123 456 7890

SJK kohtaa Ilveksen torstaina 22.10. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu on samalla SJK:lle Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kotiottelu ja sen jälkeen SJK kohtaa vielä vieraissa TPS:n ja RoPS:n, ennen loppusarjojen alkamista. SJK ja Ilves kamppailevat molemmat viimeisistä ylemmän loppusarjan paikoista, joten panosta peliin riittää. Paikalle mahdollisesti tulevat Ilves-kannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoon 114, jonne ostetaan ennakkoon Itäpäädyn liput. Kaikkien otteluun saapuvien kohdalla, sisäänpääsyn edellytyksenä on suun ja nenän pettävä kasvomaski. Määräys ei kuitenkaan koske alle 15-vuotiaita. Ennakkoliput otteluun SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Voit lukea lisää lipunhinnoista, ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon lopusta. Ottelu suorana myös maksullisesta Ruutu-palvelusta. 

Viime sunnuntaina SJK haki tärkeän voiton IFK Mariehamnista Ahvenanmaalta. Peli näytti menevän vaikeaksi toisella puoliajalla ja kotijoukkue meni jopa johtoon hetkeksi aikaa, kunnes SJK nousi takaa rinnalle ja ohi. Nousu oli todellinen näyte joukkueen tahdosta voittaa ja saavuttaa se paikka kuuden parhaan joukosta, ylemmässä loppusarjassa. Pelejä runkosarjassa on torstain ottelu mukaan luettuna jäljellä vain kolme ja ne kaikki voittamalla, SJK erittäin todennäköisesti myös ylempään loppusarjaan pääsee. Sunnuntaina SJK kohtaa vieraissa TPS:n ja runkosarja päättyy ensi viikon torstaina Rovaniemellä RoPS:n vieraana. Sen jälkeen Veikkausliiga jaetaan kahtia ja joukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen ylemmässä tai alemmassa loppusarjassa. Nyt torstaina vastaan OmaSp Stadionilla tuleva Ilves, on viidentenä, neljän pisteen päässä SJK:n edellä. Sillä on kuitenkin yksi peli enemmän pelattuna, joten tämä kohtaaminen nousee sitäkin suurempaan arvoon. 

Meillä on hyvä voitto alla, ja vielä tuollainen nousu voittoon, niin totta kai se miellyttää. Tehtiin hienoja maaleja, ja nimenomaan tehtiin ne maalit pelaamalla. Hyviä rakenteluita, semmoisia mitä treeneissäkin tehdään. Saatiin se laatu esiin. Totta kai se lämmittää mieltä. Ei me hirveän montaa kertaa olla noustu tällä tavalla lopussa ohi, joten nyt on kokemusta siitäkin. Aina pelistä myös palautuu paremmin, kun takana on voitettu peli, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tyytyväisenä edellistä ottelua. 

Nyt torstaina vastaan tuleva Ilves on mielestäni todella hyvä joukkue. Vaikka he eivät ole saaneet viime aikoina niin hyviä tuloksia, niin he laittavat joka joukkueen aina koville. He pelaavat mielestäni nimenomaan pallollisesti tällä hetkellä tosi hyvin. Siellä on nuoria luovia pelaajia sekä kokeneita vakaita pelaajia. Kokeneita pelaajia jotka pitävät tasonsa, sekä pelaajia jotka pystyvät yllättäviin ratkaisuihin. Ehkä heiltä hieman puuttuu semmoinen viimeinen silaus sieltä ylhäältä, mutta he ovat todella vahva pallollinen joukkue, kuvailee Honkavaara torstain vastustajaa. 

SJK saa tähän matsiin takaisin pelikieltoa sunnuntaina kärsineen Mehmet Hetemaj’n, mutta samalla menettää korttitilin täyttymisen vuoksi Emmanuel Ledesman. Ledesma on käytettävissä taas seuraavassa ottelussa sunnuntaina. Muita pelikieltoja tai uusia loukkaantumisia SJK:lla ei ole. 

