123 456 7890

SJK Akatemia pelaa lauantaina kauden viimeisen vieraspelin Ykkösessä, kun se matkustaa AC Kajaaniin vieraaksi. Ottelu alkaa lauantaina 24.10. klo 14:00 ja se näkyy suorana Elisa Viihde Sport Kanavalta.

Ykkösen kausi päättyy lokakuun lopussa ja vielä on pelaamatta kaksi kierrosta. SJK Akatemia pelasi viime tiistaina kotiottelun Jaroa vastaan, ja hävisi niukasti 2-3 luvuin. Tulos oli kuitenkin siltä osin SJK Akatemialle hyvä, että Jaro on sarjan kärkijoukkueita, joka tavoittelee nousua Veikkausliigaan. SJK Akatemia pisti todella nuorella ryhmällä sille kampoihin, ja olisi voinut ottaa pelistä paremmankin tuloksen. Sarjan kannalta ei voitolla olisi enää ollut SJK Akatemialle mitään merkitystä. Siksi ilonaiheet voi hakea joukkueen melko hyvästä esityksestä ja useamman pelaajan henkilökohtaisista onnistumisista.

Jaroa vastaan maalinteossa onnistui jälleen kerran Jeremiah Streng, joka teki jo kauden kymmenennen osumansa. Samalla hän syötti ottelun avausosuman, josta teki kauden kolmannen maalinsa Jyri Kiuru. Streng nousi maalillaan Ykkösen maalipörssissä jaetulle kolmannelle sijalle. Maalipörssiä johtaa EIF:n Darren Smith 16 maalilla ja toisena on MuSa:n Juuso Aalto 14 maalilla.

SJK Akatemia on pelannut viime ottelut entistäkin nuoremmalla joukkueella, kun ryhmän ainoat yli 22-vuotiaat pelaajat, ja tänä vuonna 25 vuotta täyttäneet, Arttu Aromaa ja Joona Lautamaja, ovat olleet sivussa. Jaroa vastaan kentän vanhimman pelaajan viittaa kantoi Aatu Kujanpää, joka täytti 22 vuotta tämän vuoden heinäkuussa. Kujanpää myös tarjoili hienon syötön Strengin maaliin. Vaihtopenkillä istunut maalivahti Teppo Marttinen on toki jo 23-vuotias, mutta hän ei pelannut ottelussa. Vaihdosta kentälle tullut Onni Heinonen on muutaman kuukauden Kujanpäätä nuorempi.

Lauantaina vastaan tuleva AC Kajaani puolestaan pelasi vielä päivää myöhemmin keskiviikkona, joten heilä on hieman lyhyempi valmistautumisaika otteluun. AC Kajaani tulee otteluun myös voitto tilillään, sillä se kaatoi keskiviikkona MYPA:n peräti 10-2 tuloksella. Sarjassa viimeisenä oleva MYPA pelasi lähes tunnin alivoimalla, kun ottelun avausmaalin tehnyt Ismail Mekhalfa sai punaisen kortin. Ottelu oli jo tauolla 5-1 luvuissa. AC Kajaani nousi tuloksen turvin säilymisviivan yläpuolelle, mutta se ei ole vielä varmistanut paikkaansa ensi kauden Ykkösessä. Viimeisestä paikasta sen kanssa kamppailee Gnistan. SJK-väelle AC Kajaanissa on myös tuttu pelaaja, sillä SJK:ssa kaudella 2017 pelannut Erfan Zeneli siirtyi pelaamaan täksi kaudeksi AC Kajaanin riveihinin. Viime kaudella Zeneli edusti vielä HJK:ta.

Lauantain ottelun jälkeen pelataan vielä yksi kierros. SJK Akatemia pääsee päättämään kauden kotiottelulla lauantaina 31.10. klo 16:00. Silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi MYPA. Molempien joukkueiden kohdalla on jo selvää, että sarjataso vaihtuu ensi kaudeksi pykälää alemmaksi.