123 456 7890

Ykkösen ottelu PK-35 – SJK Akatemia pelataan keskiviikkona 6.7. klo 18:30 Helsingin Pihlajamäessä. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

SJK Akatemia hävisi edellisen ottelunsa FF Jaroa vastaan, kun Jaro iski ensimmäisen puoliajan alkuun nopeasti kolme maalia. Akatemia kuitenkin nousi mukaan peliin vielä ennen taukoa, kun Oskar Pihlaja upotti Tuukka Pahkalan upeasta syötöstä 1-3 osuman. Koko toinen puoliaika olikin sitten SJK Akatemian täyttä hallintaa, mutta Jaro onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. PK-35 puolestaan pelasi viime viikolla Suomen Cupin puolivälierässä, ja kohtasi siinä kotikentällään Veikkausliigaseura HIFK:n. Ottelu meni aina rangaistuspotkuille asti, jossa HIFK osoittautui paremmaksi. Ykkösessä PK-35 on sarjan viimeisenä, vaikka sitä ennen kautta povattiin jopa kärkikahinoihin. SJK Akatemia puolestaan on sijalla viisi, ja pelin muita joukkueita vähemmän pelanneena. Voitolla sillä olisi mahdollisuus nousta taas pykälä taulukossa ylemmäs. SJK Akatemia ja PK-35 kohtasivat toisensa Ykkösessä jo Seinäjoella aiemmin, ja tuolloin SJK Akatemia voitti 4-1 tuloksella. Joukkueet kohtasivat myös ennen kauden alkua harjoitusottelussa pääkaupunkiseudulla, ja silloin PK-35 oli vahvempi 3-1 tuloksella. Mielenkiintointoinen ottelu on siten luvassa myös keskiviikkona.

Menemme tähän otteluun harmittava tappio niskassa, ja jos katsoo sen edellisen ottelun maaleja, joita päästimme, niin meidän tulee olla paljon parempia puolustussuuntaan. Varsinkin sellaista joukkuetta vastaan kuin Jaro, emme saa antaa tämmöistä etumatkaa heti ottelun alussa, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Mutta, me todella paransimme peliämme siinä ottelussa, varsinkin toisella puoliajalla. Jos emme olisi päästäneet maaleja siinä alussa, olisi pelistä tullut aivan toisenlainen. Jaro kuitenkin ansaitsi voittonsa sen ensimmäisen puoliajan perusteella.

Nyt kohtaamme PK-35:n, joka on erittäin mielenkiintoinen vastustaja, jolla on muutamia erittäin lahjakkaita pelaajia. Jos heille antaa samalla tavalla tilaa, niin he voivat olla todella vaarallisia. Myös matkustaminen Helsinkiin on semmoinen, että siihen pitää valmistautua, ja huolehtia, että pelaajat ovat palautuneita ja valmiita otteluun. Jos haluamme olla kauden lopulla kuuden parhaan joukossa, niin nämä ovat niitä otteluita, joissa meidän pitää ottaa voittoja tai pisteitä, muistuttaa Page.

Mutta, jos katsoo meidän kauttamme kokonaisuudessaan tähän asti, niin olemme hävinneet vain kolme ottelua. Hävisimme TPS:lle, EIF:lle ja Jarolle, sekä pelasimme tasapelin KTP:n kanssa. Jos ennen kautta monien toimesta arvioitiin, että juuri nuo joukkueet ovat sarjan neljä kovinta joukkuetta, niin sanoisin, että meillä on ollut hyvä kauden alku. Nyt meidän pitää vain päästä takaisin voittokantaan, niin saamme myös hyvän toisen puoliskon tähän kauteen. Eli lähdemme kovaa PK-35:sta vastaan, ja olemme valmiita haasteeseen, Page sanoo vielä lopuksi.

SJK Akatemia saa tähän otteluun takaisin pelikiellosta vapautuvan Valentín Gascin. Nuoren keskikenttäpelaajan pelikielto tuli korttitilin täyttymisen vuoksi. Gasc on myös joukkueen paras maalintekijä. Loukkaantumisten vuoksi sivussa on ainoastaan pitkään sivussa olleet Borry Sabally ja Veeti Mustonen. SJK Akatemian pelaajista Jonathan Muzingalle PK-35:n kohtaaminen on paluu vanhalle kotistadionille, sillä Muzinga siirtyi Seinäjoelle PK-35:n riveistä täksi kaudeksi.

Samson Ebuka oli pelipäällä Jaroa vastaan, vaikka ei tehoja ottelussa saanutkaan. Kuva Antti Huhtamäki.

Kim Raimin valmentama PK-35 on täynnä kokeneita, nimekkäitäkin pelaajia, joilla on paljon kokemusta Veikkausliigasta. Ja varsinkin kotikentällä, joukkue saattaa olla huomattavasti vahvempi kuin vieraskentällä, kun nämä kokeneetkin pelaajat ovat aina varmemmin mukana. Esa Terävä, Pauli Kuusijärvi ja Matias Hänninen ovat kaikki useiden Veikkausliigapelien miehiä. Mutta vaikka kokemusta riittääkin, on joukkue toistaiseksi voittanut Ykkösessä vain yhden ottelun. Se tapahtui toukokuussa 2-0 voitolla MP:ta vastaan. Tuon jälkeen PK-35 on pelannut viisi ottelua Ykkösessä ilman voittoa. Edellinen ottelu viime lauantaina päättyi Paraisilla kotijoukkue PIF:n 3-2 voittoon.

Ykkösen ottelu PK-35 – SJK Akatemia keskiviikkona 6.7. klo 18:30 Helsingin Pihlajanmäen Magnecit Areenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu palvelusta.

SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran kotona ensi maanantaina 11.7. klo 18:30, kun Mikkelin Palloilijat saapuu OmaSp Stadionille. Ottelun liput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.