123 456 7890

Lauantaina 18.7. klo 15:00, SJK Akatemia kohtaa OmaSp Stadionilla porilaisen MuSa:n Ykkösen ottelussa. Ottelun liput ennakkoon SJK Shopista sekä Lippu.fi-kanavista. SJK Akatemian kausikortit ja SJK:n seurakortit käyvät otteluun normaalisti. Lisätiedot tapahtuman järjestelyistä, tämän otteluennakon loppuosassa. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sport-kanavalta.

Ykkösen kauden kolmella tappiolla aloittanut SJK Akatemia, on parantanut peliään jokaisessa ottelussa. Avauspeli meni kenties osin jännityksen ja ikävän loukkaantumisen aiheuttaneen pelikatkon vuoksi sekaisin, mutta jo seuraavassa ottelussa esitys oli selvästi parempi. Viime viikonloppuna SJK Akatemia pelasi Ykkösen sarjakärjestä olevan AC Oulun vieraana ja piti paikoitellen isäntiään ahtaalla. AC Oulu voitti ottelun niukasti 1-0, mutta esitys jätti hyvän maun suuhun ja vastaavalla esityksellä pisteitä otetaan tässä sarjassa varmasti.

Esityksemme AC Oulua vastaan oli minunkin mielestä melko hyvä ja saimme vastustajan näyttämään kenties heikommalta mitä moni odotti. Mutta mielestäni meidän tulee olla varovaisia sen suhteen, mitä lopulta pidetään hyvänä pelinä. Tarkoitan tällä sitä, että minun mielestäni me menetimme pisteen tai pisteitä Oulussa ja se on huono asia. Pelkästään hyvä esitys ei enää riitä. Meidän tulee oppia nopeasti ottamaan myös pisteitä, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne.

Meidän tulee pystyä käyttämään ne tilanteet hyväksemme, kun meillä on mahdollisuus ottaa pisteitä. Eli vaikka esiintyisimme hyvin, se ei ole tarpeeksi hyvä, jos emme saa sillä tavoin pisteitä. Olen kuitenkin varma, että kun esiinnymme hyvin myös jatkossa, pystymme myös ottamaan ne pisteetkin tulevaisuudessa.

Saamme lauantaina jälleen kovan vastustajan vastaamme. Katsoin heidän edellisen ottelunsa keskiviikkona VPS:aa vastaan ja he olivat todella fyysinen ja energinen joukkue, joka pelaa hyvin eri tavalla kuin joukkueet joita vastaan olemme tähän asti pelanneet. He olisivat voineet kenties voittaa sen ottelun, tai ainakin he lopettivat ottelun paremmalla jalalla kuin VPS, kertoo Dunne.

Toki tiedämme, että jokainen peli on meille haaste tässä sarjassa, mutta mielestäni me alamme olemaan paremmin valmiina näihin haasteisiin, kuin olimme sarjan ensimmäisissä peleissä. Siksi uskon, että meillä on mahdollisuus ottaa pisteitä tänä viikonloppuna. Me etenemme hitaasti, mutta varmasti ja tulemme kokoajan paremmiksi, kun saamme enemmän pelejä yhdessä, Dunne jatkaa.

Edelliseen otteluun SJK Akatemia oli tehnyt muutoksia kokoonpanoon ja mukana oli SJK:n edustuksesta nuori ghanalaiskeskikenttäpelaaja Jude Arthur. Arthurin esitys oli mainio ja hän dominoi keskikenttää yhdessä pelikiellosta vapautuneen Robbie Malolon kanssa.

Emme pysty vielä sanomaan, onko hän tai muita edustusjoukkueen pelaajia mukanamme lauantaina. Se ratkeaa oikeastaan vasta perjantaina heidän pelinsä jälkeen, että keitä meillä on mahdollisesti käytettävissä, kertoo Dunne.

Omista pelaajista Krasniqi on varmuudella sivussa. Jere Strengillä on ollut pientä vaivaa, mutta hän saattaa olla silti mukana. Toivon ainakin näin, sillä hän on meille erittäin tärkeä pelaaja, joka on parantanut koko ajan peli peliltä. Hän on voimakas ja tekee kovasti töitä joukkueelle.

Muuten saamme kaikki muut suurella varmuudella mukaamme ja siten vahvan joukkueen lauantaita varten, päättää Dunne.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – MuSa lauantaina 18.7. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa.

