123 456 7890

SJK Akatemia ja MYPA kohtaavat OmaSp Stadionilla Ykkösen päätöskierroksella lauantaina 31.10. klo 16:00. Ottelun liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Peli näkyy myös suorana Elisa Viihde Sport -palvelusta.

Portit ja palvelut aukeavat klo 15:00. Koronaepidemiasta johtuen, sisäänpääsyn edellytyksenä on suun ja nenän peittävän kasvomaskin käyttäminen. Edellytys ei koske alle 15-vuotiaita. Käytössä on ainoastaan OmaSp Stadionin Pääkatsomo ja katsomossa on noudatettava turvavälejä. Paikat ovat numeroimattomia ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelutapahtuman aikana.

Nuorella joukkueella Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle lähtenyt SJK Akatemia, palaa ensi kaudeksi takaisin Kakkoseen. Ylipäätään joukkueen nouseminen Ykköseen, oli yllättävä ja valtavan hieno saavutus, jonka annista tullaan taatusti nauttimaan vielä tulevina vuosina. Vuosi on ollut pelaajille todella kova ja opettava.

Parhaillaan armeijapalvelustaan suorittavan, 18-vuotiaan Jeremiah Strengin kasassa olevat 11 maalia jo ennen päätöskierrosta, on kova saavutus, joka ansaitsee oman huomionsa. Streng on Ykkösen maalipörssissä kolmantena ja on KPV:n Aleksi Tarvosen lisäksi ainoa pelaaja sarjataulukon alemman puoliskon joukkueista, jotka ovat mukana sarjan kymmenen parhaan maalintekijän joukossa. 11 maalia on myös Strengin uran paras maalimäärä yhdellä kaudella.

Tämä on ollut kova kausi. Ja siinä kauden alussa vähän masennuin, että miksi en saa pelata Veikkausliigassa. Mutta sitten aloin keskittymään vain Ykkösen peleihin. Sitä kautta tuli maaleja ja sitä kautta itseluottamus. Maalien tekeminen on sitten helppoa, kun on itseluottamus kunnossa, kertoo Jeremiah Streng.

Sitä vain sanoo itselleen, että usko siihen, että niitä mahdollisuuksia tulee ja kun se tulee, niin tehdään maali, Streng jatkaa.

Vaikka Streng onkin vasta 18-vuotias, on hänellä jo takanaan Ykkösen 20 pelatun pelin lisäksi 18 Veikkausliigan ottelua ja kymmenen Suomen Cupin ottelua SJK:n edustuksen riveissä kahden kauden aikana.

Totta kai se on hyvä määrä, mutta kun olet pelannut jo niin paljon, niin sitä haluaa aina vain enemmän, sanoo Streng.

Tietenkin se oli vähän sitten yllätys, että ei tullut niin paljoa minuutteja Veikkausliigassa. Mutta se on kovasti kilpailtu pelipaikka. En voi sille mitään, enkä valitse joukkuetta. Mutta kun tekee Ykkösessä 11 maalia, niin uskoisin, että sitä kautta saa sitten tulevaisuudessa vastuuta myös Veikkausliigassa.

Haluan päästä näyttämään, että kyllä minäkin osaan, Streng sanoo.

Kauden päätösotteluun Streng lähtee luottavaisena ja voitto sekä maalit mielessä. Maalipörssin kakkossija olisi hattutempun päässä.

Joo, hattutemppua lähdetään tavoittelemaan, nauraa Streng.

Meillä on joukkue ollut nyt hyvässä iskussa viime peleissä ja jos me puolustetaan niin hyvin kuin ollaan puolustettu, niin me tehdään kyllä varmasti myös niitä maaleja. Siihen on hyvä päättää kausi ja sen jälkeen kohti inttiä taas, pohtii Streng.

Alussa sekin oli aika kovaa, mutta toivotaan, että alkaa helpottaa loppua kohden, sanoo Streng vielä lopuksi armeijasta.

Suurin osa SJK Akatemian joukkueesta on Strengin tapaan syntynyt vuonna 2001, kaikkiaan 11 pelaajaa, mutta mukana on ollut myös nuorempia pelaajia, kuten 17-vuotias Kaarlo Rintamäki ja hänen kanssaan saman ikäiset Daniel Säily ja Veeti Mustonen. SJK Akatemian keski-ikä onkin ollut kaudella hieman alle 20 vuotta. Periaatteessa saman ikäisellä joukkueella voisi pelata A-nuorten SM-sarjaa. A-nuorten SM-sarjassa SJK kuitenkin peluutti vielä nuorempia pelimiehiä, ja siitä huolimatta joukkue piti paikkansa SM-sarjassa myös ensi talven karsintasarjaan.

Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa, että kuinka monen pelaajan ura jatkuu SJK:n edustusjoukkueessa tai SJK Akatemiassa, mutta joka tapauksessa voi jo nyt sanoa, että monella heistä on taatusti edessään ura jalkapalloammattilaisena.

Myös lauantaina päätöskierroksella vastaan tuleva MYPA, on sarjan nuorimpia joukkueita. MYPA:n ikäkeskiarvo on vain 2-3 vuotta vanhempi kuin SJK Akatemian ja mukana on kuusi vuonna 2001 syntynyttä pelimiestä. Samalla MYPA:lla on mukana kuitenkin muutamia kokeneita pelaajia, kuten kapteeni Juuso Laitinen ja parhaassa peli-iässä olevia pelaajia, kuten Ismail Mekhalfa ja Arjan Goljahanpoor. Mekhalfa on kuitenkin päätöskierroksella pelikiellossa AC Kajaania vastaan saadun punakortin vuoksi.

Joukkueen valmennusvastuun on kantanut syyskuusta lähtien seuran valmennuspäällikkö Marko Honkanen. Honkanen korvasi päävalmentajan tehtävän jättäneen Ilkka Mäkelän, joka toimi myös seuran toiminnanjohtajana. MYPA:n tiedotteen mukaan, valmentajan vaihto johtui koronan aiheuttamista talousvaikutuksista.

MYPA on ollut myös kauden aikana Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n farmiseura ja heidän mukanaan on nähty IFK:n ryhmästä ainakin laitahyökkääjät Kevin Larsson ja brasilialainen Vitinho, joista Larsson on myös kolmella maalillaan joukkueen jaetulla kärkisijalla maalipörssissä. Yksi mielenkiintoisimpia pelaajia MYPA:n joukkueessa on vasta 18-vuotias Anttoni Huttunen, joka on entisen MYPA-legenda Toni Huttusen poika. keskikentän keskellä pelaava Anttoni Huttunen on joukkueen tehokkain pelaaja, kolmella maalillaan ja kolmella syötöllä.

Kuten SJK Akatemia, myös MYPA hyvästelee Ykkösen ainakin toistaiseksi lauantaina, sillä MYPA on sarjan viimeisenä, kuuden pisteen päässä toiseksi viimeiseksi jäävän SJK Akatemian takana. Siten lauantain ottelu on molemmille toistaiseksi viimeinen Ykkösessä ja ensi kaudella joukkueet pelaavat Kakkosessa, eri lohkoissa.

Tervetuloa vielä kerran katsomaan kaudella 2020 Ykkösen ottelua OmaSp Stadionille.