Meillä on hyvävireisiä pelaajia tällä hetkellä tosi paljon, ja meidän pitää vain niistä löytää paras kokoonpano kentälle. Lähestytään ottelua oman pelin kautta, mutta samalla vähän mietitään mitä Ilveskin tekee. Ihan normaali valmistautuminen siis, ja meillä on vielä tämän jälkeen kaksi tärkeää peliä runkosarjassa jäljellä, pohtii Honkavaara lopuksi pelaajatilannetta.

Ennen kauden alkua Honkavaara painotti nuorten nousemista esiin tulevalla kaudella. SJK:ssa onkin nähty tällä kaudella nuorten esiinmarssia, kun Joonas Lepistö, Serge Atakayi, Ville Tikkanen ja Daniel Håkans ovat olleet näkyvästi esillä. Samalla ei voi unohtaa sitä tosiseikkaa, että SJK on voinut peluuttaa kokonaista joukkueellista nuoria lupauksia Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä. Siellä moni alle 20-vuotias pelaaja on esittänyt hienoja otteita, suuressa roolissa. Se ei voi olla näkymättä SJK:n tulevaisuudessa. 

Yksi kauden yllättäjistä on kuitenkin ollut juuri tässä lokakuussa 19 vuotta täyttänyt puolustaja Matias Vainionpää, joka on esiintynyt jo 13:sta Veikkausliigan ottelussa. Ennen tätä kautta, Vainionpäällä ei ollut yhtään ottelua SJK:n edustusjoukkueessa. Viime kaudella Kakkosessa SJK Akatemian mukana hän pelasi vain kahdeksassa ottelussa avauskokoonpanossa. Nyt Vainionpää on kuitenkin noussut edustukseen ryminällä ja samalla on tullut tehtyä myös debyytti Suomen U21-maajoukkueessa. Debyyttimaali Veikkausliigassa ja maajoukkueessa odottaa vielä itseään, vaikka sekin on ollut lähellä. 

On tämä ollut itselleni hieno kausi tähän asti, kun on päässyt edustusjoukkueessa pelaamaan tosi paljon. Siihen päälle nuo maajoukkuekuviot sekä siellä saanut kovia pelejä, niin on ollut hienoa kyllä, kommentoi SJK-puolustaja Matias Vainionpää. 

FC Lahti pelissä taisi pallo käydä jo maaliviivalla, mutta pitää uskoa, että se debyyttimaalikin vielä tulee. Katsotaan mihin kohtaan se napsahtaa, Vainionpää nauraa. 

Vainionpää oli mukana viime sunnuntaina, kun SJK kaatoi IFK Mariehamnin 3-2 tuloksella. 

Me kyllä vähän tehtiin se itselle turhan vaikeaksi, mutta toisaalta, ihan kiva se on peli tuolla tavallakin voittaa. Joten kyllä se hyvältä tuntui silti, vaikka se nyt ei meiltä ihan paras peli ollutkaan. Tärkeät pisteet, ja ei sillä nyt ole väliä kuinka niitä otetaan, kunhan vain otetaan kolme pistettä joka matsista. Se oli hieno esimerkki tästä meidän motosta, että ei luovuteta koskaan, sanoo Vainionpää. 

SJK:lla on tuon voiton ansiosta edelleen saumat nousta mukaan ylempään loppusarjaan ja torstaina tuleva ottelu on sitä ajatellen tärkeä. 

Ehdottomasti tosi tärkeä ottelu. Mutta näistä peleistä ainakin itse pelaajana nautin eniten, että pelissä on panosta. Joten innolla odotan kyllä torstaita. Kun on iso panos, niin sen jännityksen pystyy kääntää energiaksi, Vainionpää kommentoi. 

Siellä on maajoukkuekavereitakin vastassa. Mikael Almén ja Naatan Skyttä. Mukavia kavereita ja kiva nähdä heitä taas. Skyttä on pienessä tilassa tosi taitava pelaaja. Ei anneta sille palloa, niin sillä hänet pysäytetään. Niin se hoituu, nauraa Vainionpää vielä lopuksi. 

