123 456 7890

Ykkösen Pohjanmaan derby, SJK Akatemia vs. VPS sunnuntaina 20.9. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavilta. Paikalle saapuvat vaasalaiskannattajat voivat ostaa liput ennakkoon Lippu.fi-kanavasta ja sijoittua OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, lohkoon 114. Lohkoon pääsee suoraan katsomon takaa omasta portista ja siellä on kaikki omat palvelut, katsomoanniskeluineen. Peli näkyy myös suorana Elisa Viihde Sport Kanavalta. Lisätietoa tapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa. 

Molemmilla joukkueilla on tappio allaan keskiviikolta. VPS hävisi kotonaan AC Oululle 1-2 luvuin ja SJK Akatemia Porissa MuSalle 2-3. Talvella SJK Akatemia voitti VPS:n Ykkösen Cupissa Vaasassa ja Vaasasssa aiemmin pelattu Ykkösen ottelu päättyi isäntäjoukkueen 3-1 voittoon, vaikka SJK Akatemia jopa hallitsi ottelua. SJK Akatemian onkin pelannut monessa pelissä paljon paremmin miltä tulokset näyttää. Näin oli myös viime ottelussa MuSaa vastaan, kun SJK Akatemia johti ottelua vielä tunnin pelin jälkeen 2-1 luvuin.

Teimme MuSa-pelissä paljon oikeita asioita, mutta samalla meidän keskittyminen kuitenkin hieman herpaantui ja teimme virheitä, jotka johtivat vastustajan maaleihin. Mutta emme mieti enää menneitä otteluita, vaan keskitymme täysillä sunnuntaihin, kommentoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

 

Nyt tulee ainakin semmoinen peli sunnuntaina, että uskoisin kaikkien laittavan kaikkensa likoon ja olevan keskittyneitä alusta loppuun. Jokainen haluaa voittaa derby-matsit. Ne sytyttää aina pelaajan kuin pelaajan. Olemme jo voittaneet heidät kerran tällä kaudella ja mielestäni kärsimme viime ottelussa Vaasassa heitä vastaan hieman tuomarin ratkaisuista. Toivotaan, että nämä nyt tasoittuvat meidän puolellemme sunnuntaina. Me ainakin haluamme maksaa tässä ottelussa jotain takaisin katsojille ja kannattajille, joten lähdemme hakemaan voittoa, Dunne sanoo.

SJK Akatemian paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Jeremiah Steng, jolla on kasassa viisi osumaa. Viime ottelussa SJK Akatemian molemmat maalit teki kuitenkin puolustaja Valtteri Olsbo kaukolaukauksilla. Samalla Olsbo teki uransa ensimmäisen ja toisen maalinsa Ykkösessä. 

Kyllä on hyvät fiilikset siltä kannalta, että pääsin onnistumaan maalin teossa. Ja oli tätä kyllä odotettukin. Tästähän tää vasta alkaa, kun nyt on ketsuppipurkki auki. Mutta kyllä silti jäi harmittamaan, ettei niitä pisteitä Porista meille jäänyt. Mutta se on nyt käsitelty joukkueenkin kanssa ja katseet ovat nyt Vepsun kaatamisessa, kertoo SJK Akatemian Valtteri Olsbo.

Tuttu joukkue on vastassa nyt, ja voitothan on tasan, joten hyvin mielin lähdetään voittamaan derbya. Uskon, että kun saadaan pallo liikkuumaan ja uskotaan itseemme, niin ne pisteet sieltä kyllä tulee. Uskon myös, että tulee kova peli niinkuin aina, ja molemmat jengit antaa varmasti kaikkensa. Mutta näistä peleistä sitä kyllä nauttii eniten. On se aina siistiä pelata kun on faneja ja yleisöä paikalla. Se tuo kyllä paljon boostia pelaamiseen, kertoo Olsbo. 

Iso toive onkin joukkueella, että saataisiin mahdollisimman paljon jengiä katsomoon ja tukemaan meidän joukkuetta, heittää Olsbo vielä lopuksi. 

SJK Akatemian ja VPS:n välisen Pohjanmaan derbyn lisäksi, muutkin SJK:n joukkueet pelaavat viikonloppuna, mutta kaikkien muiden ottelut ovat jo lauantaina. 

SJK:n edustusjoukkue kohtaa lauantaina klo 17:00 FC Interin Veikkausliigassa Turussa ja ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta sekä Seinäjoella Vekseli Plazassa. 

