123 456 7890

Ykköseen valmistautuva SJK Akatemia pelaa vielä viimeisen harjoitusottelun tiistaina 23.6. klo 18:30, kun se matkustaa Ykkösen suurimmaksi ennakkosuosikiksi asetetun KPV:n. Ottelu on samalla Kokkolan uusitun Keskuskentän avausottelu. 

Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut KPV lähtee Ykköseen hakemaan pikaista nousua takaisin pääsarjaan. Ryhmä on rakennettu sen mukaan ja entinen SJK Akatemian johtaja Jani Uotinen joutuu kokemaan nousupaineet heti ensimmäisellä kokonaisella KPV-päävalmentajakaudellaan. Tulevia Veikkausliigakausia varten, on Kokkolassa remontoitu koko Keskuskentän pinnoite ja entinen nurmikenttä on vaihtunut uusimman sukupolven lämmitettyyn tekonurmeen. Tiistain ottelu on ensimmäinen uudella kentällä. 

Koska Ykkösen kausi alkaa jo tulevana viikonloppuna, on ottelu samalla molemmille joukkueille kenraaliharjoitus kauteen, mutta kumpikaan tuskin haluaa ottaa isoja riskejä avainpelaajien suhteen. SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne toivoisi saavansa jalkeille jo saman ryhmän, jolla aloittaa kauden lauantaina Ykkösessä. Eli mukaan myös edustusjoukkueen mukana harjoittelevat pelaajat, mutta koska SJK:n edustusjoukkue pelaa oman Veikkausliigaan valmistavan harjoitusottelun vielä keskiviikkona, voi tuo aiheuttaa omat haasteensa ryhmän muodostamiseen. 

Tommy Dunnen ajatuksia alkavasta Ykkösen kaudesta tullaan kuulemaan myöhemmin tällä viikolla ilmestyvässä Ykkösen avausottelun ennakossa. SJK Akatemia aloittaa Ykkösen OmaSp Stadionilla lauantaina 27.6. klo 15:00 ja saa vastaan avausotteluun tammisaarelaisen EIF:n. Ykkösen kausikortit ovat myynnissä vielä tämän viikon Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. Myös muilla SJK:n akatemian joukkueilla on otteluita tällä viikolla.

SJK U20 kohtaa sunnuntaina A-nuorten SM-karsintojen päätösottelussaan FC Hakan vierasottelussa. Ottelu alkaa sunnuntaina 28.6. klo 14:00. SJK U20 on jo varmistanut paikkansa A-nuorten SM-sarjaan, joka alkaa heti karsintojen jälkeen, kun on selvillä kaikki joukkueet sekä otteluohjelmat. SJK U20 johtaa lohkoa neljän pisteen erolla ennen Ilvestä, jolla on kuitenkin vielä kaksi ottelua jäljellä. Siten SJK U20 tarvitsee pelistä voiton varmistaakseen lohkovoiton ja kolme aloituspistettä SM-sarjaan. Joka tapauksessa ilman tappioita toistaiseksi pelannut SJK, on vähintään kahden parhaan joukossa. Sunnuntaina vastaan tuleva FC Haka on voittanut karsinnoissa vain yhden ottelun ja kerännyt neljä pistettä. Se on tällä hetkellä jäämässä Ykköseen, sillä ero edellä viivan päällä olevaan FC Honkaan on viisi pistettä, kun molemmilla on kaksi ottelua pelaamatta. SJK U20 joukkueen riveissä Kuutti Matila ja Jyri Kiuru taistelee myös lohkon maalikuninkuudesta. 

Myös SJK U17 on jo varmistanut paikan B-nuorten SM-sarjaan ja tuo tapahtui viime kierroksella Ilveksen vieraana. Pelejä on kuitenkin jäljellä vielä kaksi ja SJK U17 omaa mahdollisuuden jopa lohkovoittoon. Ainakin sillä on mahdollisuus saada aloituspisteitä heti karsintojen jälkeen alkavaan SM-sarjaan. Karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa SJK U17 kohtaa OmaSp Stadionilla lohkoa johtavan OLS U17-ryhmän. Ottelu pelataan sunnuntaina 28.7. klo 16:00 ja siihen on vapaaehtoinen sisäänpääsy maksu, jonka tuotot käytetään lyhentämättömänä Project Liv -hyväntekeväisyysjärjestön tukemiseen. Peli näkyy suorana myös SJK:n toteuttamasta maksullisesta livestreamistä hintaan 4,90 € ja linkki lähetykseen löytyy tästä. SJK U17 ja OLS U17 ovat toisistaan vain kahden pisteen päässä, joten voitolla SJK nousisi heidän ohi. Päätöskierroksella 4.7. SJK kohtaa vierasottelussa toisena tällä hetkellä olevan RoPS U17-joukkueen.