Torstain ottelun jälkeen SJK matkustaa jo ensi sunnuntaina Turkuun ja kohtaa rästiottelussa TPS:n klo 16:00. Runkosarja päättyy ensi viikon torstaina 29.10. klo 18:30 vierasottelulla RoPS:a vastaan. Runkosarjan jälkeen SJK pelaa joko ylemmässä tai alemmassa loppusarjassa ja niiden otteluohjelmat sekä vastustajat selviävät vasta runkosarjan päättymisen jälkeen. Joka tapauksessa loppusarjoissa pelataan viisi ottelua. Jos SJK pääsee ylempään loppusarjaan, on kaksi peleistä kotona ja loput vieraissa. Jos SJK pelaa alemmassa sarjassa, on SJK:lla kolme kotiottelua. SJK tiedottaa loppusarjoista lisää, kun ohjelmat ovat tiedossa. Loppusarjojen viimeiset ottelut on määrä pelata sunnuntaina 22.11. 


Euro-Ilves vieraaksi torstaina

Torstaina Seinäjoelle saapuva Ilves, pelasi tällä kaudella UEFA Eurooppa-liigan karsintoja, joihin se selvisi voitettuaan viime kaudella Suomen Cupin. Veikkausliigassa se sijoittui neljänneksi, vain pisteen päähän toiseksi tulleesta FC Interistä ja kuuden pisteen päähän Suomen mestaruutta juhlineesta KuPS:sta. Kauden 2019 Ilves oli huippujoukkue, jolle SJK hävisi Veikkausliigassa molemmat ottelut, onnistumatta kertaakaan maalinteossa. Lisäksi Suomen Cupin karsinnoissa Ilves oli 2-1 luvuin parempi. 

Nyt kaudella 2020, Jarkko Wissin valmennuksessa edelleen oleva Ilves, ei ole ollut enää aivan yhtä kovassa iskussa. Varsinkin elokuussa pelatun euro-ottelun jälkeen, on Ilveksen käyrä osoittanut hieman väärään suuntaan. Koronan vuoksi yksiosaisena pelatussa euro-ottelussa, se kohtasi irlantilaisen Shamrock Roversin ja hävisi vasta jatko-ottelun sekä rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Tuon jälkeen pelatuissa yhdeksässä Veikkausliigan ottelussa, Ilves on poistunut kentältä voittajana vain neljä kertaa. Viimeisistä viidestä ottelusta se on kuitenkin voittanut kolme ja pelannut tasan KuPS:n kanssa. Viime viikonloppuna se hävisi kovaan iskuun päässeelle FC Interille, vaikka kolisutti ottelussa myös maalipuita. SJK:n ja Ilveksen aiempi kohtaaminen Veikkausliigassa päättyi maalittomaan ja ennen sarjan alkua pelatussa harjoitusottelussakin maalit tasattiin 2-2 tuloksella. 

Ilves on SJK:n kanssa kamppailemassa viimeisistä paikoista ylempään loppusarjaan, mutta sillä on jäljellä enää kaksi ottelua, kun torstain peli lasketaan mukaan. Piste-ero SJK:hon on neljä pistettä Ilveksen hyväksi. Runkosarjan päätöskierroksella se kohtaa kotonaan FC Hongan. 

