123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa sunnuntaiksi Ouluun ja kohtaa Suomen Cupin ottelussa AC Oulun reservijoukkueena toimivan OLS:n klo 14:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.  Peli on Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelu, ja voittaja etenee neljännelle kierrokselle, joka pelataan 30.4.–8.5. välisenä aikana.

Perinteiseen pudotuspelimuotoon täksi kaudeksi palannut Suomen Cup, on nostanut innostusta ympäri Suomen. Nyt pienet seurat pääsevät haastamaan aidosti isompiaan, ja kuka vaan voi kohdata minkä seuran tahansa arvontojen kautta. Kolmannella kierroksella Suomen Cupiin tuli mukaan kaikki Ykkösen joukkueet sekä osa Veikkausliigan joukkueista.

Tämä on virallisen kauden avaus nyt meille. Ja Ykkönen alkaa tästä viikon päästä. On mahtava päästä pelaamaan kunnon kilpailullisia otteluita, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Meidän täytyy valmistautua otteluun huolella, ja tehdä kaikki valmistelut hyvin. Tästä pelistä meille kelpaa vain voitto, joten sen eteen tehdään kaikki. Saamme myös kaikki pelaajat käytettäväksi ja se on erinomainen asia. Parilla pelaajalla on jotain pientä vaivaa, mutta odotamme saavamme heidätkin kuntoon sunnuntaiksi.

Tunnemme vastustajan hyvin viime kaudelta, ja tiedämme, että se on tekninen, nuori ryhmä, joka haluaa pelata pallolla sekä hallita palloa. Meidän pitää olla organisoituja ja valmiita vastaamaan siihen. Tunnemme myös heidän valmentajansa erittäin hyvin, joten sitäkin kautta tiedämme heidän olevan kurinalainen ja organisoitu ryhmä.

Uskon, että tästä tulee meille testi, varsinkin vierasottelussa, mutta olemme siihen valmiita ja innoissamme vastaamaan siihen. Tätä varten me olemme täällä. Kauden aloitus ja hyvä ottelu tulossa, päättää Page.

OLS:n päävalmentajana toimii kokenut Rauno Ojanen, joka on tuttu SJK Akatemian valmennuksesta, kun hän kaudella 2018 vastasi SJK:n U20-joukkueen valmennuksesta. Ojanen nostettiin täksi kaudeksi myös AC Oulun valmennusryhmään mukaan, koska päävalmentaja Ricardo Duartelta puuttuu tarvittava UEFA Pro-lisenssi. Ojasella sellainen on. Ojanen tuntee seuran läpikotaisin, sillä hän on toiminut AC Oulun valmennuksessa aina vuodesta 2011 lähtien, pois lukien ainoastaan tuo vuoden pesti SJK:ssa.

Myös OLS:n pelaajistossa on entisiä SJK Akatemian pelaajia. 20-vuotiaat hyökkääjät Kuutti Matila ja Antti Torniainen edustivat molemmat SJK Akatemiaa vielä pari kautta sitten. Matila oli myös SJK:n jalkapallolukion ensimmäistä vuosikertaa. Torniainen pelasi pääosin SJK:n A-nuorissa, mutta Matila pelasi kausilla 2019 ja 2020 SJK Akatemian paidassa Kakkosta ja Ykköstä yhteensä 47 ottelua ja teki niissä 9 maalia. Viime kaudella Matila pelasi Herculeksessa, mutta siirtyi tänä talvena OLS:n riveihin. Torniainen pelasi SJK:n A-nuorissa kaudet 2018 ja 2019, tehden 31:ssa pelissä 12 maalia. Torniainen siirtyi tuon jälkeen MP:n riveihin ja sieltä Oulun Tervareihin viime kaudeksi.

Viime kaudella OLS ja SJK Akatemia pelasivat samassa lohkossa Kakkosessa, ja kahdesta kohtaamisesta SJK Akatemia voitti jälkimmäisen Oulussa pelatun 0-2 luvuin. Seinäjoella pisteet jaettiin 3-3 tuloksella. Joukkueet kohtasivat myös Kakkosen cupissa ja siinä SJK Akatemia oli vahvempi peräti 5-2 luvuin.

Molemmat joukkueet voivat saada mukaan vahvistuksia edustusjoukkueistaan, mutta silloin kyseiset pelaajat lukkiutuvat Suomen Cupissa siihen joukkueeseen, missä pelaavat ensimmäisen ottelunsa. Näin ollen pelaajat, jotka pelaavat, eivät voisi edustaa enää ykkösjoukkuetta Suomen cupissa. Tai mitään muutakaan joukkuetta.

Suomen Cupin 3.kierroksen ottelu OLS / AC Oulu 2 vs. SJK Akatemia sunnuntaina 10.4. klo 14:00 Oulun Castrénin kentällä. Voittaja etenee neljännelle kierrokselle, joten ottelu pelataan ratkaisuun saakka. Jatko-ottelun jälkeen pelataan rangaistuspotkukilpailu, jos peli on edelleen tasan. Suora lähetys Ruutu-palvelusta. 

Mahdollinen neljännen kierroksen ottelu pelattaisiin 30.4.–8.5. välisenä aikana. Sitä ennen, pääsiäismaanantaina 18.4. SJK Akatemia aloittaa kuitenkin jo Ykkösen kauden vierasottelulla Pargas IF:aa vastaan. SJK:n edustusjoukkue aloittaa Suomen Cupin europelijoukkueena vasta 5.kierrokselta. 5.kierros pelataan 25.toukokuuta.

SJK:n B-nuoret, eli SJK U17, pelaa jo lauantaina 9.4. klo 15:00 OmaSp Stadionilla Ilvestä vastaan. Ottelu on B-nuorten SM-karsintasarjan kärkikamppailu, kun molemmat joukkueet ovat edenneet sarjan puoleen väliin asti ilman tappioita. Voit lukea tuosta ottelusta lisää SJK U17-joukkueen otteluennakosta, SJK Akatemian Facebook-sivuilta.