SJK U20 matkustaa lauantaiksi Kuopioon KuPS U20-ryhmän vieraaksi. A-nuorten SM-sarjan ottelu alkaa Kuopiossa klo 14:00. SJK U20 voisi voitolla nousta mukaan mitalikamppailuun, kun lauantain ottelu mukaan laskettuna, on kolme ottelua pelaamatta. 

SJK U17 puolestaan pelaa kotiottelun lauantaina 19.9. klo 14:00 ja kohtaa B-nuorten SM-sarjassa Tervarit OmaSp Stadionilla. Peliin on vapaa sisäänpääsy ja se näkyy lisäksi maksulliselta livestreamilta, tästä linkistä. 

Tervetulopa paikanpäälle kannustamaan SJK:n joukkueita tai seuraamaan otteluita livestreameiltä. 

VPS ei nouse Veikkausliigaan tämän kauden päätteeksi

Kauden alussa tavoitteeksi sarjanousun takaisin Veikkausliigaan asettanut VPS, on Ykkösen sarjataulukossa kuudentena ja piste-ero sarjaa johtavaan AC Ouluun on nyt jo 12 pistettä. Pelejä toki on jäljellä vielä kahdeksan, kun lasketaan mukaan sunnuntain ottelu Seinäjoella ja pisteitäkin jaossa niistä 24. Mutta koska kärjessä porhaltavat AC Oulu, FC KTP ja FF Jaro ovat olleet todella kovassa vireessä, pitäisi tapahtua todellisia ihmeitä, että VPS vielä nousisi edes toiselle sijalle ja pääsisi siten karsimaan noususta Veikkausliigan 11.sijoittuneen kanssa. 

Toisaalta Christian Sundin valmentama VPS tuskin myöskään putoaa Ykkösestä, sillä piste-ero ensimmäisen tippujan paikalla olevaan Gnistaniin on jo 13 pistettä. VPS:n loppukauden tavoitteena onkin siten ajaa sisään pelitapaa ja pelaajia sekä odotella ensi kautta. Toki hyvä sijoitus Ykkösessä antaa aina mukavammat lähtökohdat seuraavan kauden sponsori- ja pelaajaneuvotteluihin. 

VPS on voittanut pelaamistaan 14:sta ottelusta kuusi. Neljä kertaa on päädytty tasapeliin ja saman verran otteluita on päättynyt tappioon. VPS:n maaliero on tasainen 23-21. Joukkueen paras maalintekijä on samalla joukkueen kokeneimpia pelaajia edustava Sebastian Strandvall. Strandvallin maalisaldo on kuusi osumaa. Toiseksi eniten maaleja on kasassa Samu Alangolla, jolla niitä on viisi. 

Viime ottelussa AC Oulua vastaan toi kokeneen puolustaja Ville Koskimaan upea kaukolaukaus ottelun 89.peliminuutilla, joka upposi vastustamattomasti AC Oulu-maalin yläkulmaan ja kavensi tuloksen 1-2:een.

Sunnuntaina paikalle mahdollisesti saapuvat vaasalaiskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, lohkoon 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa ja siellä on kaikki omat palvelut, katsomoanniskeluineen. Liput tulee ostaa ennakkoon Lippu.fi-kanavista. Vieraskatsomon portilla ei ole lipunmyyntiä.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – VPS alkaa OmaSp Stadionilla sunnuntaina 20.9. klo 15:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 14:00. SJK Shop on auki klo 13:00 – 15:00.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Käytössä on alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan. Kasvomaskien käyttö on sallittua ja jopa suotavaa.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin. Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 13:00 – 15:00 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä, mutta Lippu.fi palvelee vielä ottelun alkamisenkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon. Paikalle tulevat vieraskannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114, missä heille on omat palvelut, oma sisäänkäynti ja katsomoanniskelu. Normaalit ennakkoliput käyvät myös vieraskatsomoon.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla. Kasvomaskien tai hengityssuojaimien käyttäminen on sallittua tai jopa suotavaa.

Lipunhinnat:

SJK Shopista:

Aikuinen 15 €

Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:

Aikuinen 11,00 €

Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Sisäänkäynti on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmassa olevista porteista. Vieraskannattajille on oma portti Itäpäädyssä, lohkon 114 takana.

Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar LIsäksi Vieraskannattajien katsomossa on katsomoanniskelu ja omat palvelut. Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 14:00 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.

 

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään lauantaina 19.9. klo 15:00 mennessä. Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen. Media saa akkreditoitumisen jälkeen tapahtuman tarkemmat ohjeet sekä käytännöt sähköpostitse.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.