK Akatemia matkustaa Ykkösessä EIF:n vieraaksi, ja seuraava kotiottelu on torstaina 23.6. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi toinen sarjanousija PEPO Lappeenranta. Ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Löydät SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivujen Ottelut-kohdasta.