123 456 7890

MP:n maanantaina kaatanut SJK Akatemia kohtaa perjantaina 15.7. klo 18:30 Ykkösen kärkijoukkue TPS:n Turussa. Veritas Stadionilla pelattava ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Heinäkuussa kovalla tahdilla pelejä pelaava SJK Akatemia pelaa kaksi seuraavaa peliä vieraskentällä, kun se kohtaa ensin perjantaina TPS:n Turussa ja sitten ensi viikolla Jaron Pietarsaaressa. Kova tahti vaikuttaa tietenkin pelaajistoon, kun osa pelaajista on parhaillaan myös SJK:n edustuksen mukana europeliryhmässä. Tämä antaa samalla mahdollisuuden muille, vähemmän pelanneille loistaa, ja uusien tähtien ottaa ensiaskeleensa Ykkösessä. Turkuun viidentenä sarjassa oleva SJK Akatemia voi lähteä ilman mitään paineita, ja kiusaamaan sarjanousua havittelevaa kotijoukkuetta.

Pääsemme tähän otteluun hyvän MP pelin esityksen jälkeen. Ja haluan olla täysin rehellinen siitä, että ennen sitä pelatut kaksi heikompaa ottelua, menee täysin minun ja valmennusryhmän piikkiin. Lähdimme niihin peleihin ihan liian isolla ja olimme aivan liian avoimia sekä haavoittuvaisia. Pelisuunnitelmamme ei toiminut niissä peleissä. Siksi teimme muutoksia MP-otteluun. Olemme nyt vaikeampi voitettava, puolustamme kurinalaisesti, ja sitä kautta pystyimme voittamaan MP:n. Ja se oli mielestäni täysin ansaittu tulos, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Nyt menemme TPS-peliin perjantaina kolme pistettä ja voitto takanamme. Se antaa meille itseluottamusta, ja voimme mennä nauttimaan TPS:aa vastaan. Tiedämme, että kohtaamme isoimman joukkueen tässä sarjassa, jolla on isoimmat pelaajat. Lisäksi menemme heidän isolle stadionille, missä on iso avoin kenttä, mikä antaa taas meille mahdollisuuden ilmaista itseämme vapaammin.

Pelasimme heitä vastaan aiemmin kotona, ja se oli hyvä ottelu heitä vastaan. Mielestäni me pakotimme heidät silloin tekemään entistä kovempaa töitä, ja heidän piti taistella pisteiden eteen kovaa. Yritämme nyt tehdä saman. Ja pyrimme satuttamaan heitä heti kun saamme siihen tilaisuuden. Tiedän, että pystymme siihen ja pystymme luomaan myös paikkoja, jatkaa Page.

Meillä on kaikki pelaajat kunnossa, ja seuraamme vielä, että mitä tapahtuu SJK:n edustusjoukkueen europelissä, että onko sieltä pelaajia tulossa takaisin meidän mukaan.

Toivottavasti saamme tästä mukaamme kolme pistettä, ja siten tämän fantastisen kauden entistä mahtavammaksi, Page sanoo vielä lopuksi.

Jonatan Johanssonin valmentama TPS johtaa sarjaa kahden pisteen erolla toisena olevan KTP:n edellä. KTP:lla on kuitenkin peli vähemmän pelattuna, ja siten paineet ovat kovat kotijoukkueen leirissä perjantaina. SJK Akatemia pitäisi pystyä kaatamaan, jos haluaa nousta Veikkausliigaan kauden pääteeksi. Se on ollut TPS:n ainoa tavoite tähän kauteen, ja sitä varten joukkueeseen on myös satsattu isosti. Pelkästään keskikenttäpelaaja Anthony Annanin kiinnittäminen kertoi siitä.

SJK-laisittain TPS:ssa on monta tuttua; maalivahti Jere Koponen ja puolustajat Samba Benga, Joonas Sundman ja Kalle Taimi, ovat kaikki entisiä SJK-pelaajia. Kaksi viimeistä jopa saanut Seinäjoella juniorikasvatuksensa. Harmillisesti Sundman ja Taimi ovat loukkaantuneena, ja Sundman on pystynyt pelaamaan vain neljä peliä tällä kaudella.

Kun SJK Akatemia ja TPS kohtasivat aiemmin Seinäjoella, onnistui TPS tekemään molempien puoliaikojen alkuihin maalit. Jälkimmäinen meni vielä kimmokkeen ottaneena, oman pelaajan kautta sisään. Muuten ottelua vei hieman yllättäen SJK Akatemia, ja se oli jopa epäonninen hävitessään ottelun.

Ykkösen ottelu TPS – SJK Akatemia perjantaina 15.7. klo 18:30 Turun Veritas Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK Akatemian seuraava ottelu on Jaroa vastaan vieraissa ensi viikon keskiviikkona, ja siitä seuraavalla viikolla SJK Akatemia saa Seinäjoelle vieraita Kokkolasta. SJK Akatemia – KPV pelataan maanantaina 25.7. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.