123 456 7890

Ykkönen jatkuu maajoukkuetauon jälkeen maanantaina 7.9. klo 18:30, kun SJK Akatemia kohtaa vierasottelussa FC KTP:n. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sport -kanavalta ja sitä voi Seinäjoella katsoa Vekseli Plazassa.

SJK Akatemian tilanne Ykkösessä on tukala, sillä joukkue on viimeisenä, ja kun kahdentoista joukkueen sarjan kolme viimeistä putoaa kauden päätteeksi, on piste-ero tällä hetkellä viimeiseen säilyjään 10 pistettä. Viivan yläpuolella olevalla AC Kajaanilla on tosin yksi peli enemmän pelattuna, joten eron voi saada kurottua 7 pisteeseen rästipelin voittamalla. Missään tapauksessa piste-ero ei ole vielä mahdoton, sillä kausi on vasta puolessa välissä. SJK Akatemian otteet ovat välillä näyttäneet siltä, että kaikki saumat sarjapaikan pitämiseen on. Hyvien esityksien tueksi tarvittaisiin vain lisää tuloksia ja onnistumiset sitten ruokkisivat lisää onnistumisia. Taitoa ja potentiaalia nuoressa joukkueessa on.

Olemme nyt pelanneet kaikkia joukkueita vastaan tässä sarjassa ja siinä mielessä tiedämme mitä odottaa. Olemme myös näyttäneet, että pystymme pelaamaan tässä sarjassa, mutta se kuitenkin vaatii meiltä onnistumisia. Jotta säilymme, meidän pitää saada tuloksia. Yksilöinä meidän pelaajat pärjäävät hyvin, mutta yhdessä meidän täytyy olla parempia. Meidän pitää olla tiukempia puolustaessa ja rohkeampia pallon kanssa sekä hyökätessä. Meidän pitää olla positiivisia ja uskoa itseemme. Rohkeutta tulisi varmasti lisää onnistumisien kautta, mutta niitä ei tule, jos emme ole rohkeampia, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Maanantain vastustaja on jälleen kokenut ja rutinoitunut joukkue, aivan sarjan kärkipäästä. Kaikki paineet ovat ottelussa heillä, sillä meillä on pelissä vain voitettavaa. Menemme sinne positiivisin mielin ja samalla kuitenkin tietäen, että meidän täytyy venyä vielä paljon parempaan suoritukseen kuin viime viikkoina, että saamme sieltä tuloksen. Uskon kuitenkin, että se on mahdollista, päättää Dunne.

Kotkaan SJK Akatemia matkustaa ryhmällä, jonka pelaajista osa vietti viime viikon Suomen poikamaajoukkueiden mukana. Kaikkiaan viisi SJK Akatemiassa minuutteja tällä kaudella kellottaneista pelaajista, oli Suomen U19-maajoukkueiden mukana Eerikkilässä leirillä. Leiri päättyi lauantaina 5.9. ja Joel Laitinen, Valtteri Olsbo, Sami Sipola, Jeremiah Streng ja Kaarlo Rintamäki palasivat Seinäjoelle sunnuntaiksi. Lisäksi SJK U20 pelaa oman vierasottelunsa sunnuntai-iltana klo 18:00 ja osa SJK Akatemian pelaajista saattaa olla mukana myös siinä ottelussa.

SJK:n edustusjoukkue pelasi viimeksi yli viikko sitten lauantaina, joten periaatteessa jokainen edustuksen pelaaja olisi käytettävissä maanantaina sääntöjen puitteissa. Alkavalla viikolla lukitaan myös pelaajat loppukaudeksi siihen joukkueeseen, missä hän pelaa ottelun 9.9. jälkeen, eikä siirtoja joukkueiden välillä enää sallita heidän kohdallaan. Junioripelaajia tämä sääntö ei kuitenkaan koske. Viime kotipelissä SJK Akatemian maalissa nähtiin uutena mukaan liittynyt Teppo Marttinen. KPV:sta lainasopimuksella SJK Akatemiaan siirtyneen Marttisen sopimus kattaa koko loppukauden. Siirtoikkuna menee kiinni sunnuntaina 6.9., joten muut mahdolliset pelaajasiirrot tulee olla tehtynä ennen maanantain ottelua.