Kesän siirtoikkunassa Ilveksen jätti nuori maalivahtilupaus Matias Riikonen, joka oli ehtinyt ennen lähtöään viedä pelipaikan joukkueen kapteenilta, kokeneelta Mika Hilanderilta. Riikosen lähdettyä Tanskaan, FC Kööpenhaminan riveihin, on Hilander ottanut takaisin oman paikkansa Ilveksen maalilla. Ilvestä on kohdannut myös kaksi todella ikävää loukkaantumista, kun Janne Saksela ja Ilari Mettälä katkaisivat jalkansa perättäisissä otteluissa. Suomen maajoukkueessakin pelannut kokenut laitapuolustaja Saksela oli tärkeä palanen pelin rakentelussa ja hyökkääjä Mettälä puolestaan on joukkueen toiseksi paras maalintekijä viidellä maalillaan. Joukkueen sisäisessä pörssissä piikkipaikan jakaa Lauri Ala-Myllymäki ja Naatan Skyttä, joilla on yksi maali Mettälää enemmän tehtynä. 

Ilves on paikannut hyökkäystään kesän siirtoikkunassa aiemmin FC Lahdessa vaikuttaneella, brassihyökkääjä Steniolla ja Gabonin maajoukkueessakin pelanneella Gaetan Missi Mezulla. 24-vuotias Missi Mezu oli tammikuussa 2019 testissä myös SJK:ssa, mutta jäi tuolloin ilman sopimusta. 26-vuotias Stenio puolestaan pelasi FC Lahdessa kausilla 2017 ja 2018. Missi Mezu on osunut Ilvekselle kertaalleen pelaamissaan seitsemässä ottelussa. Stenio ei vielä kertaakaan neljässä ottelussaan.  

Suurin tähti tällä kaudella Ilveksessä on onkin ollut vasta 18-vuotias Naatan Skyttä, joka on noussut mukaan Suomen U21-maajoukkueeseen sekä tehnyt kuusi maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Hänen lisäkseen entinen SJK-puolustaja, mutta jo kaudesta 2016 lähtien Ilvestä edustanut Felipe Aspegren, on ollut kovassa vireessä. Aspegren on antanut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä ja sillä määrällä hän on Veikkausliigan syöttöpörssin kärjessä. Puolustaja Diogo Tomas puolestaan löytyy Veikkausliigan IS-tähtipörssistä jaetulta kuudennelta sijalta, 12:sta tähdellä. Skyttällä tähtiä on vain yksi vähemmän. Heidän lisäkseen keskikentän keskellä pelaava brasilialainen Jair, on taatusti useammankin seuran kiikarissa tämän kauden jälkeen.


OTTELUTAPAHTUMAN UUDISTUNEET JÄRJESTELYT

Veikkausliigan ottelu SJK – Ilves alkaa torstaina 22.10. klo 18:30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Liput otteluun myydään ennakkoon SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:00 ja SJK Shop palvelee ottelupäivänä klo 12:00 – 18:30. Peli näkyy myös suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta. Mahdolliset vieraskannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114. Kaikilla porteilla tehdään turvatarkastukset tarvittaessa.


Sisäänpääsyn edellytyksenä kasvomaski

Koronavirusepidemian toisen aallon kiihtyessä jalkapalloperhe on päivittänyt omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi. THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto on ottanut käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien Veikkausliiga. Kasvomaskin käyttö on siten edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.


Ravintolatilojen kapasiteetti puolitettu

Portit ja palvelut stadionilla aukeavat tuntia ennen avauspotkua. VIP-tilat ja Carlsberg Sports Bar aukeaa jo puolitoista tuntia ennen avauspotkua. Carlsberg Sports Bar on käytettävissä ainoastaan Pääkatsomo-lipun tai kausikortin omistaville. Suomen hallituksen ja AVI:n määräyksellä, on ravintolatilojen kapasiteetti kuitenkin puolitettu ja emme siten voi taata kaikkien sisäänpääsyä Carlsberg Sports Barin tiloihin. Tilat sulkeutuvat ottelun jälkeen, viimeistään klo 23:00 mennessä.


Yleisömäärä on rajattu

OmaSp Stadionin yleisökapasiteetti on myös rajattu puoleen, eli 2750 katsojaan. Kaikki katsomot ovat käytössä, mutta näiden välillä ei sallita kulkua. Pääsylipulla tai kausikortilla pääsee siihen katsomoon mihin lippu tai kortti on ostettu. Seurakortilla pääsee Itäpäätyyn ja tarvittaessa junioripelaajan vanhemmat tai huoltajat, pääsevät Itäpäätyyn myös Kannattajapäädyn kausikortilla. Pääsyliput ovat numeroimattomia ja paikat täytetään tulojärjestyksessä, turvavälit huomioiden.


