123 456 7890

MYPA isännöi SJK Akatemiaa Ykkösessä lauantaina 22.8. klo 17:00. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sport -kanavalta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa.

Ottelu on äärimmäisen tärkeä SJK AKatemialle, sillä MYPA on sarjassa heidän takanaan kolmen pisteen päässä ja voitto auttaisi kovasti sarjan häntäpään kamppailussa säilymisen suhteen. Eroa viivan päällä olevana AC Kajaaniin kun on neljä pistettä ja AC Kajaani kohdataan Seinäjoella ensi viikolla.

Jokainen peli on meille tärkeä, mutta tottakai nämä pelit joukkueita vastaan, jotka ovat sarjataulukossa meidän ympärillämme, ovat vielä ehkä hieman merkityksellisempiä, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Peli pelataan myös aika kaukana kotoa, mikä tuo omat haasteensa. Meidän tulee vain tehdä kaikki sen eteen, että olemme siihen valmiit. Matkustamme sinne jo perjantaina.

Kaikki ymmärtävät, että meidän kohdalla on kyse oppimisprosessista, ja välillä ihan fyysisesti olemme alakynnessä. Mutta kyllä me haluamme kerätä samalla pisteitä ja säilyä sarjassa. Olemme mielestäni myös näyttäneet, että pärjäämme ja meillä on mitä täällä pelaamiseen vaaditaan. Se ei ole helppoa, sillä moni sarjan joukkueista myös vahvistuu tällä hetkellä, kun siirtoikkuna on auki ja he haluavat pysyä mukana sarjassa, Dunne jatkaa.

Lauantaina lähdemme siitä, että otamme pisteitä mukaan, koska MYPA on juuri nyt hieman meidän takanamme. Ja haluamme siten varmistaa, että menemme jatkossa eri suuntaan taulukossa, sanoo Dunne vielä lopuksi.

Koska SJK:n edustusjoukkue pelaa jo perjantaina oman ottelunsa, vaikuttaa se osaltaan SJK Akatemian pelaajaryhmään. Muuten pelaajaryhmä on pysynyt samana kuin edellisissä otteluissa. SJK Akatemian paras maalintekijä on Jeremiah Streng ja häntä on tukenut hyvin laitahyökkääjänä Jyri Kiuru. Molempia on nähty myös Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen mukana.

Vaikka MYPA on SJK Akatemian takana sarjataulukossa, kannattaa huomioida, että se on pelannut myös kaksi ottelua muita sarjan joukkueita vähemmän. Se ei ole voittanut vielä otteluakaan, seitsemästä pelatusta ottelusta on saldona yksi tasapeli. Joukkuetta valmentaa Ilkka Mäkelä, joka oli omalla pelaajaurallaan keskuspuolustajana Suomen A-maajoukkueessa ja seuroissa pisimpään kasvattajaseurassaan Mikkelin Palloilijoissa ja FC Hakassa. Hän pelasi pitkään myös RoPS:ssa ja lahtelaisjoukkueissa Kuusysi ja FC Lahti. Valmentajana hän on toiminut MyPa:ssa jo apuvalmentajan ominaisuudessa vuosina 2001-2003 ja päävalmentajana 2004-2007. FC Lahtea hän koutsasi 2008-2010, minkä jälkeen toimi Suomen U15-poikien valmentajana. Paluu Myllykoskelle tapahtui viime vuonna 2019. Mäkelä toimii valmentamisen ohella myös seuran toiminnanjohtajana.

MYPA tekee yhteistyötä HIFK:n kanssa ja on sitä myöden saanut välillä hyviä liigatason nuoria pelaajia mukaansa. Yksi tällainen on nuorten maajoukkueissa pelaava Kevin Larsson, joka on tehnyt MYPA:lle kaksi maalia ja johtaa sillä joukkueen sisäistä pörssiä. Larsson on ollut mukana yhtä monessa ottelussa. SJK Akatemiaa vastaan on pelikiellossa kaikki ottelut tähän mennessä pelannut puolustaja Ahmed Said, korttitilin täyttymisen vuoksi.

Lauantain jälkeen SJK Akatemia pelaa kotiin Seinäjoelle ja kohtaa ensi viikon sunnuntaina 30.8. klo 17:00 OmaSp Stadionilla AC Kajaanin. Ottelun ennakkoliput SJK Shopista ja Lippu.fi kanavista.

SJK:n A- ja B-nuoret pelaavat SM-sarjoja tänä viikonloppuna kotikentällä. SJK U20 kohtaa sunnuntai-iltana 23.8. klo 18:00 MP U20-ryhmän ja SJK U17 lauantaina 22.8. klo 14:00 PK-35 U17-ryhmän. Molemmat ottelut pelataan OmaSp Stadionilla, niihin on vapaa sisäänpääsy ja pelit näkyvät lisäksi suorina nettilähetyksinä. Linkki SJK U20-ryhmän peliin tästä. Ja linkki SJK U17 peliin tästä.