123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa nykyisen Raaseporin Tammisaareen, ja kohtaa siellä lauantaina 18.6. klo 17:00 EIF:n Ykkösen ottelussa.

EIF ja SJK Akatemia ovat Ykkösessä tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä, SJK Akatemia edellä ja yhden pelin vähemmän pelanneena. SJK Akatemia voisi myös voitolla nousta suoraan sarjan kärkipaikalle, ohi Ykköstä nyt johtavan TPS:n, tasapisteisiin, mutta edelle paremman maalieron turvin. Sama mahdollisuus on toki myös EIF:llä pisteiden muodossa, mutta heidän maalieronsa on 7 maalia heikompi kuin TPS:n. SJK Akatemialla on itseasiassa koko sarjan toiseksi paras maaliero, kun vain Gnistan on onnistunut repimään tuota eroa yhden maalin enemmän. Myös tehdyissä maaleissa Akatemia on toisena Gnistanin takana. Lauantaina SJK Akatemia saa vastaan kovan kotijoukkueen, sillä se on hävinnyt kotona ainoastaan TPS:lle huhtikuussa.

Kohtaamme lauantaina EIF:n, joka on erittäin vaarallinen varsinkin hyökkäyspäässä. Heillä on useita taitavia pelaajia, jotka voivat aiheuttaa ongelmia kenelle tahansa tässä sarjassa. Siksi meidän tulee olla varovaisia ja huolellisia, eikä antaa tilaa heidän kärjillensä käyttää heidän nopeuttaan. Varsinkin Adam Larsson on ollut viime aikoina todella kovassa iskussa, joten meidän pitää olla tarkkana erityisesti myös hänen kanssansa, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

EIF pystyy muuttamaan peliryhmitystä koti- ja vieraspelien välillä, sekä muuttamaan nopeasti sitä myös pelin sisällä. Siksi he voivat olla hieman yllätyksellinen ryhmä, mutta me valmistaudumme hyvin kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, jatkaa Page pohtimistaan.

Me olemme tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella matkassa, ja olemme hyvässä iskussa. Ja kun katsoo, miten meidän edellinen vastustajamme KTP onnistui Gnistania vastaan, se saa meidän edellisen tuloksemme heitä vastaan näyttämään vielä paremmalta. Mielestäni sen esityksen perusteelle me voimme rakentaa lisää. Olimme mielestäni hyviä siinä pelissä, mutta samalla tiedämme siitä missä meidän tulee olla vielä hieman parempia. Niihin kohtiin olemme nyt keskittyneet, ja niitä pyrimme parantamaan, kun valmistaudumme lauantain otteluun, sanoo Page.

Mutta kuten joka peli tässä sarjassa, tulee tämäkin olemaan meille jälleen hyvä haaste. Meillä on ollut hieman poissaoloja edellisen pelin ryhmästä, mutta tänään sain juuri hyviä uutisia ja poissaolijatkin ovat mukana nyt harjoituksissa. Siten meillä on taas lähes koko ryhmä käytettävissä. Jonathan Muzingan loukkaantuminen edellisessä ottelussakin näyttää olleen lievempi mitä pelättiin, ja hänenkin pitäisi olla pelikunnossa. Olemme siten valmiita lauantain otteluun, Page päättää.

Jonathan Muzinga siis pystynee pelaamaan lauantaina, vaikka loukkaantui pahan näköisesti edellisessä ottelussa. Hän on ollut sivussa kuitenkin osan viikosta, ja pelaaminen ei ole vielä varmaa. Varmuudella sivussa on ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Veeti Mustonen ja Borry Sabally. 

Denis Cukici on muodostanut hyvän keskikentän kaksikon yhdessä Valentín Gascin kanssa.

 

Ekenäs IF, on ollut vakionimi Ykkösessä vuodesta 2015 alkaen, ja sillä on seurana pitkät perinteet jalkapallossa. Tammisaaressa se on aina ollut iso juttu paikallisille, ja pelit keräävät kivasti intohimoista jalkapalloyleisöä. EIF:n valmentajaksi siirtyi täksi kaudeksi FC Hakan kahden edellisen kauden kakkosvalmentaja Mikko Manninen, joka ennen Hakaa toimi pitkään Nurmijärven Jalkapalloseurassa valmennustehtävissä. Manninen on nuori ja nouseva päävalmentaja, ja tällä kaudella EIF on mukana kärkikamppailussa hänen johdollaan.

Joukkueen ykköstykkinä on ollut ruotsalainen, 22-vuotias Adam Larsson, joka on osunut peräti 8 kertaa, vain yhdeksässä ottelussa. Hänen lisäkseen EIF:lle on osunut ainoastaan keskikentän kosovolaiskaksikko Valdrin Rashica ja Xhevdet Gela, joilla on yhteensä neljä osumaa, sekä venäläinen Stanisvlav Efimov, jolla on kaksi osumaa. Joukkue on melko nuori, mutta 32-vuotiaan entisen liigapelaaja Gelan lisäksi kokemusta joukkueessa edustaa ranskalainen Karl Madianga ja niin ikään Veikkausliigaakin pelannut puolustaja Nnaemeka Anyamele SJK-väelle kaikkein tutuin pelaaja on EIF:n Ykkösmaalivahdiksi SJK Akatemiassa vietetyn 2020 kauden jälkeen palannut Mehdi El Moutacim. 

Ykkösen kärkipään kamppailu EIF – SJK Akatemia lauantaina 18.6. klo 17:00 Raaseporissa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

SJK Akatemian seuraava ottelu on ennen juhannusta, ensi viikon torstaina 23.6. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi toinen sarjanousija PEPO Lappeenranta. Ottelun liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Juhannuksen jälkeen pelit jatkuvat niin ikään kotiottelulla, kun lauantaina 2.7. OmaSp Stadionille saapuu Pohjanmaan derbyyn FF Jaro. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.