Kannattajapäädyn katsomoanniskelun kapasiteetti rajattu

Kannattajapäädyn keskiosassa oleva, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo ja siinä sijaitsevan anniskelualueen kapasiteetti on myös jouduttu rajoittamaan 70 henkeen. Katsomon osa täytetään tulijamäärän mukaan. Anniskelualueen yläpuolella oleva osio ja sen molemmin puolin olevat alueet ovat kuitenkin kannattajaryhmän käytettävissä normaalisti. Kaikissa katsomoissa, myös anniskelualueilla, tulee huomioida turvavälit. Katsomoanniskelun osalta palvelut löytyvät myös Kannattajapäädyn ja Pääkatsomon kulmauksessa ylhäällä olevasta kulmapubista. Katsomoanniskelupisteissä maksuvälineenä ei käy käteinen, kaikissa muissa pisteissä normaalisti.


Lippujen hinnat

Pääkatsomo
Aikuinen 35 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 30 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 30 € (verkosta)
Aleryhmät 25 € (verkosta)

Eteläkatsomo
Aikuinen 25 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 20 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 20 € (verkosta)
Aleryhmät 15 € (verkosta)

Kannattajapääty
Sisäänpääsy poikkeusolosuhteissa ainoastaan kannattajapäädyn kausikortilla.

Itäpääty
Hinta verkosta 15 €
SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista 20 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.
2 € alennus S-etukortilla näyttämällä sekä SJK Shopista että Lipunmyyntikopista (alennus ei koske itäpäädyn lippuja).

Seurakortilla sijoitutaan Itäpäätyyn. Mikäli sinulla on kausikortti Kannattajapäätyyn ja lapsellasi Seurakortti, niin sinun on mahdollista päästä Kannattajapäädyn kausikortilla Itäpäätyyn lapsesi kanssa, mutta ei toisinpäin.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.


Sisäänkäynti ja katsomot

Ottelutapahtumaan on yleisölle viisi omaa sisäänkäyntiä sekä viisi omaa katsomoa, joissa kaikissa on omat palvelut. VIP-tilat ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 17:00, kaikki muut portit ja palvelut klo 17:30.

Pääkatsomoon sisäänkäynti on nyt molemmin puolin päärakennusta sijaitsevista porteista. Katsomopaikka määräytyy sisääntuloportin mukaan. Käynti Eteläkatsomoon viime peleistä tuttuun tapaan, ainoastaan Jouppilan tekonurmen puoleisesta kulmauksesta. Käynti Itäpäätyyn ja Kannattajapäätyyn entiseen tapaan, molempien päätyjen omista porteista. Vieraskannattajat voivat sijoittua Itäpäädyn lohkoon 114. Lisäksi sisäänkäynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. (kts. kuva)

Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa, katsomoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä. Lisäksi pyydetään noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista.

Suun ja nenän peittävien kasvomaskien käyttö on sisäänpääsyn edellytys. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Kipeänä tapahtumaan saapuminen on ehdottomasti kiellettyä.

Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

 

Akkreditoinnit

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään keskiviikkona 21.10. klo 18:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin. Myös paikalle tulevalta medialta edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikissa tiloissa.

Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 17:30 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa, ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleiset laidan yläkatsomossa. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle sivustalle ja kenttäalueella tulee pysyä merkittyjen alueiden ulkopuolella.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole poikkeusaikana.

 

Parkkitilat ja saapuminen

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2020 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta, tästä linkistä. Bussikyydin kertamaksu on 3€ / suunta. Lontoon double decker bussi ei kulje tähän otteluun poikkeustilan vuoksi.