123 456 7890

Ykkösen ottelu Gnistan – SJK Akatemia pelataan Helsingin Oulunkylässä sunnuntaina 31.7. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Sarjataulukossa joukkueet ovat kolmen pisteen päässä toisistaan, Gnistan neljäntenä ja SJK Akatemia seitsemäntenä. Molemmat kuuluvat sarjan tiiviiseen keskikastiin, missä peräti kuusi joukkuetta on vain neljän pisteen sisällä toisistaan, ja kaikki kamppailevat ylemmän loppusarjan paikoista. Kun joukkueet kohtasivat Seinäjoella toukokuun lopulla, kaatoi SJK Akatemia Gnistanin peräti 4-0 luvuin. SJK Akatemia lähtee sunnuntain otteluun kahden viikon sisään pelatun Pohjanmaan derbyn jälkeen, joissa se pelasi 1-1 tasapelit Jaroa ja KPV:a vastaan. Gnistanilla taas on tappio allaan Pargas IF:n vieraana viime viikonlopulta.

Gnistan on samalla tavalla kiinnostava joukkue, kuin maanantaina kohdattu KPV:kin oli. Erityisesti pallonhallinnan osalta. Heidän pallon liikuttelunsa on korkealla tasolla läpi koko joukkueen. Se pystyy satuttamaan, jos olet kentällä liian avoimena ja etäisyydet suurena, kun puolustat. Siksi meidän pitää pelata tarkasti silloin kun heillä on pallo, sillä silloin he ovat vaarallisimmallaan, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen peli. Molemmat joukkueet haluavat taatusti pelistä voiton. Varmasti myös jälleen kova peli meille, mutta nämä ovat niitä pelejä, jotka pitää voittaa, jos haluamme olla kärkikamppailuissa mukana, Page muistuttaa lopuksi.

SJK Akatemian pelaajia on ollut viime viikkoina mukana edustusjoukkueen europeliryhmässä, ja Veikkausliigan peleissä. Kingsley Ofori on jo noussut lähes täysin edustuksen pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkääjä Samson Ebuka teki Veikkausliigassa debyyttimaalinsa FC Lahtea vastaan viime sunnuntaina, ja kellotti torstaina Norjassa minuutteja UEFA Europe Conference Leaguessa. SJK Akatemian paras maalintekijä, keskikenttäpelaaja Valentín Gasc on myös pelannut nyt Veikkausliigaa ja maalivahti Tuomas Pöyhönen on toiminut edustusjoukkueen kolmosmaalivahtina europeleissä. Puolustaja Tuomas Koivisto oli hänkin mukana europeliryhmässä ensimmäisellä kierroksella FC Floraa vastaan. Nuoret pelaajat ovat siten saaneet mahtavaa kokemusta ja ovat entistä valmiimpia ottamaan askeleita urallaan. Samalla kun osa pelaajista on ollut edustuksen mukana, on se tarjonnut paikkoja muille esiintyä edukseen ja nousta esiin Ykkösen ryhmässä. Esimerkiksi maalissa viime peleissä pelannut oma kasvatti, 18-vuotias Saku Kankaanpää, on pelannut erinomaisesti ja koventaa kilpailua avaavan maalivahdin paikasta taatusti myös jatkossa.

Paikkoja loistaa tulee myös tulevissa peleissä koko ryhmälle, ja esimerkiksi sunnuntain ottelusta puuttuu pelikieltojen vuoksi puolustajat Noa Lehtonen ja Sami Sipola. Molemmat ovat pelanneet säännöllisesti SJK Akatemian avauksessa. Molempien korttitili tuli täyteen viime ottelussa, ja se tietää huilia yhden pelin verran.

SJK Akatemian Oliver Günes ja Deni Silverio matkaavat sunnuntaina tutuille kulmille pääkaupunkiseudulle.

Sunnuntain vastustaja Gnistanin riveissä on tuttuja pelaajia myös SJK:n ja SJK Akatemian riveistä. Keskikentällä peliä tekee Maximo Tolonen ja hyökkäyspäästä löytyy Jyri Kiuru. Joukkueesta löytyy myös paljon Veikkausliigakokemusta, ja sitä tuli joukkueeseen lisää kuluvassa siirtoikkunassa, kun AC Oulun hyökkääjä Onni Suutari liittyi joukkueeseen loppukauden lainasopimuksella. Samalla Gnistan on kuitenkin menettänyt tärkeitä pelaajia. Luquinhas, eli Lucas Morais, siirtyi Suutarin tullessa AC Ouluun pysyvästi, ja hän on ollut yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Myös hyökkääjä Douglas Caé on siirtynyt Etelä-Amerikan sarjoihin.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantasella on kuitenkin niin kova nippu kasassa Ykkösen tasolle, että parin pelaajan lähtö ei vielä voimasuhteita pahemmin hetkauta. Alkukaudesta Gnistan olikin sarjan kärkijoukkueita. Nyt sijoitus on neljäntenä, kun viidestä viimeisestä ottelusta on tullut tappiot KPV:lle, JäPS:lle ja Pargas IF:lle. Samalla on tullut myös maukas päänahka, kun sarjanoususta TPS:n kanssa kisaava KTP kaatui 2-1 luvuin.

Ykkösen ottelu Gnistan – SJK Akatemia sunnuntaina 31.8. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

SJK Akatemian seuraava kotiottelu on lauantaina 6.8. kun toinen sarjanousija JäPS saapuu OmaSp Stadionille. Ottelu alkaa klo 17:00 ja ennakkoliput peliin saa Lippu.fi-kanavista sekä SJK Storesta Torikeskukselta. Löydät kaikki tulevat SJK Akatemian ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.