Musan Salama vieraaksi 

Porilainen Musan Salama, eli MuSa, on melko uusi tuttavauus SJK-väelle. Joukkue on kuitenkin tällä hetkellä Porin jalkapallon lippulaiva ja pelaajistossa on vahva porilainen runko.

Valmentajana toimii kaksikko Ville Ulanen ja Juha Luoma. Ulanen on itse porilaisen jalkapalloilun kasvatti ja entinen pelaaja, joka edusti omalla pelaajaurallaankin Musan Salamaa. Lisäksi hän pelasi Porin FC Jazzissa ja PoPa:ssa, tehden välillä syrjähypyt naapurikaupunkien FJK:n ja Pallo-Iirojen riveihin. Valmentajana hän on toiminut Toejoen Veikoissa ja sen jälkeen MuSa:n riveissä. Päävalmentajaksi hän nousi 2017 ja oli mukana nostamassa joukkuetta kaksi vuotta sitten Ykköseen.

MuSa:n riveihin siirtyi viime kauden jälkeen Rauman Pallo-Iiroista, entinen SJK-pelaaja Juuso Aalto, joka viihtyy keskikentällä keskellä tai laidassa. SJK:ssa Juuso Aalto pelasi kaudella 2013, jolloin SJK nousi liigaan. Aalto oli edustuksen mukana kuitenkin vain yhden ottelun ja pääosin kausi meni Kolmosessa, tuolloin Kerho 07-nimellä pelanneessa SJK Akatemian joukkueessa. Aallon ainoa SJK edustuksen peli oli Ilvestä vastaan Keskuskentällä, 6.7. 2013.

Joukkueen kapteeni, puolustaja Jussi Välilä palasi pelikiellosta MuSa:n viikon aiempaan vierasotteluun Vaasassa. 30-vuotta kohta täyttävä Välilä, on porilainen ja FC Jazzin kasvatti, jota voi pitää divarijyränä. Hänellä on yli 120 ottelua Ykkösessä ja Kakkosessa porilaisjoukkueissa.

Joukkueen kokenein pelaaja jalkapallokentillä on hyökkääjä Fareed Sadat, joka palasi Suomeen Färsaarten Haukarista. Sadat oli mukana Play Off TV-sarjassa, jossa haettiin pelaajaa KuPS:n Veikkausliigajoukkueeseen. Sadat ei saanut sopimusta ohjelman kautta, mutta käväisi kuvausten jälkeen Färsaarilla Haukarin paidassa. Sadatilla on 39 Veikkausliigapeliä FC Lahden paidassa ja niissä kolme maalia. Muilla MuSa:n pelaajilla on kokemus pääosin Ykkösen ja Kakkosen joukkueista.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – MuSa alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 17.7. klo 15:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 14:00. Ottelun livelähetys Elisa Viihde Sportilla alkaa klo 14:45.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Voit lukea Valtion ohjeistuksen tästä ja Palloliiton ohjeistuksen tästä.

Ottelutapahtumaan saa heinäkuussa ottaa ihmisiä enintään 2750 henkeä poikkeusjärjestelyin. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön.

Käytössä on kuitenkin alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan.

Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat toistaiseksi vain heinäkuun kotiotteluita. SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin. Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 13 – 15 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Lipunhinnat

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €
Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta.

Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään.

Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle kaksi sisäänkäyntiä. Lisäksi joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Katsomoissa noudatetaan turvavälejä ja jokaisen katsojan välissä tulee olla yksi tyhjä penkki. Perheet sekä samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua vieretysten, mutta heidän ja seuraavan välissä tulee olla yksi tyhjä penkki molemmin puolin. Ohjeistukset koskevat kaikkia katsomonosia, myös VIP-katsomoa ja anniskelukatsomoita. Katsomossa olevat järjestyksenvalvojat ohjeistavat katsojia tarvittaessa. Korostamme, että jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Käynti Pääkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn, on normaalista pääportista, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. Porteilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat. Pääkatsomossa palvelee Carlsberg Sports Bar ottelun aikana ja anniskelukatsomo Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar sekä katsomoanniskelualue Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa ylhäällä. Ravintolatiloissa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia.

Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 14:00 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä. Carlsberg Sports Bar palvelee ihmisiä myös ottelun jälkeen, jos asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään perjantaina 17.7 klo 18:00 mennessä.

Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen.

Median sisäänkäynti on päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneen ovesta. Sieltä pääsee rappusia pitkin kolmanteen kerrokseen ja medihuoneena toimii poikkeuksellisesti Atria Loungen itäpääty. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 14:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.