123 456 7890

OmaSp Stadionilla pelataan maanantaina 25.7. klo 18:30 Ykkösen Pohjanmaan derby, kun SJK Akatemia ja KPV kohtaavat. Ottelun liput Lippu.fi-kanavista ja maanantaina klo 9-16 SJK Storesta Torikeskukselta. Lippuja myydään myös portilta. Alle 15-vuotiaat ja opiskelijat pääsevät peliin ilmaiseksi. Myös SJK-junioreiden seurakortit käyvät Ykkösen peleihin.

Maanantain ottelusta on tulossa Pohjanmaan herruuden lisäksi kova kamppailu pisteistä, sillä KPV on juuri nyt SJK Akatemiaa kaksi pistettä edellä kuudentena. Ykkösen joukkueet sijoilta 3-8 löytyvät kaikki vain neljän pisteen sisältä, ja siten maanantain ottelun voittamalla KPV nousisi mukaan kärkikamppailuun, ja SJK Akatemia taas nousisi voitolla neljänneksi, ohi KPV:n sekä toisen pohjalaisjoukkueen Jaron.

Kun KPV ja SJK Akatemia kohtasivat Kokkolassa alkukaudesta, oli SJK Akatemia tyly vierailija, ja haki mukaansa 3-0 voiton. Kauden alla joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, ja silloin peli päättyi 1-1 lukemiin. Talven Ykkösen cupissa KPV otti voiton.

KPV on erittäin mielenkiintoinen vastustaja. Heillä on erittäin selkeä tapa pelata, ja se on selvästi hyvin valmennettu joukkue. Heidän pelinsä rakenne pallon kanssa tai ilman, on todella hyvää. Varsinkin kun heillä on pallo hallussa, he ovat mukavuusalueellaan ja rakentavat peliä sen kautta. Pallo liikkuu hyvin, ja pelaajat kiertävät myös hyvin muodossa. Sillä he voivat aiheuttaa paljon vaikeuksia meille. Siksi meidän tulee olla erittäin yhtenäisiä myös, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page tulevaa vastustajaa.

Meillä oli aiemmin aivan erinomainen peli heitä vastaan vieraissa. Kenties sen ottelun tulos ei aivan kerro kaikkea KPV:sta, sillä heillä oli pallo siinä pelissä suurimmaksi osaksi. Mutta me olimme erittäin kliinisiä paikoissamme, ja armottomia omassa pelissämme. Toki olen sitä mieltä, että me todellakin ansaitsimme voittaa silloin, mutta se peli oli oikeasti paljon tiukempi, mitä sen loppunumerot näyttivät, muistuttaa Page.

Olemme molemmat joukkueet mukana kamppailussa ylemmän loppusarjan paikoista. Vain muutaman pisteen päässä toisistamme. Molemmat joukkueet myös haluavat pitää palloa, ja molemmat taatusti haluavat voittaa ottelun. Kumpikaan ei taatusti lähde vain kyttäilemään pelissä. 

Se on derby. Ja olen varma, että se on ottelu, jollaisia kaikki haluaa nähdä. Taatusti paljon maalitilanteita, paljon hyökkäyksiä, ja molemmat joukkueet antavat kentällä kaikkensa. Siitä tulee erittäin jännittävä Ykkösen ottelu. Olemme innoissamme tästä ottelusta, ja odotamme kovasti sitä. 

Heidän pitää voittaa se, ja meidän pitää voittaa se. Joten siitä tulee katsojille huikea ottelu, joka kannattaa nähdä paikan päällä, Page sanoo vielä lopuksi.

SJK Akatemia pelaa tulevalla viikolla myös toisen ottelun, kun se matkustaa Gnistanin vieraaksi Helsinkiin ensi sunnuntaina. Lisäksi SJK Akatemian pelaajia on SJK:n edustusjoukkueen mukana, kun SJK pelaa tänä sunnuntaina Veikkausliigaa Lahdessa, ja ensi torstaina Norjassa UEFA Europe Conference Leaguen toisen kierroksen toisen osaottelun Lillestrømia vastaan. Siten SJK Akatemia jatkanee todella nuorella ryhmällä, joka onkin esiintynyt erittäin mainiosti viime peleissä.

Yksi nuorempaan ryhmään kuuluvista on kapteeninnauhaakin kantanut toppari Noa Lehtonen, joka kohtaa maanantaina kasvattajaseuransa. Lehtonen on ollut koko kauden SJK Akatemian avaava keskuspuolustaja, ja otteet sen mukaisia. Hänen vierellään pelasi viime ottelussa toinen nuorimpiin kuuluvista pelaajista, eli Tuomas Koivisto ja maalitolppien välissä on nähty parissa viime ottelussa Saku Kankaanpää. Kankaanpää ja Koivisto ovat 2004 syntyneitä ja Lehtonen 2003. Vaihtopenkillä puolestaan on ollut vielä nuorempia pelaajia, kuten vuonna 2005 syntynyt Eemeli Honkola. SJK Akatemian riveissä riittää siten leveyttä myös tulevaisuudessa, vaikka parhaita talentteja nousee välillä mukaan edustuksen rinkiin.

Juniori-ikäinen Saku Kankaanpää on ollut parissa viime pelissä SJK Akatemian maalilla.

KPV on tuttu joukkue SJK Akatemialle, ja tuttu on myös päävalmentaja, sillä Christian Sund toimi aiemmin SJK Akatemiassa talenttivalmentajana, ja hän on myös entinen SJK:n pelaaja. Joukkueesta löytyy myös entinen SJK Akatemian pelaaja, eli Robbie Malolo, mutta hän on kärsinyt loukkaantumisista ja on pelannut kauden aikana vain kaksi Ykkösen ottelua.

KPV:lla on kokeneita runkopelaajia, kuten yhdysvaltalainen keskuspuolustaja Kyle Curinga, kreikkalainen keskuspuolustaja Charalampos Chantzopoulos, joukkueen pelin sieluna keskikentällä häärivä Sebastian Mannström sekä paluun joukkueeseen tehnyt Patrick Byskata. Myös venäläismaalivahti Sergei Lazarevin voi laskea kokeneisiin pelaajiin, vaikka ikää onkin vasta 24-vuotta. Lisäksi 25-vuotias oma kasvatti Harri Heiermann on ollut jo pitkään joukkueessa. Heidän lisäkseen joukkuetta on täydennetty nuorilla lupauksilla ja parilla ulkomaalaisvahvistuksella.

Viidessä viimeisessä ottelussaan KPV on hävinnyt ainoastaan KTP:lle pelatun vierasottelun heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen se kaatoi viime ottelussa kotonaan sarjanousija Pargas IF:n 2-1 tuloksella.

Ykkösen Pohjanmaan derby SJK Akatemia – KPV maanantaina 25.7. klo 18:30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Liput peliin Lippu.fi-kanavista ja maanantaina Torikeskuksen SJK Storesta klo 9-16. Lippuja myydään myös portilla. Median edustajilta pyydetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen lari.paski@sjk.fi viimeistään maanantaina 25.7. klo 14:00 mennessä. Ottelu näkyy lisäksi Ruutu Urheilu-palvelusta. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun ajan normaalisti. Tervetuloa!

SJK Akatemian seuraava ottelu on sunnuntaina 31.7. Helsingissä Gnistania vastaan. Seuraava kotiottelu on siitä seuraavana lauantaina 6.8. klo 17:00 OmaSp Stadionilla, ja silloin Seinäjoelle saapuu sarjanousija JäPS ensimmäistä kertaa. Liput kotiotteluihin myynnissä Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.