SJK:n edustusjoukkue palaa maajoukkuetaulta keskiviikkona 9.9. kun se kohtaa Veikkausliigan kotiottelussa FC Interin OmaSp Stadionilla. SJK Akatemian seuraava kotiottelu on puolestaan ensi lauantaina 12.9. klo 15:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi AC Oulu. Ottelun liput ennakkoon Lippu.fi-kanavista ja SJK Shopista. AC Oulun kannattajat sijoittuvat stadionilla Itäpäätyyn, lohkoon 114, missä heillä on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. AC Oulu -kotiottelu aloittaa Pohjanmaan alueen derbyjen sarjan, kun sen jälkeen seuraavissa otteluissa Seinäjoelle saapuu VPS, KPV ja FF Jaro. Kaikkien otteluiden liput ovat jo myynnissä ja otteluohjelma löytyy SJK:n nettisivuilta.


 
FC KTP hakee sarjanousua

SJK Akatemian maanantai-illan vastustaja FC KTP, on parhaillaan Ykkösessä kolmantena, pisteen toisena olevan FF Jaron takana ja 8 pistettä pelin enemmän pelanneen sarjakärki AC Oulun takana. FC KTP:lla on siten saumat nousta ainakin nousukarsintaan oikeuttavalle kakkossijalle maanantain ottelun voittamalla. Kotkassa Veikkausliigapaikkaa haetaan tosissaan ja siitä kertoo myös joukkueeseen tehdyt satsaukset tälle kaudelle sekä sen aikana.

Elokuussa FC KTP vahvisti rivejään kolmella pelaajalla ja vielä neljäs pelaaja on tulossa mukaan ennen siirtoikkuna sulkeutumista. Nigerialaiskaksikko, hyökkääjä David Onyeanula ja keskikenttäpelaaja Michael Ogungbaro ja espanjalainen hyökkääjä Mika, ovat jo ehtineet pelatakin FC KTP:n paidassa muutaman ottelun. Espanjalaisen keskikenttäpelaaja Asier Arranzin odotetaan pelaavan ensimmäisen ottelunsa kenties jo maanantaina SJK Akatemiaa vastaan. Arranz on kokenut pelaaja, ja pelannut urallaan useita Espanjan toisen sarjatason otteluita, sekä yhden ottelun Espanjan pääsarja La Ligassa Real Valladolidin paidassa. FC KTP:n riveihin hän saapuu Kyproksen Alki Oroklinista. Päävalmentajana joukkueelle toimii entinen Viron maajoukkueen maalitykki Argo Arbeiter ja hänen apunaan entinen SJK Akatemian valmentaja Ossi Virta.

Joukkue on hävinnyt viimeksi heinäkuun lopulla vierasottelun Mikkelin Palloilijoille ja tuo onkin FC KTP:n ainoa tappio koko kaudelta. Sen jälkeen se on pelannut kuusi ottelua putkeen ilman tappioita ja ainoat pistemenetykset ovat tulleet tasapeleissä AC Oulua ja FF Jaroa vastaan. Seinäjoella FC KTP vieraili heinäkuun alussa, kauden toisessa ottelussa ja haki voiton selkeällä 3-0 tuloksella. FC KTP:n tehokkaimmat pelaajat ovat olleet SJK:n edustuksessakin viime kaudella piipahtanut Zakaria Beglarishvili ja urallaan Veikkausliigassa Ilvestä ja Honkaa sekä Saksassa VfB Oldenburgia edustanut Antti Mäkijärvi. Molemmilla on kasassa neljä maalia. Kaikkiaan yhdeksän pelaajaa FC KTP:sta on osunut maalipuiden väliin tällä kaudella.

Varmuudella FC KTP:n riveistä puuttuu ainakin kuukaudeksi loukkaantumisen vuoksi sivuun joutunut keskikenttäpelaaja Matias Lindfors. Täksi kaudeksi joukkueeseen liittynyt nuorten maajoukkueissa esiintynyt Valtteri Vesiaho, on mediatietojen mukaan siirtymässä Espanjaan, mutta siirto on toistaiseksi ollut jäissä koronatilanteen vuoksi.